آیا کاوس سید امامی با مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در ارتباط بوده است ؟
تاملی درباره نیمه پنهان یک خودکشی سیاسی
فوت کاووس سید امامی فر در حالی در رسانهها خبرساز شده است که بررسیها حاکی از آن است وی ارتباط مستقیمی را با دفتر معاون مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری بر عهده داشته است.
دهم خردادماه سال 96 و در نشست هفتگی سخنگوی قوه قضاییه سئوالی با مضمون دستگیری یک فرد به جرم جاسوسی از مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری ، به میان آمد که سخنگوی قوه قضائیه با تایید خبر دستگیری یک فرد مرتبط با دفتر مشاور رئیس جمهور گفت: «اطلاعات بیشتر در حال جمعآوری است.»
غلامحسین محسنی اژهای در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه شنیده شده، یکی از مرتبطین آقای حسامالدین آشنا به اتهام جاسوسی توسط وزارت اطلاعات دستگیر شده، آیا این بازداشت را تأیید میکنید و آیا این متهم در اختیار قوه قضائیه قرار گرفته است؟ گفت: «وزارت اطلاعات و یا اطلاعات سپاه با حکم قضایی اعم از قاضی یا دادستانی بازداشتی را انجام میدهد و از سویی ممکن است فردی هم از سوی قوه قضائیه در اختیار وزارت اطلاعات قرار بگیرد. فردی توسط وزارت اطلاعات پیرامون اتهام مذکور دستگیر شده و در خصوص ارتباط با محل کار این فرد اطلاعاتی مشخص وجود دارد.»
وی افزود: «اما ممکن است فردی در محل کار خود دستگیر شود اما ارتباطی با فرد کناری خود نداشته باشد. با این حال فردی با این اتهامات و جزییات دستگیر شده است و اطلاعات بیشتر در حال جمعآوری است.»
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص محاکمه متهم دستگیر شده تیم هستهای نیز گفت: «در دادگاه بدوی برای این متهم حکم صادر شده و قابل اعتراض است و حبس هم در آن وجود دارد اما چون بدوی است، قادر به بیان جزئیات آن نیستم.»
حدود هشت ماه از آن نشست خبری سخنگوی دستگاه قوه قضاییه میگذرد و حالا خبر فوت کاووس سید امامی در رسانهها خبرساز شده است، دارنده مدرک دکتری جامعه شناسی از دانشگاه اورگان٬ رییس یک موسسه حیات وحش به نام میراث پارسیان به عنوان یک فعال محیط زیستی و عضو هیأت علمی دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق تنها بخشی از این سوابق پژوهشی کاووس سید امامی فر است.
سکوت معناداری که باید در اینجا به پرسشهای بسیاری پاسخ دهند که حضور یک جاسوس به عنوان یکی از اعضای مرتبط دفتر معاون فرهنگی رئیسجمهور از چه مبنایی برخوردار است و چه کسی باید پاسخگوی این امر باشد. |
پس از آن حسام الدین آشنا مشاور ارشد حسن روحانی رییس جمهوری ایران که خود یکی از دانشآموختگان دانشگاه امام صادق و از دانشجویان استاد کاووس سید امامی بوده است، در واکنش به درگذشت کاووس سید امامی استاد دانشگاه امام صادق در زندان اوین نوشت: «نه جامعه شناسان دین خودکشی می کنند نه حامیان حیات وحش».
این اظهارات در حالی مطرح شد که به نظر میرسد که امامی فر همان فرد مرتبط با مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری بوده است، و اگر چنین مبنایی درست باشد که امیدواریم درست نباشد تلاش حسام الدین آشنا و محمدفاضلی معاون وی برای رد ادعای خودکشی وی چندان دور از ذهن نیست، چراکه تا پیش از پخش فیلم نحوه خودکشی وی آشنا و همفکرانش از هیچ تلاشی برای رد ادعای خودکشی وی فروگذار نکردند و حالا که این فیلم برای نمایندگان پخش شده است، سکوت پیشه کردهاند.
سکوت معناداری که باید در اینجا به پرسشهای بسیاری پاسخ دهند که حضور یک جاسوس به عنوان یکی از اعضای مرتبط دفتر معاون فرهنگی رئیسجمهور از چه مبنایی برخوردار است و چه کسی باید پاسخگوی این امر باشد؟
اظهارات آشنا پس از نشست خبری سخنگوی قوصه قضاییه نشان میدهد وی نه تنها این مساله را رد نکرد بلکه جزییات کاملی را از نحوه بازداشت این فرد در دست داشته و از کم و کیف این ماجرا بی اطلاع نبوده است. |
اگرچه حسامالدین آشنا پیش از این هم مشت خود را در این مساله باز کرده بود و با انتشار متنی در صفحه تلگرامی خود نسبت به پیگیری این موضوع از سوی خبرنگار مهر اعتراض کرده و آن را توطئه روزنامه های زنجیری و دروغ نامید.
اما پس از انتشار مشروح سخنان رئیس قوه قضاییه به این سوال در روزنامه رسالت اظهارداشت: « موضوعی که در جلسهی هفتگی سخنگوی قوه قضائیه توسط خبرنگار خبرگزاری مهر مطرح شده و در ادامه توضیحات جناب آقای اژهای نیز نتوانسته مانع سوء استفاده روزنامههای زنجیرهای مخالف دولت شود، مربوط به پژوهشگری است که نه مسئول دفتر بوده و نه ارتباط اداری با مرکز داشته و به عنوان محقق آزاد با نهادهای مختلف نظامی و تحقیقاتی و رسانهای و از جمله مرکز بررسیها همکاری موردی داشته است. حسب اطلاع، ایشان هشت ماه پیش توسط وزارت اطلاعات در منزل خود دستگیر و مجموعهای از گزارشهای تحلیلی تهیه شده توسط خودش و تعدادی از مکاتبات ارجاع داده شده به او از کامپیوتر شخصی استخراج شده است. اتهام ایشان هنوز مشخص نشده است و پرونده ایشان در آستانه رسیدگی قضایی است.»
اظهارات آشنا پس از نشست خبری سخنگوی قوصه قضاییه نشان میدهد وی نه تنها این مساله را رد نکرد بلکه جزییات کاملی را از نحوه بازداشت این فرد در دست داشته و از کم و کیف این ماجرا بی اطلاع نبوده است. حال با مرگ کاوس امامی که به نظر در ارتباط با حسام الدین آشنا و محمد فاضلی معاون ایشان بوده زوایای جدیدی از آن اتفاق که چند ماه پیش سر به مهر مانده بود روشن شده است. امید که این دو مسئول پاسخ های روشنی در رابطه با این ماجرا به افکار عمومی ارائه بدهند.
ارسال نظر