کواکبیان:
برنامههای دولت اخلاق را به شورای نگهبان دادهام
نامزد ریاست جمهوری یازدهم با اعلام خبر ارائه برنامه انتخاباتی خود به شورای نگهبان گفت که در صورت تحقق این برنامه ۵۰ محوری که تحت عنوان «دولت اخلاق» تدوین شده، ۵۰ گل شکفته خواهد شد.
به گزارش پارس به نقل از فارس، جلسه پرسش و پاسخ مصطفی کواکبیان نامزد احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز گذشته در سالن ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی سمنان برگزار شد.
کواکبیان در آغاز این جلسه با اشاره به آیه ۳۰ سوره مبارکه بقره، گفت: در عصر غیبت امام زمان (عج) ، کارشناسان و علمای دین، متخصصان دانش الهی به عنوان جانشین آن حضرت خواهند بود که البته انتخاب این جانشین با واسطه یا بی واسطه بر عهده مردم است و کسانی که حکومت را در زمین بر عهده می گیرند باید بندگان شایسته خداوند باشند.
وی با اشاره به اینکه انسان اسلام دو بعد مادی و معنوی دارد، گفت: ما در نظام جمهوری اسلامی مدعی هستیم که علاوه بر معیشت مردم، معنویت را هم در جامعه رشد و گسترش می دهیم.
دبیرکل حزب مردم سالاری علت انتخاب نام اخلاق برای دولت یازدهم را گسترش معنویت عنوان کرد.
او بر اساس اصل ۱۲۱ قانون اساسی، وظیفه دولت را معنویت، اخلاق و کمالات انسانی عنوان کرد و ادامه داد: حکومت دینی موظف است بستر لازم برای رشد انسان و تعالی همه بشریت را فراهم کند.
کواکبیان از رونمایی ۵۰ برنامه دولت اخلاق خبر داد و تصریح کرد: با این ۵۰ برنامه ۵۰ گل شکفته خواهد شد که البته از بدو ثبت نام، این برنامه ها را به شورای نگهبان ارائه داده ایم.
دبیرکل حزب مردم سالاری تصریح کرد: در برنامه اقتصادی خود قصد داریم در یک دوره ۴ ساله نرخ بیکاری را به زیر ۱۰ درصد برسانیم که یک طرح اساسی و ضربتی برای این کار لازم است و بخشی از آن، حفظ اشتغال موجود است.
« بانک مرکزی در تنظیم سیاست های پولی و بانکی در کشور باید مستقل باشد و ارزش پول ملی تقویت شود» .
وی با اشاره به اینکه ارزش پول ملی باید حفظ شود، گفت: ما قصد داریم مدیریت نظام ارزی کشور را کنترل و نرخ تورم را به زیر ۲۰ درصد برسانیم.
در ادامه جلسه، کواکبیان در پاسخ به این سؤال که خلیفه الله در عصر غیبت امام زمان (عج) کیست؟ گفت: برخی معتقدند ما برای ارتباط با امام زمان (عج) نیازی به واسطه نداریم و این یعنی انکار روحانیت، ولایت و رهبری و من در سال ۸۷ این مسائل را در مجلس مطرح کردم.
وی افزود: هر چند انتخاب خلیفة الله توسط مردم صورت می گیرد و نقش مردم نقش موضوعی است و اگر هم نباشد، حکومت شکل نمی گیرد و مردم در عصر غیبت همه کاره هستند و انتخابات برای مردم است اما مردم برای رعایت موازین شرعی و برای انطباق قوانین و امور اجرایی حتما باید علمای برجسته و کارشناسان دین را انتخاب کنند. دانشجوی دیگری با طرح سؤالی از کواکبیان پرسید « سال ۱۳۸۸ عده ای گفتند که دولت اصلاحات روی کار بود تنها ۳۰ درصد قدرت اجرایی در دست دولت بود در حالی که در زمان دولت احمدی نژاد ۸۰ درصد قدرت در دست دولت بود؛ آیا فکر نمی کنید با روی کار آمدن مجدد اصلاح طلبان دوباره این اتفاق بیافتد؟ » .
دبیرکل حزب مردم سالاری پاسخ داد: من اعتقاد ندارم که قانون اساسی رئیس جمهور را در حد تدارکاتچی ببیند و رئیس جمهوری بعد از رهبری بالاترین مقام رسمی است و من اشکالی در وضعیت اجرایی نمی بینم و مدعی هستم در ساختار قانون اساسی بسیاری از وظایف اساسی را می توانیم سامان دهی کنیم.
دانشجوی دیگری پرسید شما تیم استیل آذین را به سمنان آوردید ولی متاسفانه این تیم از سمنان رفت؟ کواکبیان گفت: استیل آذین در دوره نمایندگی من آمد ولی زمان رفتن استیل آذین من دیگر نماینده سمنان نبودم و ما قصد داشتیم این تیم وارد شود و کم کم ورزشکاران سمنانی و بومی استان جذب این تیم شوند.
