تصمیم درخصوص منطقه پرواز ممنوع برعهده شورای امنیت است
خستوزیر ترکیه طی اظهاراتی در شهر واشنگتن تاکید کرد که این به عهده شورای امنیت سازمان ملل است تا درخصوص اعمال منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوریه تصمیمگیری کند.
به گزارش پارس ، ایسنابه نقل از روزنامه تودی زمان، رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه همچنین گفت که از مشارکت روسیه و چین در مذاکرات صلح سوریه حمایت می کند.
اردوغان در سخنانی در موسسه بروکینگز در شهر واشنگتن یک روز پس از مذاکره با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا درخصوص سوریه اظهار داشت که می توان درخصوص مساله پرواز ممنوع در سوریه در کنفرانس بین المللی که قرار است با حمایت واشنگتن و مسکو درخصوص سوریه برگزار شود، بحث کرد.
این در حالی است که اردوغان به سبب نبودن اتفاق نظر بین المللی برای پاسخ دهی به خشونت های سوریه ناراضی است.
علاوه بر آن بمب گذاری های تروریستی اخیر در ترکیه بر این نارضایتی افزوده است.
اردوغان خاطرنشان ساخت: درخصوص منطقه پرواز ممنوع در سوریه این مساله تصمیمی نیست که بتوان آن را میان آمریکا و ترکیه گرفت. این تصمیمی است که باید از طریق شورای امنیت سازمان ملل گرفته شود.
وی گفت: ما در حال حاضر در حال طی فرآیند برگزاری کنفرانسی در شهر ژنو هستیم، اگر این کنفرانس در خصوص چنین منطقه ای تصمیم بگیرد ترکیه هر آنچه که لازم باشد را انجام خواهد داد.
در همین حال اوباما در جریان کنفرانس خبری مشترک خود با اردوغان اشاره ای به افزایش مداخله آمریکا درخصوص سوریه نکرد.
رهبران کشورهای غربی درخصوص دورنمای دستیابی به تحولی در مذاکرات جدید ژنو اظهار خوشبینی نمی کنند و تمایل روسیه برای حضور ایران در این کنفرانس به دلیل مخالفت احتمالی غرب می تواند مساله را پیچیده تر کند.
مخالفان سوری که قرار است طی روزهای آینده تصمیم خود را برای حضور در کنفرانس ژنو اعلام کنند پیشتر تقاضا کرده بودند که پیش از هرگونه مذاکراتی بشار اسد باید از قدرت کنار رود و اردوغان نیز بر این مساله تاکید کرد.
نخست وزیر ترکیه گفت: باراک اوباما با من در خصوص فرآیندی بدون حضور بشار اسد گفت وگو کرد. داشتن یک فرآیند انتقال قدرت در سوریه در حالی که اسد روی کار باشد نمی تواند یک راه حل باشد و مخالفان نیز به هیچ ترتیبی آن را نخواهند پذیرفت.
در مذاکرات سال گذشته میلادی در ژنو وزرای امور خارجه پنج کشور دائم عضو شورای امنیت یعنی روسیه، آمریکا، چین، فرانسه و انگلیس در کنار ترکیه، کویت، قطر، اتحادیه عرب و اتحادیه اروپا حضور داشتند.
نشست جدید ژنو نیز در نیز دارد تا همان قدرت های جهانی را گرد هم آورد اما این بار نمایندگان دولت سوریه و مخالفان این کشور نیز حضور دارند.
اردوغان تاکید کرد: دومین کنفرانس ژنو که روسیه و چین نیز در آن گنجانده شده باشند، از حمایت ما برخوردار است.
وی تاکید کرد که تصمیم دارد پس از سفر به واشنگتن به مسکو و کشورهای حوزه خلیج فارس سفر کند تا به بحث در خصوص بحران روسیه بپردازد.
اردوغان همچنین خاطرنشان ساخت که ترکیه که از نمونه خون برخی از زخمی های سوری به منظور تست استفاده از سلاح های شیمیایی آزمایش به عمل آورده، شواهد خود را با آمریکا، انگلیس و دیگران در میان گذاشته است.
وی همچنین تاکید کرد که نیروهای بشار اسد اقدام به شلیک چند صد موشک کرده اند.
اردوغان گفت: بنا به اعلام ناتو این نیروها ۲۸۳ موشک استفاده کرده اند و بر اساس دیگر اطلاعات آنها در حال استفاده از گاز شیمیایی سارین هستند.
وی تاکید کرد: این ها مسائلی هستند که باید در شورای امنیت سازمان ملل و شاید در مجمع عمومی سازمان ملل مورد بحث قرار گیرد.
اردوغان همچنین درخصوص مساله واردات نفت ترکیه از ایران گفت که کشورش تاکنون تا حد چشم گیری واردات نفت خود از ایران را کاهش داده و اعمال کاهش بیشتر وابسته به نیازهای انرژی ترکیه است.
اردوغان تاکید کرد: در خصوص مساله واردات نفت خام باید گفت که کاهش چشم گیری در حجم نفتی که ما از ایران وارد می کنیم اعمال شده است و اینکه آیا ما واردات خود را بیشتر کاهش می دهیم این بستگی به نیاز ما خواهد داشت و زمان موضوع را مشخص خواهد کرد.
ارسال نظر