پارس؛
ادامه تنشها در شبهجزیره کره و احتمال رویارویی مستقیم نظامی/ یک بازدارنده قوی در برابر ایالاتمتحده
هرگونه حرکت نظامی از سوی هریک از اطراف ماجرا، مانند کبریتی در انبار باروت، میتواند کل منطقه را به آتش بکشد.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- ارتش آمریکا چند روز قبل بر اساس برنامهای که از پیش اعلام شده بود، انتقال بخشهایی از سامانه دفاع ضد موشکی تاد را به کره جنوبی، در میان اعتراضات مردم این کشور آغاز کرده است. چین اعلام کرده که استقرار این سامانه، منطقه شرق آسیا را دچار بیثباتی خواهد کرد.
ایالاتمتحده همچنین در چند روز اخیر اقدام به برگزاری رزمایش موشکی با کره جنوبی و ژاپن و اعزام زیردریایی هستهای و ناوهای جنگی خود به شبهجزیره کره نموده است.
1- ایالاتمتحده آمریکا که خود عامل اصلی تنش در شبهجزیره کره محسوب میشود، با ادامه مسلحسازی منطقه، شرایط را پیچیدهتر کرده و خطر درگیری نظامی را در آنجا بالا میبرد.
2- به نظر میرسد آمریکا از مسلح کردن شبهجزیره کره و افزایش خطر، بهعنوان ابزاری برای ادامه و تقویت حضور نظامی خود در آن منطقه استفاده میکند. درواقع، این کشور با تصویرسازی و بزرگنمایی خطر یک دشمن خبیث -یعنی کره شمالی- سعی دارد حضور ناموجه خود را در شرق آسیا مشروع جلوه دهد.
3- با وجود درشتگوییهای مقامات آمریکایی در رابطه با حمله پیشدستانه به کره شمالی در صورت ادامه روند آزمایشهای موشکی و هستهای این کشور، به نظر میرسد این امکان به چند دلیل برای آمریکا فراهم نیست:
اولین و اصلیترین دلیل، توان هستهای کره شمالی است که یک بازدارنده قوی در برابر ایالاتمتحده محسوب میشود. کره شمالی بارها آمریکا را به یک انتقام سخت هستهای در صورت هرگونه تجاوز احتمالی به این کشور تهدید کرده است.
دومین دلیل، وجود مخالفی قدرتمند مانند چین است. چین بهعنوان بزرگترین و قدرتمندترین کشور شرق آسیا، اجازه یک حمله تمامعیار به کره شمالی را از سوی ایالاتمتحده نخواهد داد.
دلیل سوم، نگرانی ژاپن و کره جنوبی از واکنش پیونگیانگ است. هرگونه حرکت نظامی از سوی هریک از اطراف ماجرا، مانند کبریتی در انبار باروت، میتواند کل منطقه را به آتش بکشد.
بنابراین، علیرغم بالاتر رفتن خطر درگیری نظامی، احتمال وقوع یک حمله پیشدستانه به کره شمالی هم چنان ضعیف به نظر میرسد و احتمالاً ایالاتمتحده در قبال آزمایشهای این کشور، رویکرد تحریم و سختگیری سیاسی و اقتصادی را تشدید خواهد کرد.
بایدامریکارابرگرداندبجزیره خوکهاچون سنگ بزرگ علامت نزدن است کره شمالی که افغانستان نیست، یانکی ترامپ