به گزارش پارس نیوز، 
 خانه ملت امروز حال و هوای دیگری داشت. رأس ساعت 9 جلسه علنی آغاز شد. همه نگاه‌ها به جایگاه هیئت رئیسه و میزهای سبز رنگی بود که پشت صندلی‌های هیئت رئیسه برای شمارش آرای انتخابات هیئت رئیسه مجلس تعبیه شده بود.

ساعت 9:08 دقیقه بود که قاضی‌زاده‌هاشمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، علی لاریجانی، ‌محمدرضا عارف و حمیدرضا حاجی بابایی را به عنوان کاندیدای ریاست مجلس قرائت کرد.

فیلسوفی که رکوردار ریاست مجلس شد/رو بوسی دو رقیب در صحن علنی/ بگومگوی کواکبیان و لاریجانی

پس از آن علی لاریجانی از نمایندگان درخواست کرد تا در صندلی‌های خود بنشینند تا کارت‌های رأی میان آنان توزیع شود. پس از دو دقیقه گلدان‌های جمع آوری آراء را به میان نمایندگان بردند. که در این میان محمدجواد ابطحی نسبت به نوع جمع آوری آرا تذکر داد. وی اظهار کرد: "نمایندگان خودشان باید رأیشان را در صندوق بیندازند نه اینکه فرد دیگری این کار را برای او کند".

لاریجانی هم در پاسخ به این تذکر اظهار کرد: "اینکه بنده مداوم می‌گویم در جای خود بنشینید، بابت آن است که چنین شائبه‌هایی ایجاد نشود".

پس از آن امیرآبادی فراهانی عضو دیگر هیئت رئیسه مجلس اسامی علی نجفی خوشرودی، محمدمهدی مفتح و اردشیر نوریان را جهت کنترل و نظارت و همچنین محمدجواد کولیوند، قاسم میرزایی نکو و جواد کریمی قدوسی را جهت شمارش آرای انتخاب رئیس مجلس قرائت کرد تا خود را به جایگاه تعبیه شده برسانند.

حال و هوای مجلس لحظه به لحظه پر هیجان‌تر می‌شد و نمایندگان دسته به دسته و در قالب گعده‌هایی دور هم جمع شده بودند و با هم سخن می‌گفتند.

فیلسوفی که رکوردار ریاست مجلس شد/رو بوسی دو رقیب در صحن علنی/ بگومگوی کواکبیان و لاریجانی

 انصراف یک نامزد از کرسی ریاست مجلس

در این میان بود که علی لاریجانی آرای مأخوذه را قرائت کرد، سکوت سنگینی خانه ملت را در بر گرفت، لاریجانی تعداد آراء کسب شده نامزدهای انتخابات ریاست مجلس در سال سوم را اعلام کرد که بر اساس آن محمدرضا عارف 114 رأی، حمیدرضا حاجی بابایی 54 و علی لاریجانی 101 رأی از مجموع 273 نماینده حاضر در جلسه علنی برای ریاست مجلس کسب کردند؛ اما هیچ کدام حد نصاب لازم را برای تکیه بر مسند ریاست کسب نکرده‌اند و باید رأی گیری مجددا تکرار شود.

ساعت به 9 و 35 دقیقه رسیده بود که جمعی از نمایندگان ولایی در نزدیک جایگاه هیئت رئیسه قرار گرفتند و اعلام کردند که حاجی بابایی می‌خواهد انصراف دهد، اما علی لاریجانی از وی خواست که اعلام انصراف خود را پشت تریبون اعلام کند که حاجی بابایی هم پشت تریبون رفت و گفت که به نفع علی لاریجانی کنار می‌روم. این موضوع اعتراض جمعی از امیدی‌ها را به همراه داشت که لاریجانی در پاسخ گفت: "کار خلافی انجام نشده است و آقای حاجی بابایی دور اول شرکت کرد اما برای دور دوم انصراف داد".

این بار هیجانات در خانه ملت افزایش بیشتری یافته بود و همه منتظر بودند که ببینند بالاخره لاریجانی با حمایت ولایی‌ها می‌تواند در مسند ریاست بماند یا آنکه این بار کرسی مجلس به سمت امیدی‌ها می‌چرخد.

دوئل لاریجانی و عارف

سرانجام علی لاریجانی برای اعلام آرای نهایی انتخابات ریاست مجلس را اعلام کرد که بر اساس آن، 123 رأی به عارف، 147 رأی به لاریجانی داده شد و 9 رأی هم باطله بود، بنا بر رای نمایندگان  لاریجانی برای یازدهمین سال متوالی رئیس مجلس شد.

بعد از انتخاب مجدد علی لاریجانی به عنوان رئیس مجلس، نوبت به انتخاب نواب رئیس رسید. نمایندگان بار دیگر پزشکیان نماینده مردم تبریز و مطهری نماینده مردم تهران را به عنوان نواب اول و دوم خانه ملت برای سال سوم برگزیدند.

فیلسوفی که رکوردار ریاست مجلس شد/رو بوسی دو رقیب در صحن علنی/ بگومگوی کواکبیان و لاریجانی

بازار داغ دیده‌بوسی در صحن علنی

با مشخص شدن نام نواب رئیس، عارف رئیس فراکسیون امید و رقیب لاریجانی در انتخابات هیئت رئیسه به همراه تابش نماینده مردم اردکان ابتدا به سوی پزشکیان رفته و ضمن تبریک با وی دیده‌بوسی کردند و سپس نزد مطهری رفت و با وی نیز روبوسی و خوش و بش کردند.

