گروه تحلیلی خبری "پارس"؛ حمید ترقی کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه نزدیک به یک سال ازگذشت عمر دولت دوازدهم می گذرد اما همچنان دولت در تحقق وعده ها ناکارآمد بوده گفت: در حالی اولین سال دولت دوازدهم در حال پایان یافتن است که دولت آقای روحانی در زمینه تحقق شعار سال که ناظر بر اشتغال وتولید مولد در راستای اقتصاد مقاومتی است گزارش قابل قبولی به جامعه ومردم ارائه نداده و همچنان ناموفق عمل کرده است.

وی دراین باره افزود: یک سال از آغاز دولت دوازدهم می گذرد در حالی که رئیس جمهور علی رغم وعده های انتخاباتی و آنچه در سخنرانی هایشان عنوان می کند هیچ ره آورد مثبت وعیانی برای مردم نداشته است. کارنامه یک ساله دولت نشان می دهد مجموعه دولت دوازدهم در مقابله با بحران ها، آسیب های اجتماعی , بهبود رفاه و معیشت مردم وافزایش شاخص های اقتصادی بسیار ناکام بوده ، نه تنها در موضوعات یاد شده بلکه در زمینه سیاست خارجی و برجام نیز با مسائل ومشکلات بسیاری دست وپنجه نرم می کند وتوفیق قابل توجهی دراین زمینه کسب نکرده، طبیعی است استراتژی دولت بر حاشیه سازی قرار دارد  تا با چالش کشیدن افکارعمومی در زمینه های مختلف مردم  را از تمرکز بر موضوعات مختلف سیاسی ؛ اجتماعی واقتصادی دور کند.

ترقی با اشاره به اینکه رئیس جمهور به دنبال ایجاد حاشیه سازی و دورکردن اذهان عمومی از ناکارآمدی دولت است خاطر نشان کرد: آقای رئیس جمهور به جای بازگو کردن عملکرد خود ودر میان گذاشتن عملکرد دولت با مردم برآن است تا جامعه را به سمتی سوق دهد که مطالبات مردم به فراموشی سپرده شود یا مدتی مردم از توجه واکنش به آن غافل شوند, در حالی که اصلی ترین مطالبه مردم مسائل ومعضلات اقتصادی است. دولت برآن است تا با  حاشیه سازی در حوزه های بی ربط اذهان عمومی را از مسائل  اجتماعی واقتصادی دور کند تا مردم توجهی به  کارنامه اقتصادی دولت هر چند برای مدت محدودی نداشته باشند.

وی دراین باره افزود:  مسلما مسائل عنوان شده از سوی رئیس جمهور به هیچ وجه مطالبه اصلی مردم و مشغله ذهنی و فکری اکثریت جامعه نیست و نتیجه ای برای عموم مردم ندارد. مهمترین موضوع زندگی مردم که مقام معظم رهبری برآن تاکید کرده وبه دولت گوشزد نمودند و دراین باره  فرمودند: اولویت های امروز کشور تقویت جایگاه  مردم در عرصه های اقتصادی، سیاسی وفرهنگی وافزایش بنیه دفاعی وتوجه به محرومین ومستضعفین کشور است، بدیهی است اصلی ترین وظیفه دولت تحقق مطالب فوق است لذا به نظر می رسد آقای رئیس جمهور از هر فرصت وتریبونی برای منحرف کرن افکار عمومی جامعه ودور کردن حواس مردم از مشکلات اقتصادی بهره می برند. مسلما روش اتخاذ شده از سوی رئیس جمهور ره آوری غیر از ناامیدی مردم از مسوولین  ودلسرد کردن آنها از کارآمدی مجریان ومسولا ن کشور ثمری ندارد ودولت را به بن بست خواهد کشاند.

ترقی با بیان اینکه مردم ادعاهای مسوولین را باور نمی کنند تصریح نمود: متاسفانه موضع گیرهای دولت با مطالبات مردم فاصله بسیار زیادی دارد، امروز مردم آثار مطالباتشان را در سخنرانی ها واظهار نظرات مسوولین دولتی مشاهده نمی کنند, آمارها وارقامی که بعضا از سوی برخی از مسوولین مطرح می شود آنچنان برای مردم غریبه وبرای ملت غیر محسوس است که اعتمادی به سخنان مسوولین ندارند به همین خاطر مردم توجهی به سخنانی که از سوی رئیس جمهور مطرح می شود واظهارنظرات آنها نمی کنند.

