ضرغامی
برنامههای انتخاباتی میتواندآرای مردمی راجابهجا کند
رئیس رسانه ملی گفت: نقش برنامههای انتخاباتی در تعیین افکار عمومی به قدری بالا است که میتواند آرای مردم را جابهجا کند.
به گزارش پارس به نقل از فارس مراسم قرعه کشی برنامه های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در رسانه ملی امروز سوم خردادماه با حضور سیدعزت الله ضرغامی رئیس رسانه ملی، آخوندی معاونت سیاسی صداوسیما، نمایندگان نامزدهای انتخاباتی و رسانه های جمعی برگزار شد.
بنابراین گزارش در این مراسم ضرغامی ضمن تبریک تولد امام علی (ع) و همچنین آزادسازی خرمشهر گفت: گزارش فشرده ای که برای نامزدهای محترم تدارک دیده شده است و قرعه کشی به خاطر اطمینان خاطر است که برنامه ها به لحاظ زمان و روز پخش کاملاً حالت بی طرفی داشته باشد.
وی افزود: از امروز خوشبختانه ضبط برنامه ها آغاز شده و نامزدها آمده اند و همچنین پخش برنامه ها از فردا از رادیو و تلویزیون آغاز خواهد شد. تلاش بر این شده که ساختارهای تلویزیونی و رادیویی متنوع و جذابیت های خاص خود را به صرف توازن در طول هفته داشته باشند و این برنامه ها کاملا عادلانه خواهد بود هم برای نامزدها هم برای مخاطبان که به صورت متنوع از برنامه ها استفاده می کنند.
ضرغامی تصریح کرد: برنامه های مهمتر نیز تکرار خواهند داشت تا بتوانند مخاطبان را جذب کند برنامه ها توسط کارشناسان با نگاه علمی، رسانه ای و کارشناسی با توجه به برنامه های جاری رسانه ملی به گونه ای طراحی شده که به آن برنامه اشکال وارد نشود.
رئیس رسانه ملی ادامه داد: همچنین در پخش برنامه ها زمان اذان و خبر نیز لحاظ شده است. در حقیقت اگر قرعه کشی هم صورت نمی گرفت هیچ خللی ایجاد نمی شد اما از شماره ۱۱ تا شماره ۱۸ گوی ها را نامگذاری کردیم و هیچ برنامه ای مشخصاً از قبل تعیین نشده است در مجموع در سیما ۸ برنامه در نظر گرفته شده است یک برنامه ۳۰ دقیقه ای که در شبکه یک پخش می شود و در آن نامزدها با مردم روبه دوربین و بدون مجری صحبت می کنند و در آن مسائل و برنامه های خود را مطرح می کنند ضمن اینکه دو مستند توسط نامزدها تهیه خواهد شد که هر کدام از آنها به مدت ۳۰ دقیقه از شبکه یک پخش خواهد شد.
وی تصریح کرد: گفت وگوی ویژه خبری در شبکه دو سیما نیز به مدت ۴۵ دقیقه مانند هر شب به صورت زنده و با حضور کاندیداها پخش خواهد شد. شبکه ۳ برنامه ۶۰ دقیقه ای خواهد داشت و هر نامزد برنامه ویژه جوانان خواهد داشت در حقیقت ضبط سؤالات جوانان از مدتی پیش در این شبکه آغاز شده است. شبکه ۴ سیما نیز پاسخگوی هر نامزد به سه کارشناس اقتصادی و سیاست داخلی و خارجی را خواهد داشت. شبکه خبر سیما نیز گفت وگوهای ۳۰ دقیقه ایی در کار خود دارد.
به گزارش فارس ضرغامی در ادامه صحبت های خود درباره برگزاری مناظره ها نیز گفت: امسال به دلیل بالا بودن تعداد کاندیداها برگزاری مناظره ها به شکل دو نفره امکانپذیر نخواهد بود و مناظره ها با توجه به نکات مثبتی که یک مناظره جمعی خواهد داشت به صورت تخصصی و موضوعی در حوزه های اقتصاد، فرهنگ و سیاست برگزار خواهد شد.
