رفتار انتخاباتی رفسنجانی بیتقوایی سیاسی است
اطرافیان هاشمی با بحرانی نشان دادن کشور میخواهند او را به عنوان منجی مطرح کنند در حالی که ما به رستم دستان نیاز نداریم بلکه یک نفر را برای خدمت به مردم میخواهیم.
پارس به نقل از فارس: مهدی کلهر در تبیین لایه های مدل انتخاباتی هاشمی رفسنجانی که آن را شبیه مدل رفتاری بنی صدر دانست، به خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس گفت: رفتار تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتی در دنیا شیوه های مختلفی دارد که باید آنها را مورد واکاوی قرار داد.
وی افزود: در کشور ما نیز کاندیداهای انتخاباتی از بدو پیروزی انقلاب تاکنون که انتخابات های گوناگونی را تجربه کردیم، روش های متنوعی در تبلیغات داشته اند که یکی از آنها راه اندازی « بازی آمدن - نیامدن» است.
کلهر، این مدل تبلیغاتی را از جمله شیوه های مورد استفاده بنی صدر در اولین انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران دانست که بر پایه قهرمان سازی کاذب استوار بود و گفت که اکنون هاشمی رفسنجانی از این روش استفاده می کند.
مشاور سابق رئیس جمهور گفت: در جریان نخستین انتخابات ریاست جمهوری افرادی چون بنی صدر، صادق قطب زاده، ابراهیم یزدی، صادق طباطبایی و دکتر حبیبی کاندیدا شدند که از منظری شرایط مشترکی داشتند.
کلهر افزود: همه این افراد از پاریس با حضرت امام به تهران آمده بودند و شناختی که مردم از آنها به عنوان مبارزین علیه رژیم پهلوی در خارج از کشور داشتند، تقریبا یکسان بود.
وی ادامه داد: البته در بین آنها بنی صدر به دلیل سخنرانی های بیشتری که داشت و کتاب هایی که از او منتشر شده بود، کمی بیشتر شناخته شده بود.
مشاور سابق رئیس جمهور گفت: بنی صدر علاوه بر تبلیغات معمول و رایج، به شیوه ای متوسل شد که همین روش ایجاد شرایط غیر شفاف بود که نه می گفت می آیم و نه اعلام می کرد نمی آیم.
کلهر افزود: این حالت در مخاطب وضعیتی را به وجود می آورد که نمی داند باید شخصی که این تاکتیک را اجرا می کند، داوطلب انتخابات تلقی کند یا نه؟
وی تصریح کرد: سرانجام بنی صدر خبرنگاران را به بهانه اعلام نظرش درباره ورود یا عدم ورود به عرصه انتخابات، در قم جمع کرد و آنجا رفت خدمت حضرت امام و آمد بیرون و در همان آستانه درب اتاق اعلام کاندیداتوری کرد.
« آن زمان شاید بیش از ۹۰ درصد آحاد جامعه که به شدت شیفته حضرت امام (ره) بودند، تصور کردند بنی صدر درباره نامزدی در انتخابات با امام صحبت و هماهنگی کرده و با چراغ سبز ایشان ثبت نام خواهد کرد» .
مشاور سابق احمدی نژاد گفت: اگر چه بی صدر در انتخابات ۱۱ میلیون رأی آورد و رئیس جمهور شد ولی بعدها با توجه به بیانات حضرت امام معلوم شد در آن جلسه درباره همه موضوعات جز مسأله انتخابات بحث شد؛ چه رسد به اینکه درباره ریاست جمهوری بنی صدر صحبت شده باشد.
کهر افزود: اتفاقاً چند سال قبل هم خود بنی صدر در یک مصاحبه گفت که قبل از آن جلسه امام به خود او گفته بود به دو دلیل « قبول نداشتن ولایت فقیه» و « قبول نداشتن مالکیت خصوصی» و داشتن گرایش به اقتصاد مائوئیستی که می خواست در قالب اسلامی ارائه کند، نامزد ریاست جمهوری نشود.
وی تصریح کرد: آقای هاشمی از چند سال پیش مکرراً اعلام می کند من در رأس نظام اجرایی قرار بگیرم، به رهبری کمک می کنم و قوه مجریه را اصلاح می کنیم و مسائل کشور را سامان می بخشیم.
مشاور سابق رئیس جمهور گفت: در حالی که رهبر انقلاب تأکید فرمودند هر کس با هر سلیقه ای در خود شایستگی تصدی مسئولیت اجرایی می بیند کاندیدا شود و یک دعوت عام داشتند، آقای هاشمی گفتمان ویژه ای در این زمینه دارد.
کلهر افزود: کسانی که در اردوگاه هاشمی قرار دارند، می خواهند او را به عنوان یک کاندیدای ویژه و دارای مجوز اختصاصی از رهبری معرفی کنند که این خط تبلیغاتی از نظر طبقه بندی مدل رفتاری بنی صدر است.
