"پاکستان" به دنبال تقویت ارتباط با آمریکا
بررسی رفتار سران دیپلماسی و نظامی پاکستان نشان میدهد که این کشور از هر راهی به دنبال افزایش ارتباط با آمریکاست.
بررسی اخبار و جراید نشان میدهد که سران پاکستانی چه سیاسی و چه نظامی طی روزهای اخیر به دنبال برقراری ارتباط بیشتر با آمریکا هستند.
پس از سفر جنجالبرانگیز نوازشریف نخستوزیر پاکستان به عربستان برای شرکت در کنفرانس سران کشورهای اسلامی و آمریکا که حتی به وی فرصت سخنرانی ندادند، برای بسیاری این سوال پیش آمد که نوازشریف که خود نخستوزیر یک کشور بزرگ اسلامی است به چه دلیلی به عربستان سفر کرده است تا رهبری کشوری مثل عربستان که دو سال است با کمک تمامی کشورهای جهان و دیگر ممالک اسلامی نتوانسته خود را از باتلاق یمن نجات دهد، بپذیرد.
رسانههای پاکستانی پیش از سفر نوازشریف کلید حل این معما را بیان کرده بودند،« نواز شریف شاید با ترامپ دیدار کند» در اصل این دلیل قابل قبولتری است برای هر منتقدی.
نوازشریف برای دیدار با ترامپ به ریاض سفر کرده بود، صرف نظر از اینکه وی موفق به دیدار با ترامپ شد یا نه؟ که در این رابطه سخنان ضد و نقیضی شنیده میشود ولی اصل هدف نخستوزیر پاکستان دیدار با ترامپ بود.
«ژنرال قمر جاوید باجوه» رئیس ستاد ارتش پاکستان دیگر مسئول بلندپایه این کشور بود که امروز به دیدار «دیوید هیل» سفیر آمریکا در پاکستان رفت.
هر چند اخبار منتشر شده از این دیدار بیان میکند که صرفا در مورد مسائل امنیتی پاکستان و افغانستان صحبت شده ولی ممکن است صحبتهایی جدیتر در موارد حساستر نیز انجام شده باشد.
سومین مسئول پاکستان که چندی است در ارتباط گرفتن با نمایندگان سنای آمریکا بسیار فعال شده، «اعزاز احمد چوهدری» سفیر اسلامآباد در واشنگتن است.
البته شاید به نظر عادی برسد که سفیر یک کشور با نمایندگان کشوری که در آن مستقر است دیدار و گفتوگو داشته باشد ولی وقتی به آمار (حداقل ملاقاتهای رسانهای شده) نگاهی میاندازیم، میبینیم که چندی است این ارتباط گرفتنها به صورت تصاعدی بالا رفته است.
اعزاز احمد چوهدری در آخرین دیدار خود با «ببتو اورورک و شیلا جکسون» دیدار و گفتوگو کرده است که طبق معمول آنچه از این دیدار در رسانهها منتشر شده چیزی جز مسائل امنیتی منطقه نیست.
ارسال نظر