وزیر ارتباطات خبرداد:
تقویت مرزهای الکترونیک ایران
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از اجرای طرحی خبر داد که براساس آن صیانت از مرزهای الکترونیکی و فضای فرکانسی کشور در جهت حفظ امنیت ملی از سوی این وزارتخانه به صورت جدی پیگیری می شود.
به گزارش پارس ، محمد حسن نامی در گفتگو با مهر، بحث مرزداری الکترونیکی یکی از سرفصل های اصلی برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد که در راستای مدیریت طیف امواج الکترومغناطیسی به عنوان مسائل خاص مرتبط با حاکمیت هر کشور باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به فراگیر شدن ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار داشت: مدیریت طیف امواج الکترومغناطیسی از ذخائر و منابع شناخته شده هر کشور محسوب می شود که برحسب ضروت و نیاز و شرایط حاکم مورد بهره برداری قرار می گیرد و حتی از آن به عنوان ثروت ملی یاد می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید براینکه مدیریت طیف امواج الکترومغناطیسی در واقع گرانبهاترین عنصر ارتباطات محسوب می شود، ادامه داد: این منبع از جهت برنامه ریزی، بکارگیری فناوری و تامین امکانات قابل مقایسه با سایر منابع و ذخائر و از جهات دیگری همچون دسترسی در همه جا بدون حمل و نقل، ارزش اجتماعی و امکان تعداد استفاده با سایر منابع ملی متفاوت است.
نامی با بیان اینکه با فراگیرشدن فناوریهای ارتباطاتی و اطلاعاتی و مسائل خاصی که در این حوزه وجود دارد ضرورت دخالت حاکمیت برای صیانت از حقوق شهروندی بیشتر شده است، تصریح کرد: در همین حال باید مسائل امنیت ملی نیز در استفاده از این فناوریها مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که این حوزه مهمترین بستر مورد توجه همه کشورها به ویژه کشورهای قدرتمند و استکباری است که در این راستا باید صیانت از حقوق شهروندی و مسائل امنیت ملی در استفاده از این فناوریها مورد توجه خاص قرار گیرد که این موضوع به عنوان یکی از وظایف مهم این وزارتخانه به صورت جدی پیگیری خواهد شد.
وی با اشاره به برنامه های این وزارتخانه برای مرزداری الکترونیک ایران به مهر گفت: عموما کشورها سعی می کنند از فضای فرکانسی یکدیگر و امواجی که در فضا است بهره برداری کنند و از آنجایی که ایران در وضعیت ویژه ای از نظر فضای فرکانسی قرار دارد ۱۵ کشور پیرامون ایران و نیز کشورهای فرامنطقه ای سعی دارند از این فضای فرکانسی ایران بهره برداری کنند که در این زمینه باید مرزداری الکترونیکی مان را تقویت کرده و اعتماد حاصل کنیم که هیچ کشوری نمی تواند در فضای فرکانسی و الکترونیک ایران نفوذ کرده و یا بهره برداری سوء داشته باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ثبت بین المللی ایستگاههای رادیویی و باندهای فرکانسی مهم را برای حفاظت از حقوق فرکانسی کشور از جمله این اقدامات عنوان کرد و افزود: انجام امور مربوط به هماهنگی فرکانسی و ایشگاههای رادیویی و شبکه های ماهواره ای با دیگر کشورها در دست اقدام است.
وی از ثبت بین المللی شبکه های ماهواره ای، ثبت بین المللی ایستگاههای زمینی ماهوار ه ای و حفظ نقاط مداری و مدیریت فضای فرکانسی کشور در محدوده ۱۶ استان مرزی در راستای اجرای طرح مرزداری الکترونیکی ایران خبر داد و گفت: وظیفه اصلی وزارت ارتباطات، توسعه و تقویت جایگاه حاکمیتی و استراتژیک ایران به عنوان یکی از قطبهای اصلی و تاثیرگذار در منطقه است.
ارسال نظر