آغاز بررسی مجدد طرح تقسیمات کازرون
مدیر کل دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور از آغاز بررسی کارشناسی مجدد طرح تقسیمات کازرون به دستور وزیر کشور خبرداد و گفت: برخی تصور می کنند اصلاح و بررسی تقسیماتی یک امر لحظه ای و آنی است، در صورتی که این مساله یکی از امور غامض و پیچیده است و نباید با شتاب انجام شود.
موضوع تفکیک دو بخش چنارشاهیجان و کوهمره نودان از کازرون و ایجاد شهرستان جدیدی با نام کوه چنار از آبان 96 مطرح شد و از آن زمان تاکنون چندین نوبت تجمع در کازرون تشکیل شد که در دو هفته گذشته به درگیری در این شهر با نیروی انتظامی منجر شد.
سید سعید جلالی روز سه شنبه در پاسخ سوالی در باره وضعیت پرونده تقسیماتی کازرون افزود: وزیر کشور بر اصلاح دقیق کارشناسی طرح تقسیمات کازرون به همراه آرامش و رضایت اجتماعی تاکید دارد.
وی یادآور شد: کارشناسان تقسیماتی در حال انجام اصلاحات طرح و وعده داده شده هستند تا جوانب موضوع کاملاً لحاظ شود.
مدیرکل دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور در پاسخ این سوال که آیا با اصلاحات مورد نظر به مطالبات مردم کازرون و شهرستان پیشنهادی پاسخ داده می شود، گفت: مردم این منطقه دارای تمدن و و فرهنگ با شکوه و خردپذیری هستند، روح حاکم بر حرکت اعتراضی آنها نفی شهرستان پیشنهادی نبود و مطالبه اصلی معترضان لحاظ مباحث دقیق کارشناسی است که هم اکنون در حال انجام است.
جلالی در بیان مهم ترین آسیب ها در این زمینه افزود: در بازدید از کازرون و قایمیه به مردم این مناطق گفته بودم که رضایت طرفین را ایجاد و لبخند بر لبان آنان می نشیند. متاسفانه برخی از حوادث که ریشه های مجهولی داشتند مانع این شهد و شادی شدند.
وی تاکید کرد: معتقدم با حفظ آرامش و خویشتن داری، آینده به نفع مردم منطقه و در جهت تامین خواسته های آنان است.
مدیرکل دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور همچنین در این گفت و گو شایعه توقف کامل مباحث تقسیماتی توسط دولت در سطح کشور که از سوی یکی از خبرگزاری ها منتشر و موجب بروز التهاباتی میان مردم منطقه شد را کاملاً جعلی و غیرمسئولانه دانست.
جلالی خاطرنشان کرد: حوزه حقوقی وزارت کشور حتما نسبت به این قبیل شایعه پراکنی ها و تشویش اذهان عمومی پیگیری و واکنش نشان می دهد.
وی در بخش دیگری از این گفت وگو از مردم منطقه خواست که در پی اطلاعات کذب نروند و اخبار درست را صرفاً از پورتال وزارت کشور یا از زبان مسئولان مرتبط اخذ کنند.
وی همچنین از صاحبنظران و معتمدان منطقه خواست با هدف نزدیکی قلوب مردم، گفتگوی منطقه ای را به شکل جدی دنبال کنند.
مدیرکل دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور در پاسخ به سوالی درمورد نقش وزارت کشور در موضوع کازرون گفت: شنیدن صدای مردم، گفت و گو با معتمدان و صاحبنظران و ایجاد آرامش اجتماعی و ذهنی مردم، اعاده اعتماد و رضایت عمومی از مهم ترین وظایف مدیریت سیاست داخلی است که به نظر من این وظیفه تا آنجا که در بضاعت بود، انجام شد و از این پس نیز با تأکید موکد وزیر کشور انجام می شود.
جلالی با بیان این که یک سری امورات همچون موضوع تقسیمات کشوری نباید در رقابت های جریانی و سیاسی دخالت داده شود ، تصریح کرد: دوستان کدام خواسته قانونی خود را از مجاری قانونی به دست نیاورده بودند که در فضای غیرواقعی رسانه ای موضوعاتی مانند از بین رفتن هویت تاریخی ومذهبی منطقه را مطرح و ذهن مردم را مشوش کردند.
مدیرکل دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور یادآور شد: این دوستان با مفروضات نادرست گفت و گو می کردند، مرجع گفت و گو وزارت کشور و دفتر تقسیمات کشوری است. کدام یک از این دوستان با ما گفت و گو کردند و نتیجه نگرفتند؟
جلالی افزود: بنابراین چه دستی در کار بود و چه کسانی از این شایعات و اقدامات منفعت می بردند که در میان مردم پخش کردند که در این طرح هویت تاریخی شما یعنی «بیشابور» از دست می رود در صورتی که اصلا این منطقه در طرح نبود یا هویت مذهبی شما، امام زاده حسین (ع) از دست رفت، اصلا این جایگاه نیز در طرح وجود نداشت..
وی درمورد تقسیمات منطقه کازرون توضیح داد که این موضوع از نظر شکلی منطبق بر قانون بود و پس از این که صدای مردم منطقه شنیده شد، تمهیداتی هم برای رفع دغدغه ها لحاظ شد.
جلالی از اعزام کارشناس به منطقه برای بررسی این طرح در دو مرحله خبر داد و یادآور شد: برای سومین بار با دستور وزیر کشور شخصا به منطقه اعزام شدم و همه درخواست های مردمی که منطبق با قانون باشد لحاظ می شود.
وی در پاسخ به این سوال که شاید حضور نماینده رسمی وزارت کشور در منطقه این شائبه را ایجاد کرد که طرح به زودی در هیات دولت تصویب می شود، گفت: طرح تقسیمات کازرون با درخواست استانداری فارس مطرح و پس از آن با خواست مردم اصلاحات مورد نظر در دستور کار قرار گرفت.
مدیرکل دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور ادامه داد: من به میان مردم منطقه رفتم و با نماینده گروه های مختلف صحبت کردم. همه می دانستند که آمدن جلالی یعنی اصلاح و من برای اصلاح طرح قول دادم و آنان هم قبول کردند اما چه اتفاقی پیش آمد که همه چیز ناگهان برگشت و اخبار جدید منتشر شد که واقعیت نداشت.
جلالی یادآور شد: در دولت تدبیر و امید دو هزار نامه درخواست از سوی نمایندگان مجلس برای انجام تقسیمات کشوری دریافت کرده ایم، آنان نمایندگان مردم هستند که صدای آنان را به وزارت کشور منعکس می کنند، بنابراین ما برای این صداها ارزش قائل هستیم.
وی همچنین گفت: اگر انحرافی دراین صداها وجود داشته باشد در پروسه زمانی مشخص و حتما مورد بازبینی قرار می گیرد.
مدیرکل دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور، بزرگ ترین خطر برای منطقه را واگرایی اجتماعی دانست و ادامه داد: سیاسیون که مدتی در مسئولیت هستند، نباید کاری انجام دهند که به واگرایی اجتماعی بیانجامد.
ارسال نظر