پایگاه خبری تحلیلی «پارس» - محمد عبداللهی: پاول دورف؛ بنیانگذار تلگرام عملا جنگ تمام عیار و آشکاری را علیه جمهوری اسلامی ایران کلید زده و ادعا کرده بزودی تلگرام را با استفاده از تکنولوژی «بلاک چِین» Blockchain غیرقابل فیلتر خواهد کرد. اقدامی که جنگی آشکار علیه امنیت ملی ایران و سیاست های امنیت کشور است و زمینه سازی برای اغتشاش احتمالی بعدی خواهد بود! اقدام دیگر وی، راه اندازی ارز دیجیتالی رمزنگاری شده با استفاده از همین تکنولوژی بلاک چین است. از طریق ارز دیجیتال، افراد قادر خواهند بود پول خود را از طریق تلگرام و بدون هیچ کنترل و مشخصاتی، انتقال دهند. (بیت کوئین؛ ارز دیجیتالی فعلی نیز یکی از معروفترین برنامه هایی است که از سیستم‌عامل بلاک‌چین استفاده می کند.)

ارز در این سیستم، با مشخصات افراد جابجا نشده و فقط با یک کد، بدون هیچ نظارتی و بصورت غیرقابل ردیابی منتقل می شود. این برنامه (که قابل مهار نیست) برای دور زدن سیستم اقتصادی حکومت ها (و البته پر کردن جیب صاحب برنامه!) طراحی شده و در آن، بانک‌ها، دولت‌ها و حسابداران و هر نوع واسطه اقتصادی حذف و احتمالاً خروج شدید و غیرقابل کنترل ارز از کشور به آسانی صورت خواهد پذیرفت. این اقدام با توجه به نیاز شدید کشور به ارز و دلار در شرایط تحریمی پسابرجام، اقتصاد ایران را دچار آسیب جدّی خواهد کرد.

ملاحظه: دستگاههای اجرایی و نظارتی ضمن تشدید اقدامات خود برای مقابه با اقدام فوق، می توانند با استفاده از دیپلماسی فعال حقوقی، نقض حق حاکمیت و امنیت ملی خود توسط تلگرام را به نهادهای حقوقی بین المللی کشانده و صاحبان تلگرام را بدلیل تجاوز به حریم امنیتی کشور مجبور به پرداخت غرامت کنند. مجلس نیز با وضع قانون ممنوعیت استفاده از زیرساخت های ارتباطی و تجهیزات رمزگذاری شده، استفاده از هیچ رمزی را بدون اینکه در اختیار سازمان های امنیتی کشور باشند، ممنوع کند. اقدامی که آمریکا، چین، روسیه و همه کشورهای قدرتمند جهان برای حفظ امنیت ملی خود انجام داده اند. 

با توجه به اینکه کلیه مشکلات فوق ناشی از فقدان زیرساخت لازم برای راه اندازی یک پیام رسان قوی در کشور است که جای تلگرام را بگیرد، لذا هر روز تأخیر و تعلل در راه اندازی آن، موجب ایراد خسارات جبران ناپذیر علیه مردم و امنیت اقتصادی و سیاسی کشور خواهد شد چرا که مردم بیش از آنکه به کشور و گروه سازنده پیام رسان توجه داشته باشند، به کیفیت و سرعت و امکانات آنها اهمیت داده و می دهند.

در هر حال جنگ رسانه ای و سایبری دشمن به سرکردگی آمریکا و رژیم صهیونیستی را باید جدی گرفت پیش از آنکه اتفاقات بزرگ امنیتی از قبیل آنچه اخیراً اتفاق افتاد، مجدداً با ابعاد بزرگتری حادث شود.