واعظ زاده:
عدم برقراری رابطه با آمریکا جزو اصول انقلاب نیست
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به وجود رابطه بین ایران و آمریکا بعد از انقلاب اسلامی تأکید کرد: رابطه یا عدم رابطه با آمریکا جزو اصول انقلاب نیست و براساس عزت و مصلحت کشور و با صلاحدید مقام معظم رهبری میتوان در این زمینه تصمیمگیری کرد.
به گزارش پارس به نقل از مهر، صادق واعظ زاده که در جمع اساتید و دانشجویان سخن می گفت با اشاره به اینکه قطع رابطة ایران و آمریکا توسط آمریکا صورت گرفته و پس از آن بود که امام (ره) این رابطه را رابطة گرگ و میش توصیف و از قطع آن ابراز خرسندی کردند، تصریح کرد: رابطة ایران و آمریکا در صورتی قابل برقراری است که آمریکا سیاست خصمانه خود را در قبال ایران تغییر دهد و البته تجربة کشورهای دیگر نشان داده که برقراری رابطه با آمریکا به معنای رفع مشکلات ما با آمریکا نخواهد بود همچنان که با وجود برقراری رابطة بین آمریکا و روسیه هنوز سرمایه گذاری مناسب از سوی آمریکایی ها در روسیه نشده و حتی در موضعی کاملاً خصمانه آمریکا نتیجة انتخابات ریاست جمهوری روسیه را زیر سؤال برد.
واعظ زاده، عزت و مصلحت را دو بال سیاست خارجی جمهوری اسلامی عنوان کرد وگفت: باید بر اساس حکمت مشخص کنیم که در سیاست خارجی خود کجا تعامل و کجا مقابله کنیم.
وی تأکید کرد با همکاری حلقة مشاوران خود و با اشراف کامل به رویکردهای سیاسی آمریکا، سیاست قاطع و عاقلانه ای در قبال آمریکا طراحی کرده که درصورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری در چارچوب عزت و مصلحت نظام اجرایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه در سایر حوزه های سیاست خارجی از جمله مذاکرات هسته ای، سیاست های بسیار روشنی در چهارچوب اصول و منافع جمهوری اسلامی تدوین کرده است. در مورد مسالة هسته ای گفت: براساس نظریة « بازدارندگی هسته ای» از آنجا که ایران مورد تهدید نظامی قرار گرفته، کشورهای غربی انتظار دارند که ایران به دنبال سلاح هسته ای باشد ولی جمهوری اسلامی اساساً اعتقادی به نظریة بازدارندگی هسته ای ندارند و معتقد است ما وضعیتی داریم که بدون بمب هسته ای نیز حتی بزرگترین قدرت ها در صورت حمله به ایران هزینة بسیار گزافی را خواهند پرداخت که تجربة دفاع مقدس مؤیدی بر این امر است. در واقع ایران نظریة « بازدارندگی غیر هسته ای» را به دنیا عرضه کرده که براساس آن هیچ نیازی به سلاح هسته ای ندارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه در پاسخ به سوالی دربارة آیندة سوریه و سیاست جمهوری اسلامی در قبال حکومت اسلامی گفت: علی رغم تمام اشکالاتی که به نظام سوریه و نحوة برخورد آن با مخالفان وارد است سوریه را خط مقدم دفاع از ایران می دانیم و معتقدیم اگر نظام سوریه ساقط شود، توان بازدارندگی ما تضعیف می¬ شود و پس از آن به سراغ لبنان و عراق خواهند رفت و لذا سیاست حمایت از دولت سوریه و جلوگیری از ساقط شدن آن را به نفع ملت و دولت ایران می دانم.
ارسال نظر