«محمد حنیف اتمر» مشاور امنیت ملی رئیس جمهور افغانستان عصر امروز (دوشنبه) با علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و پیرامون مهمترین تحولات امنیتی منطقه و همچنین روند همکاری‌های دو‌جانبه در زمینه‌های اقتصادی، امنیتی، آب‌های مرزی، مبارزه با مواد مخدر و مبارزه با تروریسم با وی گفت‌وگو کرد.

شمخانی در ابتدای این دیدار ضمن محکوم کردن انفجار تروریستی روز جاری در کابل که به کشته و مجروح شدن جمع زیادی از مردم مظلومافغانستان منجر شد این واقعه تاسف آور را به خانواده‌های داغدار، دولت و مردم این کشور تسلیت گفت.

وی با اشاره به درهم تنیدگی و غیر قابل گسست بودن امنیت جمهوری اسلامی ایران و افغانستان خاطرنشان کرد: مقابله با شکل گیری و گسترش گروه‌های تروریستی و تکفیری نیازمند اقدامات منسجم و هماهنگ بین کشورهای همسایه است.

وی با ابراز نگرانی نسبت به تداوم حمایت‌های مالی و اطلاعاتی و تسلیح گروه‌های تکفیری و تروریستی توسط برخی کشورهای مرتجع منطقه با پوشش ایجاد مدارس دینی و موسسات اجتماعی افزود: این روند موجب گسترش ناامنی، نزاع‌های فرقه‌ای و مذهبی و مخدوش شدن اقدامات دولت افغانستان برای پیگیری فرآیند توسعه و سازندگی در این کشور می‌شود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به سابقه تمدنی و اشتراکات گسترده فرهنگی بین دو کشور یادآور شد: تداوم رایزنی‌ها و تبادل تجربیات برای مبارزه با ناامنی موجب شکل‌گیری ثبات، آرامش و رفاه در مرزهای بین دو کشور و زمینه ساز بهره مندی از منافع پایدار و مشترک خواهد شد.

وی با تاکید بر ضرورت افزایش تحرک و فعالیت کمیته‌های چهارگانه همکاری دوجانبه و رفع موانع موجود اظهار داشت: عدم اهتمام کافی به فعالیت موثر ساختارهای مورد توافق برای حل مشکلات موجود موجب کند شدن روند تحقق اراده سیاسی رهبران دو کشور برای گام برداشتن در مسیر مناسبات مبتنی بر تامین منافع مشترک خواهد شد.

محمد حنیف اتمر مشاور امنیت ملی رئیس جمهور افغانستان نیز در این دیدار با اشاره به همکاری‌های سازنده جمهوری اسلامی ایران در مسیر تشکیل دولت وحدت ملی در افغانستان بر تداوم مسیر مذاکره به منظور تقویت اقتدار و انسجام دولت وحدت ملی تاکید کرد.

وی اظهار داشت: افزایش بی ثباتی و تفرقه سیاسی در افغانستان زمینه ساز تقویت و نفوذ تروریسم و شکل گیری ناامنی قابل گسترش به سایر کشورهای منطقه است.

اتمر افزود: نیروهای نظامی و امنیتی افغانستان با بهره گیری از توانمندی‌های بومی تلاش مستمر و موثری را برای ریشه کنی تروریسم و مقابله با تحرکات اشرار به ویژه در مرزهای مشترک دو کشور اعمال ‌کرده‌اند.