نیمنگاهی به زندگی سیاسی داود احمدینژاد
چرا داود احمدینژاد از برادرش فاصله گرفت؟
داود احمدینژاد رئیس بازرسی نهاد ریاستجمهوری در ابتدای دولت محمود احمدینژاد بود اما رفته رفته از او فاصله گرفت و به یک منتقد جدی تبدیل شد.
داوود احمدینژاد برادر محمود احمدینژاد رئیسجمهور سابق کشورمان در آرادانِ گرمسار چشم به جهان گشود و صبح امروز (چهارشنبه) بعد از 67 سال به دلیل عارضه قلبی دریکی از بیمارستانهای تهران با دار فانی وداع گفت.
داود احمدینژاد که حضور در سپاه پاسداران و مسئولیت مخابرات و ارتباطات ناجا را در کارنامه داشت بعد از ریاستجمهوری برادرش، به سمت ریاست بازرسی نهاد ریاستجمهوری منصوب شد.
داود احمدینژاد سه سال در دولت نهم عهدهدار ریاست بازرسی نهاد ریاستجمهوری بود و آرامآرام به دلیل اختلافاتی که با حلقه موسوم به انحرافی داشت و همچنین اختلافی که درباره مدرک تحصیلی مرحوم کردان وزیر وقت کشور با برادرش داشت، برکنار شد.
آن ایام رسانهها مدام از اختلاف 2 برادر سخن میگفتند، اختلافاتی که بعضاً با کنایههای داود به محمود همراه بود و رابطه برادری به هیچ عنوان مانع نقدهای داود علیه محمود نشد؛ محمود احمدینژاد بعد از مدتی یعنی 23 مرداد 88، داود احمدینژاد را به سمت نماینده رئیسجمهور و دبیر کمیته ستاد پدافند غیرعامل کشور منصوب کرد اما این انتصاب مانع نقدهای جدی و بعضاً خاص وی به اعضای موسوم به حلقه انحرافی اعم از مشایی و بقایی که موردعلاقه وافر رئیسجمهور وقت بود، نشد.
داود احمدینژاد، نقد مشایی و بقایی را آنقدر دنبال کرد که اختلافش با برادر علنی شد؛ او در پاسخ به سؤال یکی از رسانهها درباره اختلاف با برادرش، گفت: "از زمانیکه انسان خلق شد، بین هابیل به عنوان چهره موحد و قابیل به عنوان چهره غیرموحد درگیری ایجاد شد. این درگیری بوده، هست و خواهد بود"؛ وی چندی بعد در گفتوگو یا یک رسانه دیگر گفت: "جریان انحرافی... توبه تاکتیکی کرده و بعد از چند سال در سیستم نفوذ کردهاند".
پنجشنبه سوم شهریور 90 بود که رسانهها از برکناری داود احمدینژاد از پدافند غیرعامل خبر دادند؛ برکناری که حاصل نقدهای جدی و اساسی وی به حلقه نزدیک محمود احمدینژاد بود.
داود احمدینژاد دیگر به منتقد رسمی حلقه نزدیک به برادرش تبدیلشده بود؛ انتقادها او دیگر خطاب منحصر در مشایی و بقایی نبود؛ داود احمدینژاد طی گفتوگویی با انتقاد از محمود احمدینژاد گفت که فاصله احمدینژاد 84 با احمدینژاد دولت دهم به گفته او از زمین تا آسمان است.
داود احمدینژاد در توصیف احمدینژاد 84 گفته بود: آن موقع متواضع و با اخلاق بود ولی الآن مغرور شده است و اخلاق برایش معنایی ندارد. آخر کسی میآید که رهبر خود را ناراحت کند، که ملت ناراحت شوند.
داود احمدینژاد در انتخابات ریاستجمهوری 92 کاندیدا شد اما بعد از چند روز طی نامهای خطاب به شورای نگهبان به نفع ائتلاف اصولگرایان (قالیباف، ولایتی، حداد عادل) انصراف داد. بعد از روی کار آمدن دولت روحانی، محمود احمدینژاد جلسات منظم با تیم کاری خود را آغاز کرد اما داود احمدینژاد در مصاحبهای که خرداد 93 با یک سایت اصلاحطلب داشت گفت که به برادرش پیغام داده تا زمانی که مشایی باشد، او- همراه احمدینژاد- نخواهد بود.
داود احمدینژاد رابطه برادرش با مشایی را به رابطه "لیلی و مجنون" تشبیه میکرد که به گفته او جدایی اینها از یکدیگر نیازمند معجزه الهی است.
و اما، داود احمدینژاد صبح امروز و در سن 67 سالگی با دار فانی وداع گفت.
ارسال نظر