رزاقی:دولت یازدهم ۲۰۰ میلیارد دلار داشت اما مشکل بیکاری را حل نکرد
استاد اقتصاد دانشگاه تهران با بیان اینکه دولت یازدهم در چهار سال خود ۲۰۰ میلیارد دلار در اختیار داشت که میتوانست مشکل بیکاری را حل کند گفت: مقامات دولت یازدهم علم اقتصاد را علمی دقیق همچون علوم طبیعی میدانند که غلط است.
دکتر ابراهیم رزاقی، استاد اقتصاد دانشگاه تهران، در برنامه «جهان آرا» شبکه افق سیما که با موضوع بررسی رکود و بیکاری بود گفت: نظام سرمایه داری شکاف طبقاتی را قبول دارد؛ چرا که معتقد است آن شخصی میتواند سرمایهگذاری کند که سرمایهدار باشد. بنابراین لازمه سرمایهگذاری این است که یک عده سرمایهدارشوند تا سرمایه گذاری رخ دهد.
وی با بیان اینکه این دیدگاه در دولت هاشمی رفسنجانی وجود داشت گفت: از آن زمان نظام سرمایهداری که بر خلاف قانون اساسی بود، در ایران پیاده شد.
رزاقی با بیان اینکه وقتی این شکاف طبقاتی ایجاد شد، در حالی که اقتصاد کشور انتظار سرمایهگذاری آنها را میکشید این اتفاق به جهت اینکه کشور ایران یک اقتصاد نفتی دارد و درآمد آن به وسیله فروش مواد نفتی به کشورهای صنعتی تأمین میشود رخ نداد.
وی با بیان اینکه در چنین شرایطی فقط شکاف طبقاتی به وجود آمد گفت: در چنین شرایطی به جهت اینکه سود برای سرمایهداران در واردات بیشتر از فعالیتهای تولیدی بود، سرمایهی آنها به سمت واردات سوق پیدا کرد و تولید رونق نگرفت و در نتیجه مشکل بیکاری حل نشد؛ چرا که در نظام سرمایه داری تنها سود اصالت دارد حتی اگر ناشی از واردات و سوداگری باشد.
رزاقی با بیان اینکه با چنین سرمایه ای از اول انقلاب تا کنون میتوانستیم مشکل بیکاری را حل کنیم گفت: مثلا دولت یازدهم در چهار سال خود دویست میلیارد دلار در اختیار داشت که میتوانست مشکل بیکاری را حل کند.
وی در بیان تناقض نظام سرمایهداری با نظام اسلامی گفت: نظام اسلامی اقتصاد را وسیله میداند نه هدف اما نظام سرمایهداری لذت جویی را هدف غایی خود به شمار می آورد. در نظام سرمایهداری است که فساد اقتصادی را معوقه بانکی می نامند و حتی به ثروتمندان یارانه میدهند.
رزاقی با انتقاد از رویکرد مشاوران دولت یازدهم در مواجهه با علم اقتصاد که آن را علم دقیق همچون علوم طبیعی میدانند گفت: این دیدگاه اشتباه است چرا که علوم طبیعی ناظر به طبیعت است اما علم اقتصاد نشأت گرفته از ذهن بشری است که اگر اصالت را به سود داد چیز دیگری را در نظر نمیگیرد.
وی با بیان اینکه حاکم شدن چنین دیدگاهی باعث شده است، در پوشش توسعه هر بلایی سر طبقات ضعیف که به فرموده امام خمینی صاحبان اصلی انقلاب اسلامی هستند، بیاید گفت: در جمهوری اسلامی چه اتفاقی رخ داده است که رئیس جمهوری یا وزیری هزار میلیارد ثروت دارد در حالی که 12 میلیون بیکارند و 30 میلیون نفر نان ندارند بخورند.
رزاقی با بیان اینکه انقلاب برای طبقات محروم است؛ چراکه آنها انقلاب کردند و سپس ثروتمندان به آنها پیوستند گفت: نباید در مسئولین خوی کاخ نشینی به وجود بیاید که حاضر نباشند ثروت خود را اعلام کنند؛ چرا که چنین مسئولی هرگز از فقرا حمایت نخواهد کرد همانگونه که امروزه در نحوه پرداخت وامها این مسئله گویا است.