وی دراین باره افزود: بی توجهی دولت به مطالبات مردم تبعات بسیاری برای جامعه به دنبال دارد. اگر دولت مطالبات مردم را به صورت دقیق شناسایی کند ودرراستای مطالبات مردم  پیگیری نماید و شعاری عمل نکند مردم رغبت بیشتری نسبت به مسوولین پیدا می کنند و به دولت کمک می کنند، در حالی که با موضع گیریهای دولت که اکثرا بی توجهی به مطالبات مردمی است روز به روز دوری از دولت افزایش می یابد . دولت آقای روحانی از همان ابتدا بدون سنجش افکار عمومی وتوجه به واقعیت های زندگی مردم مساله هدفمندی یارانهرا به رفراندوم گذاشت واعلام کرد کسانی که نیازی به یارانه ندارند از دریافت آن خودداری کنند در حالی که بیش از 90درصد مردم خواهان درخواست یارانه شدند, این نشان می دهد دولت شناخت دقیقی از مطالبات مردم وگرفتاریهای جامعه ندارد به همین خاطر موضع گیریهای دولت نتیجه مثبتی برای دولت ندارد وهمواره معکوس می شود.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه مشاورین رئیس جمهور در دور کردن رئیس دولت از مطالبات اصلی مردم مقصر هستند گفت: لازم است دولت در زمینه مشاورین رسانه ای خود تغییراتی ایجاد کند و افراد واقع بینی را به عنوان مشاورین رسانه ای خود قرار دهد تا به جای استفاده از جنگ روانی، رئیس جمهور را  با واقعیتهای جامعه رو به رو کنند و مطالبی را به ایشان منعکس کنند که  ذهن رئیس جمهور را به مردم نزدیک تر کند تا  فاصله ای که بین نگاه دولت ومردم نسبت  به مسائل وجود دارد برطرف شود.مسلما به هیچ وجه نمی توان دغدغه های مردم را فراموش کرد یا از آنها به سادگی عبور کرد ، هر چند خبرنگاران وابسته به جریان دولت و جریان اصلاح طلب سعی می کنند با انحراف افکارعمومی مطالبات مردم را به انحراف کشانده تا بتوانند نیازهای واقعی مردم را کمرنگ کند و افکار عمومی را مهندسی کنند، همراهی اصلاح طلبان در این زمینه به دولت در فرار به جلو کمک می کند. متاسفانه مطبوعات اصلاح طلبان به پردازش حاشیه سازیهای رئیس جمهور کمک می کنند وسعی می کند افکارعمومی را به سمت   مطالبات غیر ضروری مهندسی کند.

ترقی در پایان با طرح چند سوال از رئیس جمهور موضوع را اینگونه خاتمه داد: حال این سوال از آقای رئیس جمهور مطرح می شود ضرورت مطرح کردن علوم انسانی و علوم غیر اسلامی در حالی که بسیاری از مردم با مشکلات اقتصادی مواجه هستند چیست؟ هر چند هر یک از کلمات و جملات آقای رئیس جمهور قابلیت ساعتها بحث ونظر دارد ونخبگان می توانند نظرات ایشان را نقد وبه چالش بکشند اما بر فرض مثال کسی از شما سوالی یا مطالبه ای  درباره برخورداری از علوم اسلامی وغیر اسلامی داشته است؟آیا این اصلی ترین دغدغه جامعه ماست؟آیا نه اینکه  رئیس جمهور مجری قوانین در کشورو مسوول پیاده کردن قانون و بودجه وتحقق اهدافی است که در قانون اساسی جزء وظایف دولت عنوان شده است؟ به هر حال انتظار می رود  شاهد موضع گیریها واظهار نظراتی از رئیس جمهور باشیم که منطبق با تحقق وعده های ایشان و مطالبات مقام  معظم رهبری از دولت برای ملت است.