مردم قربانی سیاستهای ارزی دولت روحانی شدند
آلزایمر سیاسی رئیسجمهور درباره نرخ ارز
بهمن ماه سال گذشته بود که روحانی در یک برنامه تلویزیونی به مردم قول داد تا خاطر مردم از بابت ارز راحت باشد، اما علیرغم وعده و وعید رئیسجمهور و تکدر خاطر سابق وی از نوسانات ارزی، نرخ صعودی دلار بر نردبان ترقی بالا و بالاتر رفت و مردم در سال جدید با شوک ارزی مواجه شدند.
بهمن ماه سال گذشته بود که روحانی در یک برنامه تلویزیونی به مردم قول داد تا خاطر مردم از بابت ارز راحت باشد، اما داستان به همین راحتیها نبود و علیرغم وعده و وعید رئیسجمهور و تکدر خاطر سابق وی از نوسانات ارزی، نرخ صعودی دلار بر نردبان ترقی بالا و بالاتر رفت و مردم در سال جدید با شوک ارزی مواجه شدند.
التهابات نرخ ارز در حالی سال نو را برای مردم آغاز کرد که نرخ ارز از کانال 6000 تومانی گذشت و در این میان مردم با سکوت آقای روحانی و مسئولان اقتصادی بانک مرکزی مواجه شدند، سکوتی که شاید دولت آن را به بهانه تعطیلات موجه میدانست اما این مساله نه تنها چراغ سبزی را به دلالان برای غارت اموال مردم در بازار ارز داد بلکه عملا باعث شد تا وضعیت اقتصادی مملکت در آستانه تعطیلی قرار بگیرد. با وخیم تر شدن اوضاع اقتصادی معاون اول و مسئولان اقتصادی دولت دور یکدیگر جمع شده و شبانه نرخ ارز را به صورت دستوری به کانال 4200 تومانی رساندند، نرخی که اصطلاحا به آن دلار جهانگیری گفته میشود و عملا هم در بازار رسمی اقتصادی کشور وجود خارجی ندارد.
در این شرایط دولت در حالی با افتخار از تک نرخی شدن نرخ ارز صورت میگوید که کارشناسان اقتصادی معتقدند این تعبیه دولت برای بالابردن نرخ ارز مبادلهای بوده است و عملا با این دستور ارزی دولت حدودا 400 تومان بر نرخ ارز مبادلهای که از سوی تولیدکنندگان مورد استفاده قرار میگیرد، افزوده شد و این مساله خود موجبات افزایش گرانی مجددی را در کشور به همراه خواهد داشت.
حالا امروز بعد از اینکه چندماه است مردم منتظر اظهارنظر روحانی درباره نرخ ارز سخن بگوید و چندماهی است آقای رئیسجمهور روزه سکوت گرفتهاند و جوابی برای آشفتگی بازار اقتصادی کشور ندارند، از سکوت مدیران دولتی انتقاد کرده و در لحن طلبکارانه نارضایتی خود را از نحوه اداره بازار ارز اعلام میکند، واکنش روحانی به این مساله در حالی عنوان شده است که گویا کسی دیگر غیر از روحانی مسئول تنظیم بازار ارزی کشور است و آقای رئیسجمهور به جای پاسخگویی در برابر ناکارآمدی خود درباره التهابات نرخ ارز از وضعیت موجود گله میکند.
شاید هم مشکل در این مساله باشد که اگرچه روحانی چندین سال است که وضعیت ارزی را در دولت احمدینژاد نقد کرده است اما گویا در این پنج سالی که سکان اداره کشور به دست روحانی بوده، وی بر همون رویه سابق کار را ادامه داده است و ما همچنان علیرغم آفتاب درخشان برجام با گرفتاری ویژهای در تهیه و ورود پول و سرمایه به کشور روبرو بودهایم.
دولت در حالی با افتخار از تک نرخی شدن نرخ ارز صورت میگوید که کارشناسان اقتصادی معتقدند این تعبیه دولت برای بالابردن نرخ ارز مبادلهای بوده است و این مساله خود موجبات افزایش گرانی مجددی را در کشور به همراه خواهد داشت.
مسالهای که روحانی نیز در اظهارات خود با مدیران دولتی آن را تلویحا تایید کرد و اظهارداشت: «در چهار سال گذشته با گرفتاری فراوان اسکناس ارز را تهیه می کردیم، در یک هواپیما می گذاشتیم، هواپیما را بیمه می کردیم، به فرودگاه می آوردیم، تعدادی ماشین مسلح می بردیم و ارز را به بانک مرکزی می آوردیم. صبح دلارها را داخل گونی می ریختند و به صرافی ها می بردند، صرافی ها هم معلوم نبود چطور تقسیم می کردند و به چه کسانی دلار می دادند.»
البته روحانی در ادامه اظهاراتش گفت که قادر به بیان همه جزییات نیست و شاید اگر بیشتر توضیح میداد مجبور میشد تا به نقش فامیلخواندههای دولت از جمله برادر آقای فلانی و برادرزاده اقای ایکس و ایگرگ و فلان وزیر و فلان نماینده مجلس در اختلال بازار ارز اشاره کند، مشکلی که حالاحالاها گریبانگیر این مملکت خواهد بود و اگرچه نرخ ارز را دستوری به قیمت 4200 تومانی رساندند اما حل مساله به این راحتیها نخواهد بود و مردم در واقعیت قربانی سیاستهای ارزی دولت روحانی شدند.
نه تنها الزایمر سیاسی بلکه جسمی هم پیدا کرده خدا به حق خودش و شهدا سزای اعمال منافقان و خوارجان را در همین دنیا بدهد