وی با بیان اینکه اقتصاد ایران به ظاهر اسلامی اما در محتوا مطابق نظام سرمایه داری است گفت: در نقطه انهدامی از نظر اقتصادی قرار گرفته ایم زیرا غرب، مقاومت لازم را از ما ندیده است.
رزاقی با بیان اینکه دولت تحول نظام سلامت را به عنوان نقطه مثبت کارنامه خود میداند در حالی که شاهد درآمدهای میلیاردی برخی پزشکان هستیم گفت:بسیاری از اقشار جامعه توانایی رجوع به پزشک متخصص را به جهت هزینههای بالای آنها ندارند.
وی با بیان اینکه اگر اقتصاد مقاومتی نبود کشورهایی مثل ژاپن و آلمان به جایگاه امروز خود نمی رسیدند گفت: برخی گمان می کنند عقلانیت یعنی هر آنچه آمریکا می گوید. مواد اولیه بدهیم و هر آنچه مصرفی است بخریم.
استاد ارجمند، سلام و عرض ادب و احترام،
اینجانب به عنوان هموطن شما و سایر ملت شجاع و شهیدپرورایران معتقد هستم که آب و خاک هرکشورو تمام منابع خدادادی که ما انسانها به خاطر جان و مال و ناموس خود از آنها حراست می کنیم ، موهبت های بسیار ارزشمند خدادادی هستند که اگر هم جان فدای آنها کنیم ، جان ما دربرابر این عطیه هاو نعمت ها و موهبت های الهی که از پیشینیان به ارث برده ایم ، بیمقدار است، باید اذعان کرد که هموطنان عزیزو شهید پرور و شجاعمان نیز از همین موهبت های الهی هستند- رویهمرفته همه اینها به ترتیب پارامترهای بسیار مهمی از اقتصاد ایران عزیز را تشکیل می دهند.
وقتیکه با وجود نفت ، گاز، پتروشیمی، معادن مس، طلا و صنعت قالی بافی، و سایر صنایع دستی و غیره، طی چندین سال متمادی شاهد بیکاری میلیونها هموطن هستیم درحالیکه بر ثروت عده معدودی افزوده می شود .
وقتیکه ریزگردها از سال 2005 از ناحیه سوریه، عراق و اردن موجبات آلایندگی این کشورعزیز را فراهم می کنند و حال که در2017 به سرمی بریم به یک بحران ملی تبدیل شده اند و هیچ اقدام موثری دراین باره صورت نگرفته است.
و وقتیکه دیگر در فصل گرما ، در رودها ، و چشمه ها آبی جریان ندارد و با وجود این معضل برای سیفونهای دستشویی و آبیاری باغچه ها از آب آشامیدنی استفاده می کنیم و اصلا به فکر حفظ این موهبت های بسیار گرانقدر الهی نیستیم و هرسال به میزان غیر قابل محاسبه ای اتلاف انرژی و سرمایه داریم ، و وقتیکه دولتهای غارتگر و آدمکش سعی در چپاول ثروت و کشتار ملتهای دنیا ، از جمله عراق، سوریه، یمن ، افغانستان ،لیبی و کشور عزیز ایران دارند و با پرورش دائش و غیره موجبات نامنی را دردنیا فراهم می کنندو ما به شکرانه نیروهای غیور سپاه و ارتش و مدافعان شجاع این کشور درامان مانده ایم - و دولت به اصطلاح با تدبیر که حتی در کارخانه های کلید سازی را نیز تخته کرده شعار می دهد که من حلال مشکلات این ملت هستم، و با وجود این همه انسانهای فرهیخته ،خداشناس، سیاستمدار و توانمند فقط ادعا می کند که تنها و تنها اوست که شایستگی دارد، و درحالیکه نمایندگان فرهیخته این ملت اقدامات پیشگیرانه و بازدارنده نداشته و ندارند که در صورت خلف سوگند و تعهد هر کاندیدای ریاست جمهور،حداقل طی مدت سه ماه از زمان انتخابات ، او رامعزول کنند ، چون اگر می داشتند با این بحران روبه رو نمی شدیم ، بهتر آن نیست که اساتید گرانقدر دانشگاههای کشور به کمک دانشجویان دانشگاهها ، گلوگاهها و نقاط ضعف دولتها را بیشتر و بیشتر بدون هیچگونه جوسازی و با بیان واقعیت ها به آنها گوشزد نمائید؟