پارس بررسی میکند:
مسائل مهم کشور و آدرس غلط فتنهگران؛ دخترک موفرفری و عملههایی خیابانی
سست بودن این شبه استدلال واقعا نیاز به تبیین و تشریح ندارد. جامعه عرصهی تزاحم و چالش آراء، اندیشهها، سلایق و مطالبات گوناگون است. رفراندوم نه ابزار فعالیت جناحی و پیشبرد مطالبات حزبی که سازوکاری برای حل مسائل بسیار مهم کشور است.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- مهران کریمی- محسن میردامادی دبیرکل سابق حزب مشارکت:«در واقع میتوان گفت در جامعه بخشی از مردم به حجاب معتقدند و موافق اجبار آن نیز هستند، بخش دیگری به حجاب اعتقاد دارند ولی با اجباری بودن آن مخالفند، بخشی نیز ضمن داشتن تعلقات دینی حجاب را واجب نمیدانند، و بخش دیگری اصولا چندان تعلق و اعتقاد دینی ندارند و نتیجتا به حجاب هم همینطور. با توجه به این تنوع نظرات و چالش فزاینده در این موضوع و گستردگی جمعیتی که با آن دست به گریبان هستند میتواند مصداق اصل ۵۹ قانون اساسی باشد و به همه پرسی گذاشته شود.»
1- خلاصهی استدلالِ میردامادی:
بخشی از مردم با اجباری بودن حجاب موافق و بخشی مخالفند، پس بهدلیل تنوع نظرات و چالش در این حوزه رفراندوم برگزار کنیم!!
2- متن اصل ۵۹ قانون اساسی که به همهپرسی اختصاص دارد:
«در مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ممکن است اعمال قوه مقننه از راه همهپرسی و مراجعه مستقیم به آراء مردم صورت گیرد. درخواست مراجعه به آراء عمومی باید به تصویب دو سوم مجموع نمایندگان مجلس برسد.»
3- سست بودن این شبه استدلال واقعا نیاز به تبیین و تشریح ندارد. جامعه عرصهی تزاحم و چالش آراء، اندیشهها، سلایق و مطالبات گوناگون است. رفراندوم نه ابزار فعالیت جناحی و پیشبرد مطالبات حزبی که سازوکاری برای حل مسائل بسیار مهم کشور است.
4- روشن است که چه از منظر تودههای مردم و چه نخبگان (با هر طرز فکر و سلیقهای) امروز کشور از جنبهی اقتصادی و اجتماعی با معضلات و نابسامانیهای جدی و اساسی دست به گریبان است. «ناکارآمدی و ناتوانی» دولتی که با شعار حل «مشکلات اقتصادی و معیشتی» بر سر کار آمد و زلف خود را با وعدهی آمریکاییها و اروپاییها گره زد، امروز در عرصهی حل مشکلات تولید و اقتصاد و زندگی مردم بیش از پیش مشخص است.
5- اینکه در چنین وضعیتی جماعتی با «شُعبدهبازی رسانهای - سیاسی» توجهات را از مسائل اصلی کشور منحرف کرده و «آدرس غلط» بدهند در نوع خود جالب و از نظر سخیف بودن بینظیر است!
6- توجه به این نکته هم حائز اهمیت است که برنامهی عملیاتیِ «کشف حجاب» و التهابآفرینی پیرامون آن هرچند که ویترینی چون دخترک موفرفری و عملههایی خیابانی داشته و دارد اما ظاهرا برخی جریانات سیاسی و حزبی نیز تکمیل اضلاع دیگر توطئه و «نقد کردن» موضوع از حاکمیت را برعهده گرفتهاند.
یک قانون مدون نیاز به رفراندوم ندارد اگر هر کسی برای خودش قانون وضع کند مملکت به هشتاد میلیون قانون نیاز دارد کجای دنیا اینطور است قانون اسلامی که کاملترین قانون است اگر اجرا شود که نمیشود مشکلات جامعه را حل می کند مگر تعدادی هنجار شکن را که انهم باید طبق قانون رفتار کرد وگرنه کار از دست خارج میشود همین طور که در رابطه با فتنه گران شده و یا اغتشاش گران این طوری نمیشود هیچ مملکتی را اداره کرد قانون برای قانون شکن تلخ است و به مزاجش خوش نمی اید ولی باید به زور هم شده به قانون احترام بگذارد اولین کسی که از قانون شکنی زیان می بیند خود قانون شکن است