به گزارش پارس نیوز، 

 به نقل از خبرگزاری رویترز، اندری ماهسیک، سخنگوی کمیسیونر عالی سازمان ملل در امور آوارگان گفت: این تفاهم نامه قصد دارد تا همکاری را میان آژانس آوارگان سازمان ملل و بنگلادش در خصوص بازگشت امن، داوطلبانه و شایسته آوارگان طبق استانداردهای بین‌المللی و در صورتیکه شرایط بازگشت مهیا باشد، به وجود آورد.

ماهسیک و محمد شهیدالحقو، وزیر امور خارجه بنگلادش گفتند این تفاهم نامه روز جمعه در ژنو امضا خواهد شد.

یکی دیگر از مقامات بنگلادشی حاضر در این مذاکرات گفت: این تفاهم نامه احتمالا مشخص می‌کند که آژانس آوارگان سازمان ملل تمامی آوارگانی را که قرار است به میانمار باز گردانده شوند بررسی خواهد کرد تا مطمئن شود که این روند 100 درصد داوطلبانه است.

این منبع افزود: کل روند بازگشت توسط آژانس آوارگان سازمان ملل اداره خواهد شد در نتیجه هیچ نوع اجباری برای آوارگان در خصوص بازگشت به میانمار وجود نخواهد داشت.

از اوت سال گذشته میلادی حدود 700 هزار مسلمان روهینجا از سرکوب‌های نظامی در میانمار فرار کرده و در بنگلادش پناه گرفتند.

این مقام مذکور گفت: انتظار می‌رود آژانس آوارگان سازمان ملل بودجه کافی برای اداره این برنامه بازگشت آوارگان روهینجا به میانمار را هماهنگ و تبیین کند و هر دو طرف مردم را ترغیب کنند تا به میانمار بازگردند.

این تفاهم‌نامه دو جانبه نخستین گام در این روند است که بر روی توافقی میان بنگلادش میانمار و آژانس آوارگان سازمان ملل فعالیت دارد. این توافق سه جانبه با هدف تامین ضمانت نامه در خصوص اسکان مجدد و امنیت افرادی که توافق می‌کنند تا به میانمار بازگردند و همچنین تضمین این مسئله که مقامات آژانس آوارگان سازمان ملل اجازه خواهند داشت تا مرتبا از این سایت‌ها بازدید کنند، صورت می‌گیرد.