وی متذکر شد: مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانی هایشان فرمودند اگر حرفی از من نقل و ادعا شد که در محفلی خصوصی گفته ام که با آنچه به صورت علنی و در محافل عمومی می گویم مغایر بود، مطمئن باشید آن مطلب خلاف واقعیت است.
کلهر اضافه کرد: ایشان همچنین در سال گذشته در یک سخنرانی جمله ای فرمودند که به یادماندنی ترین جمله شد که تصریح کردند « من دیپلمات نیستم، من انقلابی ام؛ حرف را صریح و صادقانه می گویم. دیپلمات یک کلمه ای را می گوید، معنای دیگری را اراده می کند؛ ما صریح و صادقانه حرف خودمان را می زنیم» .
وی تصریح کرد: طبعاً با توجه به این بیانات روشن رهبری، دیگر کسی نمی تواند مدعی شود ایشان در تریبون عمومی دعوت عام به انتخابات می کنند اما به برخی افراد به طور خصوصی مجوز ورود می دهند.
« وقتی رهبر معظم انقلاب صریحاً می فرمایند من یک رأی دارم که آن را به صندوق می اندازم و کسی از آن مطلع نیست، بدین معناست که میل نیستند نظرشان درباره گزینه اصلحی که انتخاب می کنند، علنی اعلام کنند لذا القای ویژه بودن یک کاندیدا خلاف نظر ایشان است» .
مشاور سابق احمدی نژاد لایه دیگر « بازی آمدن - نیامدن هاشمی» را نیامدن وی به صحنه انتخابات عنوان کرد و اظهار داشت: طراحان روش تبلیغاتی هاشمی حتماً برای نیامدن او نیز محاسباتی داشته اند تا این بازی را به بازی دو سر بُرد برای خود تبدیل کنند.
کلهر افزود: اگر چه امروز کسانی وارد عرصه انتخابات شده اند که به آقای هاشمی نزدیکی فکری شدیدی دارند و یا عضو کابینه او بوده اند اما اطرافیان هاشمی به دنبال القای حذف یک جریان سیاسی توسط حاکمیت هستند.
وی خاطرنشان کرد: آنها از طرح ادعای وجود مانع برای ورود هاشمی به عنوان نماینده یکی از سلایق موجود به صحنه انتخابات، عدم تحقق خواست رهبری برای خلق حماسه سیاسی را پیگیری می کنند.
« در اولین انتخابات ریاست جمهوری هم دیدیم در نهایت پس از اینکه بنی صدر با یک طراحی خاص وارد صحنه شد، افرادی چون قطب زاده، طباطبایی و یزدی که برای کمک به او وارد میدان شده بودند، به نفع او کنار رفتند و فقط بنی صدر و حبیبی ماندند» .
مشاور سابق رئیس جمهور از تحریم و قهر کردن با انتخابات به عنوان حربه ای بچه گانه یاد کرد و گفت: اینکه کسی بخواهد با نیامدن و القای مخالفت نظام با حضورش در صحنه، فضای انتخابات را تحت الشعاع قرار دهد هم مشابه بخشی از مدل انتخاباتی بنی صدر است.
کلهر گفت: اینگونه حرکات با دموکراسی که نمونه بی نظیر و درخشان آن در جمهوری اسلامی مشهود است و با مسیری که انتخابات ما را به انتخاباتی افتخارآمیز تبدیل می کند، مغایر است.
وی اضافه کرد: کسانی که در اردوگاه هاشمی قرار دارند و نگاه آنها با رهبری فاصله دارد، با تیره نمایی و ایجاد رعب در دل مردم می خواهند شرایط را خطیر و بحرانی نشان دهند تا هاشمی را به عنوان مرد بحران ها معرفی کنند.
« واقعیت اینست که ما منجی و رستم دستان نمی خواهیم بلکه رئیس جمهوری برای یک یا دو دوره چهار ساله می خواهیم که خادم مردم باشد و در چارچوب قانون اساسی در مسیر اعتلای نظام، کشور و ملت گام بردارد» .
مشاور سابق رئیس جمهور مدل رفتاری هاشمی در انتخابات را نوعی بی تقوایی سیاسی دانست اما در عین حال گفت که شیوه های نگاتیو این رفتار نیز نوعی بداخلاقی سیاسی است.
کلهر این شیوه را نفی برخی کاندیداها با هزینه کردن از جایگاه رهبری عنوان کرد و توضیح داد: گاهی برخی که در میان آنها افراد مسئول هم قرار دارد، مدعی نظر منفی رهبری به یک کاندیدا می شوند.
وی تأکید کرد: این ادعا هم خلاف نظر رهبر معظم انقلاب برای حضور پر شور مردم در صحنه انتخابات و خلق حماسه است و همه ما بر اساس وظیفه دینی و ملی خود باید در انتخابات شرکت کنیم.
ارسال نظر