حسین کاشفی با اشاره به اینکه مردم مطالبات و انتظارات خود را در انتخابات اردیبهشت 96 بیان کردند، اظهار کرد: رئیس جمهور برای انتخاب کابینه باید به این مطالبات توجه کرده و افرادی را انتخاب کند که توانمندی لازم را داشته و با دولت همسو و همگرا باشند. این وزرا باید مشارکت پذیر،‌ نقد پذیر و با انگیزه بوده و نسبت به مطالبات مردم پاسخگو باشند. آنها همچنین باید با صاحب نظران و نخبگان مشورت کرده و از آنها کمک بگیرند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه باید به فکر آموزش و رشد نیروی انسانی باشند تا نیروهای جوان‌تر آموزش دیده و با تجربه شوند تا بعد از آنها این جوانان عهده دار مسئولیت شوندتصریح کرد: وزرایی باید معرفی شوند که در حوزه اقتصادی،  تامین امنیت و آزادی مردم براساس قانون، حقوق شهروندی، توجه به نهادهای مدنی و تحزب و همچنین سیاست خارجی،‌ انگیزه و علاقه کافی برای فعالیت داشته باشند.

کاشفی خاطر نشان کرد: انسجام و وحدت مهم‌ترین سرمایه یک جامعه و کشور است. در انتخابات گذشته همراهی و همدلی و نگاه وحدت گونه میان مردم به وجود آمد که باید این وحدت کماکان حفظ شود. برای دستیابی به این هدف وزرایی باید به کار گرفته شوند که چابکی و انگیزه کافی را داشته باشند و متعهد به برآورده ساختن مطالبات مردم باشند.

وی در مورد استفاده از زنان در کابینه گفت: ما زنان توانمند زیادی داریم که می‌توانند از عهده مسائل و وظایف خود برآیند بنابراین می‌توانیم از آنها چه در سطح معاونت چه در سطح وزارت استفاده کنیم تا بدین وسیله به مطالبات زنان به عنوان نیمی از جامعه پاسخ داده شود و آنها مشاهده کنند که دولت به جایگاه و منزلت آنها هم توجه می کند، باید از ظرفیت زنان کارآمد بهره برد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در پایان افزود: وزرایی که از نظر مردم مقبولیت و کارآمدی دارند،‌ باید در کابینه دوازدهم باقی بمانند، اما وزرایی که به هر دلیلی نتوانستند انتظارات مردم را برآورده کنند تغییر کنند. البته نباید دنبال حذف این وزرا باشیم،‌ بلکه باید از آنها به عنوان مشاور در اتاق فکر استفاده کنیم. آنها افراد محترمی هستند که به هر دلیلی نتوانستند آنطور که باید به مطالبات مردم پاسخ دهند.