وی افزود: در این مناظره ها ۸ نامزد حضور دارند و هر کدام چند دقیقه ای برنامه خود را اعلام خواهند کرد. طبق فراخوانی که از پیش صداوسیما اعلام کرده سؤالات زیادی برای ما ارسال شده است و نامزدها باید به این سؤالات پاسخ دهند در حقیقت مناظره ها به صورت جمعی خواهد و می تواند علاوه بر ارائه برنامه های خود اگر ایرادی به برنامه کاندیدای دیگری بود آن را هم بگیرند.
وی اظهار داشت: امسال نامزدها دو برابر شده اند و ۸ نامزدی حضور دارند و به غیر از تنوع سیاسی که وجود ارد با توجه به گرایش سیاسی که دارند و سابقه حضورشان در دولت های مختلف علاوه بر آن به نظر می رسد به لحاظ سلایق مختلف تنوع خوبی حاکم شده است.
رئیس رسانه ملی تصریح کرد: با توجه به اینکه امروز مردم ما نسبت به برنامه و توانمندی نامزدها برای انجام برنامه ها و تعهد به اصول انقلاب با ژرف نگری برنامه ها را نگاه می کنند و تصمیم می گیرند این دوره از رقابت ها در حقیقت رقابت بین برنامه هاست و ما روی این مسئله تأکید خواهیم کرد و سعی خواهیم کرد که نامزدها برنامه هایشان ارائه شود و اشکالات برنامه ها اعلام شود تا جهت گیری های عالمانه ای داشته باشیم. مثلاً در حوزه اقتصاد موضوعات مهمی نظیر تورم و اشتغال وجود دارد که جزو اولویت ها است.
ضرغامی اظهار داشت: قاعدتاً تأثیری که مخاطبان رسانه ملی از این برنامه ها می گیرند این ضرورت را ایجاد می کند که نامزدها روی برنامه ها نظارت بیشتری داشته باشند و با آمادگی کامل برای ضبط برنامه ها تشریف بیاورند. همچنین مخاطبان عموم مردم هستند مردم در کنار هم برنامه ها را تحلیل می کنند برنامه هایی که از طریق صداوسیما پخش می شود موجب گفت وگوی عالمانه بین اعضای خانواده خواهد بود. در حقیقت برنامة هایی که برای انتخابات به روی آنتن می روند یک دوره ۲۰ روزه است که بحث ةای متنوعی در آنها وجود دارد و ما باید در جهت افزایش آگاهی عمومی مردم حرکت کنیم چون نیازها باید رصد شود ما نظرسنجی هایی داریم و اولویت ها را مشخص می کنیم و می توانیم آنها را در اختیار کاندیداها قرار بدهیم تا براساس آن بیشتر با مطالبات مردم اشنا شوند این گفت وگوها در حقیقت می توانند آرای مردم را جابه جا کنند این برنامة ها بسیار مهم و تأثیرگذار هستند مناظره ها با توجه به تجربه ای که داریم و شور و هیجانی که ایجاد می کند امسال با نگاه علمی و افزایش آگاهی های عمومی طراحی شده است که یک سطح نسبت به دوره قبل به لحاظ دوری از حواشی بالاتر رفته است.
وی ادامه داد: فضای مناظره ها کاملاً کارشناسی و دوستانه است و نامزدها فکر نکنند اگر بحثی مطرح می شود حتماً باید به آن پاسخ دهند ضمن اینکه ما در همین روزهای اخیر اظهارات مداخله جویانه دشمنان را دیده ایم که برای ما به عنوان رسانه مستقل همه یک موهبت اهلی است هر قدر این اظهارنظرها را پخش کنیم نشان می دهد که چقدر می توانیم مؤثر باشیم.
ارسال نظر