صادق خرازی:در دوره نفوذ و اقتدار ایران هستیم و برای آن هزینههای بسیاری انجام شده است
وی تاکید کرد: اگر دیپلماسی ایران بتواند از این موقعیت بهره بگیرد کشور ما در بسیاری از کنشهای منطقهای و جهانی میتواند اقتدار خود را اثبات کند.
سیدصادق خرازی، دیپلمات پیشین کشورمان در نشست صبح روز چهارشنبه که از سوی سایت دیپلماسی ایران در محل روزنامه اطلاعات با موضوع "عراق پس از داعش" برگزار شد گفت: امروز دوره نفوذ و اقتدار ایران است و برای آن هزینههای بسیاری انجام شده است.
وی با بیان اینکه ایران هرگز نخواسته به دنبال هژمونی تشیع باشد تاکید کرد که اگر ایران به دنبال گسترش هژمونی شیعه بود به بالکان نمیرفت و از فلسطین و افغانستان با اکثیریت اهل سنت دفاع نمیکرد. برای ما حقیقت و موجودیت جهان اسلام شرط بوده است
سفیر پیشین ایران در سازمان ملل با بیان اینکه مساله عراق نباید دستاویز جریانات سیاسی داخل ایران شود، تصریح کرد: سپاه و نیروی قدس و مجموعه کسانی که امروز در منطقه اقتدار تاریخی ایران را رقم میزنند اقدامی نادر و منحصر به فردی را رقم میزنند و باید بگویم که موقعیتی که ایران امروز در منطقه دارد با هیچ دوره تاریخی قابل مقایسه نیست. این موقعیت و واقعیت نتیجه قدرت رهبری ایران است، همچنین بخش عمده این قدرت در اقتدار منطقهای ایران متجلی شده است و علاوه برآن در هیچ دورهای ایران چنین قدرت منطقهای نداشته است.
خرازی ادامه داد: نفوذ و قدرت ایران فراتر از مرزهای سیاسی بوده و از دشت قپچاق تا بابالمندب در یمن، از جلگه هند تا سرحدات مدیترانه حوزه نفوذ و اقتدار ایران امروز است که برای آن ایران هزینه داده است.
وی تاکید کرد: اگر دیپلماسی ایران بتواند از این موقعیت بهره بگیرد کشور ما در بسیاری از کنشهای منطقهای و جهانی میتواند اقتدار خود را اثبات کند.
سفیر پیشین ایران در فرانسه خاطرنشان کرد: اگر ما در لبنان اقتدار نداشتیم صدایمان را کسی نمیشنید. همچنین این را میپرسم که اگر در سوریه چنین موقعیتی نداشتیم، آیا با ما همکاری میشد و بخشی از مذاکرات سیاسی بودیم؟ برای اینکه بخشی از مذاکرات سیاسی باشیم باید در منطقه هزینه دهیم.
وی ادامه داد: اگر دیپماسی ما بتواند از موقعیت فعلی کشور بهره ببرد میتوانیم بازیگر جدی منطقهای و فرامنطقهای باشیم.
خرازی با طرح این سوال که با فتوای مرجعیت، داعش از بین میرود یا دوباره تجدید نیرو میکند؟ گفت: ما تجربه اقدامات گروههای خطرناک تروریستی را داشته و داریم و هرچند آرمان و هدف آنها کاملا متفاوت بوده ولی اقداماتشان تروریستی بود.
وی گفت: در هر صورت اگر دولتهای ایران، عراق و منطقه به توسعه پایدار میاندیشند چارهای ندارند جز اینکه اغماض نکنند. باید قبول کنند که تروریست درجه یک و دو در عرصه جهانی جایگاهی ندارد. داعش نظامی و امنیتی بوده و چارهای جز سرکوب کامل آنها نیست، زیرا در غیر این صورت دوباره احیا میشوند، درهمین راستا دستگاههای امنیتی خارج و درون منطقه در جهت از میان بردن آنها میتوانند کمک کنند.
این دیپلمات پیشین کشورمان با بیان اینکه مبارزات ضد استعماری روحانیت شیعه از نجف آغاز شد، افزود: نهضت بیداری روحانیت از نجف آغاز و جرقه رهبری انقلاب اسلامی ایران هم از نجف زده شد.
وی ادامه داد: نخستوزیران عراق برای رفع مشکلات مردم به حضور آیتالله العظمی سیستانی میرسند تا مسائل کشور حل شود و این نکته بسیار مهمی است. همچنین من هم افتخار داشتم ۴ سال پیش به ملاقات آیتالله سیستانی بروم و ایشان فرمود تا زمانی که دولت عراق خود را اصلاح نکند ما از آن حمایت نمیکنیم. اگر آیتالله سیستانی از لندن در زمانی که آمریکاییها و انگلیسیها نجف و کربلا را به بهانه مقابله با مقتدی صدر محاصره کرده بودند، باز نمیگشتند شاید امروز نجف با خاک یکسان شده بود.
خرازی با تاکید بر اینکه امروز مرجعیت عراق قبول ندارد که در برابر گروههای تروریستی تسامح شود، خاطرنشان کرد: اگر جریان خط مقاومت ادامه پیدا نکند مجددا میتواند به منطقه آسیب بزند. بنا بر این باید این وحدت که اتفاق نادر و بینظیری است در عراق حفظ شود تا تروریسم را در عراق از بین ببرند.
ارسال نظر