بابک داد همکار روزنامه سلام بود که در دولت اصلاحات به عنوان کاتب ویژه در سفرهای خاتمی مشغول به کار شد و مدتی است به خارج کشور گریخته و پناهنده شده است. او در تحلیلی نوشت: با نامزدی آقای هاشمی سؤالات فراوانی پیش آمده است. عده ای چنان تبلیغ می کنند که گویا ناجی افسانه ای وارد صحنه شده و انتخابات ۸۸ را یکسره به فراموشی سپرده اند.
وی می افزاید: این نامزدی اشتباه، فقط « پایان هاشمی» نخواهد بود؛ بلکه پایان امیدی است که با خوش بینی متوهمانه برخی تزریق می شود. و در آخر سر، در بین شبکه های حامی یاس چند برابری و ناامیدی وحشتناک برجای خواهد گذاشت که ویرانگرتر از این خواهد بود.
وی همچنین نوشت: رای به آقای هاشمی نه تنها در گروه بندی « رای به تغییر» نمی گنجد و هاشمی اهل تغییر نیست و اعتقادی به تغییر ندارد، نامزدی ایشان فقط آمار میزان مشارکت در انتخاباتی را بالا می برد که حاکمیت از مدت ها قبل برای آن برنامه چیده و با چیدمان تعدد نامزدها، به استقبال آن رفته است. مخالفان یکباره با خبر نامزدی هاشمی، آچمز شده و برخی از دوستان در یک عجله و بدون تحلیل و تامل، وارد همان بازی ای شده اند که حکومت می خواهد. یعنی داشتن یک تنور داغ و انتخاباتی پرشور، به قصد نشان دادن « مردمسالاری در نظام اسلامی» .
داد در پایان نوشت: برخی می گویند تحریم انتخابات سودی ندارد و اگر رای هم ندهیم، باز هم همین می شود. پاسخ این است که فرقش این است که وقتی رای ندهیم، لااقل حس آزاردهنده توهین به شعورمان ما را آزار نخواهد داد. بچه های ما را نومیدتر و عصبانی تر نخواهد کرد و شبکه های اجتماعی مان را به دام نیروهای سرکوبگر نخواهد فرستاد.
از سوی دیگر پایگاه اینترنتی اخبار روز در تحلیل مشابهی خاطرنشان کرد: این روزها اصلاح طلبان در حال پوشاندن لباس ناجی و قهرمان بر تن هاشمی رفسنجانی هستند. همان طور که انتظار می رفت انگار آنها عادت نکرده اند در سیاست « اصلاح طلب» باشند و روش های معتدل و قابل قبولی را در پیش بگیرند. توصیفات و عناوینی به کار برده می شود که حتی کسانی را که بدشان نمی آید هاشمی بیاید ناخودآگاه به واکنش وامی دارد.
اخبار روز افزود: این نوع « فعالیت انتخاباتی» یک مسئله بزرگ را به پشت صحنه رانده است. تکلیف « حساب باز» انتخابات گذشته و رای خوانده نشده و دزدیده شده قبلی چه می شود؟ پاسخ هایی سردستی و از سر بی حوصلگی داده می شود که این بار امکان تقلب نیست. این را می گویند و دوباره مشغول می شوند. حکایت چوپان دروغگو تکرار می شود.