وی ادامه داد: در کل کشور مطرح شود و ما زیرساخت ها را فراهم کرده بودیم و من هنوز هم معتقد هستم که یک تیم در دسته یک و یا دو باید به سمنان بیاید و انتقاد شما از رفتن تیم است که در آن زمان من کارهای نبودم.
دانشجوی دیگری پرسید آیا انرژی هسته ای آنقدر ارزش دارد که تا این حد در دنیا منزوی شویم، در حالی که حتی بسیاری از کشورهای اروپایی انرژی هسته ای ندارند؟ که کواکبیان پاسخ داد: انرژی هسته ای واقعا حق مسلم ماست و باید دنبال آن باشیم و ما می توانیم و اشکالی ندارد که خودمان سوخت راکتور تهران یا مراکز هسته ای دیگر را ایجاد کنیم و نباید بگوییم چون انرژی هسته ای هزینه دارد نمی خواهیم.
وی در عین حال تصریح کرد: البته من معتقدم می توانیم از حقوق هسته ای دفاع کنیم و هم قطعنامه نداشته باشیم و با حفظ عزت، مصلحت، قدرت و توان ملی برای برون رفت از تنش های هسته ای دیپلماسی فعال را در پیش بگیریم.
کواکبیان در پاسخ به این سؤال که چطور باید با بی فرهنگی ها مقابله کرد به جای اینکه صورت مسأله را از بین ببریم و در واقع برای بهبود فرهنگ چه راهکاری دارید؟ گفت: آیه ۱۰۴ سوره آل عمران می فرماید امر به معروف و نهی از منکر مانند نماز صبح واجب است ولی متأسفانه امر به معروف و نهی از منکر را تنها در طرح حجاب و عفاف خلاصه کردیم و دانشگاه پادگان نیست و دانشگاه محل سنگری است هر کس حرفی دارد باید صحبت خود را بگوید و باید با نشاط حرف خود را بزنیم.
دانشجوی دیگری از کواکبیان نظرش را درباره کمک به غزه و لبنان جویا شد که وی پاسخ داد: ما هیچ گونه لشگر کشی و اعزام نیرو به کشورهایی چون لبنان نداشتیم اما کمک های مالی و معنوی و سیاسی را داشته ایم و لبنان هم در محور مقاومت بر ضد رژیم صهیونیستی برای ما اهمیت دارد.
دانشجوی دیگری پرسید نظر شما راجع به طرح پزشک خانواده چیست؟ که کواکبیان در پاسخ اظهار داشت: در مجموع اگر نیازهای عمومی بهداشت و درمان را حل کنیم، طرح خوبی است و اگر بتوانیم سطح عمومی و سلامت همگانی را داشته باشیم و با برنامه پیش برویم و در سطح استان های مختلف هم باشد بسیار خوب و ارزشمند است.
دانشجوی دیگری با طرح پرسشی از کواکبیان سؤال کرد آیا سازمان برنامه و بودجه دوباره زنده می شود یا نه؟ و چطور می توان مشکلات این سازمان را مرتفع کرد؟ که نامزد ریاست جمهوری در پاسخ گفت: سازمان برنامه و بودجه باید احیا شود و ما از همان زمان مجلس دنبال می کردیم و این سازمان باید از معاونت ریاست جمهوری بیرون آمده تا نظام برنامه ریزی کشور ساماندهی شود.
وی همچنین با اظهار خوشبختی که امروزه شور و نشاط انتخاباتی در میان اقشار مختلف مردم افزوده می شود، در پاسخ به این سؤال که آیا خبر برخی سایت ها مبنی بر ردصلاحیتش را تأیید می کند یا نه؟ گفت: شورای نگهبان اسامی تایید صلاحیت شدگان را اعلام نکرده و سه شنبه شورای نگهبان رسما اعلام خواهد کرد.
وی افزود: هنوز هیچ چیز در مورد عدم احراز صلاحیت من مطرح نشده و یقینا و اثباتا تاکنون با من هیچ تماسی گرفته نشده است و من هم تابع قانون هستم؛ هر چند بسیار بعید می دانم که این موضوع در مورد من اتفاق بیافتد زیرا تنها نامزد خارج از قدرت و منتخب حزبی و مدیر مطبوعات و رئیس دانشگاه غیر دولتی و برخوردار از تحصیلات مرتبط حوزوی و دانشگاهی با ۳۴ سال مدیریت سیاسی در عرصه های مختلف هستم.
کواکبیان تصریح کرد: من برای اداره کشور نیز از همان روز اول ثبت نام ۵۰ برنامه را به شورای نگهبان جهت اثبات قدرت اجرایی خود ارائه کرده ام.
ارسال نظر