پارس بررسی میکند:
تشکیل هیئت اندیشه ورزی خبرگان پس از 39 سال!!
مرحله بعدی گفتمانسازی است که ابزاری قدرتمند برای پیشبرد اهداف انقلاب محسوب میشود و همواره مورد تاکید رهبری بوده است و تکرار دوباره آن نشاندهنده عدم توجه جدی یا ناکارآمدی نخبگان در این امر است.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- باران زعیمی- رهبر انقلاب در دیدار اخیر خود با نمایندگان مجلس خبرگان از آنها خواستند با تشکیل یک هیئت اندیشه ورز نگاه کلان و راهبردی به انقلاب و مسیر انقلاب داشته باشند و ضمن تعریف و بازخوانی و تبیین اهداف انقلاب، درباره پیگیری این اهداف در دستگاه ها و قوای سه گانه اداره کننده کشور مطالبه داشته باشند.
امر تشکیل هیئتهای اندیشه ورزی سالهاست که توسط رهبرانقلاب به مجموعه های مختلف داده میشود تا با کسب دیدگاهی درست نسبت به مسیر انقلاب عملکرد خود را با آن تنظیم کرده و به خطا نروند. اما متاسفانه پس از گذشت 39 سال و با وجود هدایتهای رهبری در موضوع حفظ آرمانها و اهداف و روحیه انقلابی که در سالهای اخیر شکل هشدارهای مکرر به خود گرفته این نیاز ایجاد شده که نمایندگان خبرگان در این مسئله ورود کنند و مبانی انقلاب را دوباره استخراج کرده و با استفاده از تریبونهایی که در اختیار دارند برای مردم تبیین کنند و این یعنی کلیت نخبگان در سطوح مختلف در غفلتی خطرناک به سر برده و یا ناکارآمد بودهاند.
تعریف و تبیین انقلاب و آرمانهای آن یک امر ضروری در همه بازههای زمانی است تا دچار فراموشی یا شکاف نشده و به سرنوشت مشروطیت دچار نشود. نگاهی به تاریخ انقلاب نشان میدهد پس از دوران دفاع مقدس، توسعه با تعریف غربی آن آغاز گردید و بی توجه به هشدارهای رهبری و عناوین انقلابی همچون برقراری عدالت، منجر به تولید دوران استحاله نظام شد و روشنفکران مدعی اصلاح زیر سایه مشکلات شدید ناشی از تفکر وارداتی توسعه و تحت لوای هجمه گسترده فرهنگی به مبانی تشیع و انقلاب، فرصتی برای اصلاح زیرساخت های فکری اقتصاد متناسب با مبانی اسلام باقی نگذاشتند و همان افراطیهای دوران انقلاب، خواستار پریدن به آغوش استکبار شدند!
افول این جریان با بازخوانی شعارهای امام و آرمان های انقلاب آغاز گردید اما در این بازه زمانی، حرکت به سمت تحقق اهداف انقلاب به دلایل مختلف از جمله ضعف طیف حاکم بطور کامل انجام نشد و مسایلی همچون اقتصاد باز هم تحت نفوذ آموزههای غیربومی و غیراسلامی پیگیری شد.
در سکوت و کمکاری مسئولین مربوطه در تشکیل اتاقهای فکر، رهبر انقلاب به عنوان متولی اصلی امر سیاستگذاریهای کلان، خود پایهگذار اولین هیئتـاندیشهورز در قالب «نشست اندیشههای راهبردی» و همچنین «مرکز الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت» با سه هدف مهم «درگیر کردن متفکران و اندیشهورزان کشور با مسائل کلان»، «ایجاد یک گفتمان در میان نخبگان» و «ریل گذاری و جاده سازی برای اداره کشور در دهها سال آینده» در سال ۸۹ شدند. شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با وجود کندی در حرکت، طی ۶ سال ۶ کنفرانس با موضوعات راهبردی مختلف برگزار کرد اما نتوانست الگوی تهیه شده را استقرار بخشد و در سطح مسئولین و مردم اجرایی کند.
در شرایطی که دولتمردان و دیگر مسئولین در حال عبور از مرزهای مقاومت انقلابی و نزدیک شدن به بردگی تحقیرآمیز غرب در پوشش الفاظ رنگین هستند و این موضوع سبب شده حتی اسناد بالادستی همچون الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت و سند تحول بنیادین آموزش با توقف تولید و اجرا روبرو شده و مدیران کشور، مجری دستورات دیکته شده غرب شوند، مهمترین نهاد نظام مخاطب قرار میگیرد تا نسبت به تهدیدات موجود حساسیت نشان داده و در رفع آن بکوشند.
برخی مفاهیم و اهداف اولیهای که باید مورد بررسی قرار گیرد تا وضعیت تحقق و پیشرفت یا پسرفت یا توقف آن مشخص شود عبارتند از:
• نه شرقی و نه غربی بودن انقلاب؛
• اقتدار اقتصادی
• عدالت اسلامی به معنای کم کردن فاصله فقیر و غنی
• حفظ و حراست از انگیزههای انقلابی
• متدین کردن مردم
مرحله بعدی گفتمانسازی است که ابزاری قدرتمند برای پیشبرد اهداف انقلاب محسوب میشود و همواره مورد تاکید رهبری بوده است و تکرار دوباره آن نشاندهنده عدم توجه جدی یا ناکارآمدی نخبگان در این امر است.
خیابان انقلاب
ارسال نظر