عارف بعد از تبریک به نواب رئیس که گزینه‌های فراکسیون امید در این انتخابات بودند، همراه با تابش و موسوی نماینده مردم یزد از پله‌های جایگاه هیئت رئیسه بالا رفت و به لاریجانی که در جایگاه سبز ریاست مجلس نشسته بود، نزدیک شد.

لاریجانی با قرار گرفتن عارف در کنارش نیم‌خیزی برای ایستادن کرد، اما ابتدا عارف خم شد و وی را بوسید و سپس این دو رقیب ایستاده و ضمن خوش و بش برای مدت زمان کوتاهی با یکدیگر به صحبت پرداختند.

فیلسوفی که رکوردار ریاست مجلس شد/رو بوسی دو رقیب در صحن علنی/ بگومگوی کواکبیان و لاریجانی

فیلسوفی که رکوردار ریاست مجلس شد/رو بوسی دو رقیب در صحن علنی/ بگومگوی کواکبیان و لاریجانی

عارف به همراه دو یار خود با امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی روبوسی کرد و بعد از پله‌های جایگاه هیئت رئیسه به پایین آمد. در این میان احسان قاضی‌زاده هاشمی عضو کمیسیون فرهنگی و عضو فراکسیون نمایندگان ولایی به عارف نزدیک و با وی دیده‌بوسی کرد و این دیده‌بوسی آغازی شد بر بازار گرم روبوسی نمایندگان با عارف از تمامی طیف‌ها، از فراکسیون‌های امید، نمایندگان ولایی و مستقلان، یعنی نمایندگانی همچون سلحشوری، حجت‌الاسلام سلیمی، قربانی، قره‌خانی، زارع، برومندی، محمدی‌انارکی، تاج‌گردون، مازنی، محمود صادقی و ...

در همین میان بود که مطهری و پزشکیان هم به جمع دیده‌بوسان پیوستند و بعد از روبوسی با یکدیگر شروع به روبوسی با دیگر نمایندگان کردند.

در این میان لاریجانی خطاب به نمایندگان گفت: ما دو طرح دوفوریتی در دستور کار داریم که باید در دستور قرار دهیم که اگر اینطور نشود خلاف آئین‌نامه رفتار شده است.

وی تصریح کرد: شمارش دبیران هم یک ساعت به طول می‌انجامد و اگر این دو طرح در دستور قرار نگیرد، باید نمایندگان بعد از ظهر در صحن علنی برای بررسی این موضوع حضور یابند.

بعد از بررسی طرح دوفوریتی و تصویب آن در صحن علنی، شمارش آراء دبیران هم به پایان رسید و اسامی دبیران منتخب اعلام شد، وکیلی، یوسفیان‌ملا، قاضی‌زاده هاشمی، رحیمی، امیرآبادی و رنجبرزاده توانستند به عنوان دبیران هیئت رئیسه مجلس انتخاب شوند.

البته رنجبرزاده و فرهنگی هر دو توانسته بودند آراء مساوی کسب کنند که براین اساس میان آن دو قرعه‌کشی انجام شد و در نهایت رنجبرزاده انتخاب شد.

بگو و مگوهای جنجالی در جریان انتخابات

اما امروز بازار ارائه تذکرها هم داغ بود، یکی از این تذکرها تبدیل به بگو مگویی میان لاریجانی و کواکبیان شد.

کواکبیان که خواستار ارائه تذکری شده بود با قرائت حدیثی درباره حسن خلق و امام حسن (ع) خطاب به رئیس مجلس گفت: اولا به شما این انتخاب را تبریک می‌گویم، اما براساس قانون نباید کسی برای احقاق حق خود موجب اضرار حق دیگران شود.

کواکبیان تصریح کرد: برخی در پشت تریبون تبلیغ یک جریان خاص را کردند که این صحبت موجب شد تا لاریجانی در جواب وی بگوید: آقای حاجی‌بابایی در پشت تریبون تنها اعلام انصراف به نفع یکی دیگر را انجام داد و تبلیغ جریانی را نکردند.

اما این نماینده مردم تهران بار دیگر در پاسخ به لاریجانی گفت: زمانی که اعلام انصراف کرد آن هم به نفع یک نفر دیگر تبلیغ است، البته اشکالی ندارد ما که گذشتیم.

فیلسوفی که رکوردار ریاست مجلس شد/رو بوسی دو رقیب در صحن علنی/ بگومگوی کواکبیان و لاریجانی

لاریجانی باز با صدایی جدی‌تر در پاسخ وی بیان کرد: "شما بگذرید یا نگذرید مهم نیست"؛ کواکبیان هم در واکنش به این سخن گفت: "همین اخلاق ‌شما بد است، لذا حدیث را خواندم تا حسن‌خلق در هیئت رئیسه باشد".

بعد از این بگو مگوی لاریجانی با کواکبیان در اولین ساعات آغاز هیئت رئیسه جدید نوبت به انتخاب ناظران هیئت رئیسه شد که آن هم در نهایت نعمتی، عباسی و آشوری تازیانی انتخاب شدند.

بعد از آن اعضای هیئت رئیسه در پشت جایگاه و پشت تریبون قرار گرفته و سوگند یاد کردند.

در پایان با امضای سوگندنامه‌های خود به جایگاهشان بازگشتند.