عارف: به نفع روحانی کنار نمیروم

اصلح کسی است که کشور را به افق چشمانداز ۱۴۰۴ برساند
به گزارش پارس به نقل از فارس، محمدرضا عارف از کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که در همایش بیداری اسلامی، افق های آینده و انتخابات ۹۲ در باشگاه دانشجویان سخن می گفت، به نامگذاری امسال مبنی بر حماسه سیاسی و اقتصادی اشاره کرد و اظهار داشت: قطعا همه قبول داریم که انتخابات از مهمترین مصادیق حماسه سیاسی است.
وی افزود: ما نظام مردم سالاری هستیم که از مصداق آن مشارکت مردم در انتخاب شخصیت دوم کشور است.
عارف دانشجویان و اساتید دانشگاه ها و حوزه را از گروه های مرجعی برشمرد که می توانند در نقش آفرینی حماسه و تشویق مردم برای مشارکت در انتخابات موثر باشند.
وی با بیان اینکه باید یک الگوی اخلاقی را در چارچوب قانون ایجاد کرد، گفت: اخلاق مداری و قانون مداری امروز بیشتر مربوط به کاندیدای انتخابات است که باید این دو مولفه را رعایت کنند.
عارف معتقد است که از سال ۸۸ نشاط از دانشگاه ها رخت بر بسته است و به گفته وی انتخابات بهترین فرصت برای برگرداندن این نشاط به دانشگاه هاست چرا که دانشجویان سرمایه معنوی کشور هستند و باید روحیه نشاط، پرسشگری و فعالیت های سیاسی و فرهنگی در کنار فعالیت های درسی حفظ و ادامه یابد.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اختلاف نظر سبب تحرک می شود، خاطرنشان کرد: پویایی که با اختلاف نظر ایجاد می شود زمانی با ارزش است که در پایان جای خود را به رفاقت بدهد و همه باید رسالت رقابت را بپذیرند.
عارف تصریح کرد: متاسفانه بعد از پایان هر انتخاباتی ما شاهد تسویه حساب های سیاسی می شویم و شخص پیروز خیلی ها را از بدنه اداری کنار می گذارد که هزینه آن استفاده از نیروهای کم تجربه است که احتمال آزمون و خطا را افزایش می دهد.
وی با تاکید بر اینکه امروز ایران فرصتی برای آزمون و خطا ندارد، تصریح کرد: شاید اول انقلاب همچین چیزی اتفاق می افتاد اما الان که در دهه چهارم انقلاب هستیم آزمون و خطا هیچ توجیهی ندارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام فرد اصلح را کسی دانست که بتواند کشور را به افق چشم انداز ۱۴۰۴ برساند و به گفته وی امروز ایران خیلی تا رسیدن به افق سند چشم انداز ۱۴۰۴ فاصله دارد.
عارف با تاکید بر اینکه ایران اسلامی باید طبق سند چشم انداز به جایگاه اول در منطقه در همه حوزه ها تبدیل شود، گفت: کشوری در منطقه ما روزگاری تورمش سه رقمی بود اما الان تورم یک رقمی دارد. البته شتاب ایران اسلامی باید بیشتر از این باشد. بنابراین ما یک کار سنگین اما شدنی را بر روی دوش داریم و کمتر از ده سال به افق چشم انداز دست خواهیم یافت.
وی شتاب در تولید رفاه، توسعه انسانی و فناوری را از شاخصه هایی دانست که ایران اسلامی باید در این حوزه ها خود را تقویت کند.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه در تولید علم فقط تولید مقاله داشته ایم، گفت: اینکه تولید مقاله داریم باارزش است، اما کافی نیست. علم زمانی مفید است که به ثروت ملی تبدیل شود.
« ایران در رفاه، اقتصاد، کارآفرینی، سلامت، شیوه حکومت داری رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده و در توسعه انسانی نیز که منظور میانگین امید زندگی، آموزش و نرخ بیسوادی است وضعیت ۷۶ را دارد و در شاخص فناوری و خلق آن رتبه ۴۵ را دارا است» .
عارف گفت: برای اداره کشور هیچ راهی جز شایسته سالاری نیست. بنابراین باید از برجسته ترین نیروها صرف نظر از سلیقه ها و دیدگاه های سیاسی استفاده کرد.
