طبق ماده ۸۸ قانون انتخابات ریاست جمهوری؛
اقدام احمدی نژاد در معرفی کاندیدا جرم است
یک کارشناس حقوقی با بیان اینکه قوانین ما در خصوص معرفی کاندیدا خیلی صراحت ندارد، گفت: اما ذیل ماده ۸۸ قانون انتخابات ریاست جمهوری علیالاطلاق گفته که اگر مسئولان در برنامه های تلویزیونی و رسانه ای تبلیغاتی انجام دهند (یعنی هر عملی که در واقع حمایت از یک کاندیدا را القاء کند) جرم محسوب می شود.
به گزارش پارس به نقل از مهر، ذبیح الله واحدی در پاسخ به این سوال که آیا در قانون مجوزی برای معرفی کاندیدا از سوی دولت و شخص رئیس جمهور صادر شده است یا خیر؟ ، اظهار کرد: از دیدگاه حقوق اساسی و عمومی پدیده بزرگی مثل انتخابات در واقع از مصادیق بارز شرکت مردم در سرنوشت خودشان است و از پایگاه مردمی و شرعی برخوردار است.
وی افزود: انتخابات باید به نحوی برگزار شود که عملکرد افراد ذی مدخل در انتخابات اعم از کاندیداها و مسئولان نظام به شکلی نباشد که شائبه طرفداری و حمایت از یک جناح یا فرد خاصی را در افکار عمومی القاء کند چون به لحاظ اخلاقی، مردم مسئولان را امین خود می دانند که قرار است این پدیده بزرگ اجتماعی را به نحو شایسته مدیریت کرده و در نهایت آنچه نظر مردم است را اعلام کنند.
این کارشناس حقوقی تصریح کرد: وقتی یک مسئول در هر رده ای به نحوی عمل می کند که شائبه حمایت از یک جناح یا یک فرد را در افکار عمومی تداعی می نماید اعتماد مردم به مدیریت صحیح انتخابات سلب می شود و نتیجه این عدم اعتماد قاعدتا متوجه نظام است و یا حداقل عدم اعتماد به اجرای صحیح انتخابات و مهمتر از آن عدم اقبال کافی مردم برای شرکت در آن و خلق حماسه سیاسی را به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه اقدام اخیر رئیس جمهور در معرفی یک کاندیدا از بُعد اخلاقی سیاسی و حقوقی بسیار ناپسند است، گفت: مسئولان نظام بویژه مسئولان اجرایی و قوه مجریه باید به نحوی عمل کنند که مردم با اطمینان کامل نسبت به عملکرد آنها در انتخابات حضور پیدا کنند و در جهت اجرای یک انتخابات صحیح منطبق با قداست نظام جمهوری اسلامی عمل نمایند.
واحدی ادامه داد: نه در قوانین و نه در اجرا تاکنون سابقه نداشته است که رئیس جمهور چنین اقدامی را در معرفی کاندیدا انجام دهد در دیگر نقاط دنیا هم تا جایی که ما اخبار را پیگیری می کنیم چنین موضوعی را مشاهده نکرده ایم. اگرچه قوانین ما خیلی صراحت ندارد اما ذیل ماده ۸۸ قانون انتخابات ریاست جمهوری علی الاطلاق گفته که اگر مسئولان در برنامه های زنده تلویزیونی و رسانه ای تبلیغاتی انجام دهند و عملی را مرتکب شوند که حمایت از یک کاندیدای خاص را القاء کند این اقدام جرم است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا آقای احمدی نژاد می تواند برای معرفی کاندیدا مرخصی بگیرد و در ستاد انتخابات کشور دست کاندیدای مطلوبش را بالا ببرد، گفت: در قانون انتخابات بحث تبلیغات را نه بعنوان یک موضع دولتی بلکه در خارج از ساعات اداری تجویز کرده است ولی وقتی به روح قانون نگاه می کنیم این موضوع ناظر بر کارکنان عادی و رده های میانی نهادها و دستگاه های اجرایی و دولتی است نه برای کسی که در صدر و راس دستگاه اجرایی قرار دارد.
این کارشناس حقوقی اضافه کرد: فعالیت و تبلیغات برای یک کاندیدای خاص در خارج از ساعات اداری برای رئیس جمهور، وزیران، رئیس مجلس، مسئولان ارشد و امثال آنها پیش بینی نشده است. اینکه در مراسم معارفه یک کاندیدا گفته شد مرخصی اخذ شده است در واقع حیله بر قانون است.
ارسال نظر