بهرام پارسایی با اشاره به جلسه امروز (سه‌شنبه) کمیسیون اصل ۹۰، گفت: جلسه امروز راجع به پرونده آلودگی هوا بود که در کمیسیون اصل ۹۰ مطرح است و بیشتر حول محور انجام وظایف سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مرتبط در بحث قوانین و مصوبات دولت بود. در نهایت از وزارت‌خانه‌ها و دستگاه‌های مربوطه دعوت شد تا در جلسه حضور یابند.

وی با اشاره به حضور نمایندگان سازمان حفاظت از محیط زیست، اداره استاندارد، وزارت صنعت و معدن، وزارت نفت، وزارت راه و شهرسازی، وزارت نیرو، وزارت بهداشت، وزارت ارتباطات، پلیس راهور و دیوان محاسبات در این جلسه گفت: بخش اعظم مصوبات و قوانین در بحث آلودگی هوا مخصوصا در کلان‌شهرها اجرا نشده است. در این جلسه راجع به نتایج اقدامات دستگاه‌های مربوطه در رابطه با مصوبات هیات وزیران و قوانین مرتبط در زمینه مبارزه با آلودگی هوا بحث‌هایی انجام شد.

پارسایی همچنین گفت: نصب کاتالیزور یا فیلتر بر روی اتوبوس‌ها و خودروهای بنزینی در شهر تهران و سایر کلان‌شهرها و گسترش خطوط ریلی و قانون اصلاح الگوی مصرف مصوب مجلس شورای اسلامی از جمله مصوبات مجلس و دولت از سال‌های ۸۹ تا ۹۳ است که اقدامات عملی برای اجرای آن صورت نگرفته است. مسئولان دستگاه‌های مربوطه نیز در این خصوص دلایلی را ارائه کردند که البته این دلایل برای عدم اجرای قانون پذیرفتنی نیست. مداومت در آلودگی هوای کلان‌شهرها هم نشانه عدم جدیت در اجرای قوانین است.

عضو هیات رییسه کمیسیون اصل ۹۰ با بیان اینکه ۸۰ درصد آلایندگی‌های هوا مربوط به خودروها و کمتر از ۲۰ درصد از آن مربوط به سایر عوامل است، ادامه داد: طی ۱۰ سال گذشته میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا افزایش داشته است. البته کیفیت بنزین در کشور بهتر شده اما بخش اعظم بنزین مصرفی در کشور وارداتی است و به طور کلی در بحث خودرو و جلوگیری از افزایش تولید خودروهایی با آلایندگی بالا و استانداردسازی خودروها کار خاصی صورت نگرفته است.

وی اضافه کرد: بیشتر نگرانی از این است که با اینکه این کار صورت نگرفته، چرا همچنان تعرفه خودروهای وارداتی و در صدر آن‌ها خودروهای هیبریدی که هم میزان مصرف سوخت کمتر و هم آلایندگی کمتری دارند، افزایش می‌یابد؟

پارسایی در پایان با بیان اینکه گزارش کمیسیون درباره آلودگی هوا سال آینده در صحن مطرح می‌شود، گفت: کمیسیون دو هفته برای ارائه گزارش‌های مربوط به سایر دستگاه‌های ذی‌ربط فرصت داده است. ما گزارش‌ها راجع به موارد متعدد از جمله میزان مرگ و میر و سرطان‌های ناشی از آلودگی هوا وهمچنین هزینه‌های درمانی در این بخش را درخواست کردیم که در راستای ارائه گزارش به صحن مجلس است.