وی ادامه داد: بنده زمانی که رئیس دانشگاه تهران بودم، دو معاون راست و دو معاون چپ داشتم که بهترین عملکرد را از خود به نمایش گذاشتند. بنابراین هیچ جریان سیاسی نمی تواند بدون کمک جریان سیاسی رقیب موفق عمل و کار کند.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در خصوص تحریم های خصمانه علیه جمهوری اسلامی نیز گفت: مسئله پرونده هسته ای ما سیاسی است چرا که غرب نیز خودش می داند که ما تخطی نکرده ایم و در این خصوص فتوا داریم و آنان به خوبی جایگاه فتوا را می دانند اما باز دست به اعمال تحریم علیه ما می زنند که ما باید در صدد حداقل کردن آثار تحریم ها باشیم.
عارف به ریاست ایران بر جنبش عدم تعهد ها اشاره و تصریح کرد: ما الان رئیس جنبشی هستیم که بیش از صد کشور در آن عضو هستند و می توانیم با رابطه و کمک آنان مشکلات را رفع کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ما نتوانستیم از تضاد اروپا و آمریکا به نفع خود استفاده کنیم، اظهار داشت: ما هنوز می توانیم با یک دیپلماسی قوی از این تضاد اروپا و آمریکا به نفع خود استفاده کنیم.
وی در خصوص برنامه های خود برای دولت آینده نیز گفت: ما یک برنامه علمی را تدوین کرده ایم و هفت هدف راهبردی را در آن دیده ایم که هم سخت افزاری و هم نرم افزاری و افزایش درآمد سرانه، رشد اقتصادی ۸ درصد و قرار گرفتن در ۵۰ کشور اول HID از این جمله هستند.
عارف با بیان اینکه در حوزه فرهنگی از نقشه مهندسی فرهنگ که در شورای عالی انقلاب فرهنگی در دست تدوین است استفاده خواهم کرد، اظهار داشت: سهم سلامت باید افزایش یابد. الان مردم ۷۰ درصد مبلغ درمانی خود را خود پرداخت می کنند در حالیکه باید این نرخ به زیر ۳۰ درصد کاهش یابد.
وی انضباط مالی، کنترل تورم و نقدینگی، تقویت ساختارهای نظارتی و افزایش اشتغال را از اولویت های دولت خود برشمرد و گفت: اشتغال الان مشکل بسیاری از جوانان ما به خصوص فارغ التحصیلان دانشگاهی است که ما می توانیم با فعال کردن گردشگری و همچنین ارتباطات و اطلاعات در سال یک میلیون فرصت شغلی ایجاد کنیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری از افزایش نرخ طلاق ابراز نگرانی و خاطرنشان کرد: سن ازدواج ۵ سال بالا رفته است و نرخ طلاق وضعیت نگران کننده ای دارد که ریشه عموم طلاق ها اقتصادی است و از همه مهم تر مسکن است.
عارف با بیان اینکه اگر دولت من روی کار آمد، اولویت اول توجه به ارزش ها است، گفت: بنده بر اساس مر قانون و ارزش های انقلاب و اسلام جلو می روم؛ من یک فرد قانون مدارم و به یاد ندارم که تاکنون تخلفی از قانون انجام داده باشم.
وی در پاسخ به پرسشی بر این اساس که آیا به نفع روحانی کنار می روید یا خیر، گفت: در کشور ما همه چیز امکان دارد. اجماع و ائتلاف از آرزوهای ما نه فقط در جریانات سیاسی بلکه در همه حوزه ها است چراکه اگر یکی پیشقدم شود من نفر دوم هستم که پیشقدم می شوم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در خصوص مرزبندی با مخالفان و براندازان نیز گفت: با مخالفان، قانونی برخورد و تعامل خواهیم کرد و بنده همواره گفته ام که در کنار گروه مشاوران، گروه منتقدان نیز برای خود ایجاد می کنم چرا که معتقدم مفید هستند. برانداز نیز که تکلیفش مشخص است اما اگر بتوان براندازها را به مخالف تقلیل داد، خوب است.
عارف به سابقه خود در دانشگاه تهران اشاره و خاطرنشان کرد: زمانی که رئیس دانشگاه تهران بودم هیچکس را به خاطر اختلاف سیاسی و خطی عوض نکردم بلکه مبانی من عملکرد و برنامه بوده است.
وی در مورد فتنه سال ۸۸ نیز گفت: من متاسفم که حوادث سال ۸۸ رخ داد اما باید آن اتفاقات را قبل یا بعد از انتخابات در دانشگاه ها ریشه یابی شود. ولی اینکه تریبون در اختیار یک جریان خاص باشد و یک طرف به قاضی برود و راضی برگردد، نتیجه آن معلوم است.
ارسال نظر