اصلاح طلبان چرا با وجود احمدینژاد دنبال هاشمی هستند؟
نماینده دولت در دانشگاه تهران خطاب به دانشجویان گفت: احمدی نژاد برای آنچه که شما مطالبه می کردید و می خواهید، جهاد کرده است و مقابل تفکر غلط اصولگرایی ایستاده است. مشایی هم به این خاطر تکفیر می شود اما باز هم بدنبال هاشمی هستید.
به گزارش پارس به نقل از مهر، بعدازظهر امروز حسین قربان زاده سردبیر سابق روزنامه همشهری، بهمن شریف زاده مدیر مرکز ملی جهانی شدن، علی شکوری راد نماینده اصلاح طلب مجلس ششم و غلامحسین بلندیان به میزبانی انجمن اسلامی دانشگاه تهران در تالار شهید چمران دانشکده فنی این دانشگاه پیرامون انتخابات ریاست جمهوری مناظره کردند.
در ابتدای این مناظره مجری برنامه با طرح سئوالی از شکوری راد گفت: چه می شود که امروز دانشگاه و دانشجو متهم است، چه باید اندیشید که چنین فضایی در ذهن حاکمیت وجود نداشته باشد.
آیا با حضور فرضی اصلاح طلبان امیدی به تغییر دراین نگاه است یا نه. نماینده اصلاح طلب مجلس ششم پاسخ داد: درود می فرستم به دانشجویان عزیز که در این مجلس حاضر هستند. بعد از یک وقفه ۲ ساله و نیمه که ما را از تریبون های دانشگاهی محروم کرده بودند و اجازه نمی دادند در هیچ جمع دانشگاهی سخنرانی کنیم امروز در جایی پشت تریبون قرار می گیرم که برای من بسیار پرخاطره است.
شکوی راد با اشاره به بیانیه ای که در ابتدای برنامه از سوی دبیر انجمن اسلامی قرائت شد، افزود: متنی که دوستان درباره اختلاف طبقاتی خواندند من را به یاد شهید رجب بیگی انداخت که دانشجوی همین جا و یک دانشجوی در تراز جمهوری اسلامی بود و عدالت و آزادی را توام با هم می دید.
این چهره اصلاح طلب گفت: دانشجوی امروز بازداشته شده از این است که تراز آرمانهای انقلاب و تراز نقشی باشد که در طول تاریخ انقلاب، دانشجویان ایفا کردند.
شکوری راد گفت: من تاسف می خورم که انجمن اسلامی دانشگاه تهران به عنوان قدیمی ترین انجمن اسلامی برای گرفتن مجوز برگزاری مراسم شهید چمران اینقدر دردسر داشته باشد.
به گزارش خبرنگار مهر در این قسمت از سخنرانی شکوری راد، دانشجویان حاضر در سالن شهید چمران با تایید سخنان وی شروع به تشویق های مکرر کردند. که البته مجری برنامه از دانشجویان خواست برای جلوگیری از اتلاف زمان ۱۰ دقیقه ای که به میهمانان داده شده از تشویق های مکرر خودداری کنند.
شکوری راد گفت: از وزیر علومی که مسئول ستاد انتخابات سال ۸۸ بود و از رئیس دانشگاهی که معاون وزیر اطلاعات بود انتظاری بیش از این نمی رود، طبیعی است وقتی اینها مسئول دانشگاه باشند دانشجو هم باید برای گرفتن مجوز مکافات بکشد.
وی عنوان کرد: در سال ۷۳ مقام معظم رهبری پیامی دادند و گفتند خدا لعنت کند کسی را که دانشگاههای ما را غیر سیاسی کرد. من هم امروز می گویم خدا لعنت کند آنهایی که برای مجوز برنامه ها دانشجویان ما را زجر می دهند، سر و کارهای آنها را به کمیته های انضباطی و دادگاه انقلاب می اندازند.
این چهره اصلاح طلب ادامه داد: دانشجوی نخبه دانشگاه شریف امروز در بند ۳۵۰ زندان اوین است. دانشجویانی که افتخار این کشور هستند در محبس هستند و از تحصیل محروم شده اند و ما در شرایطی قرار داریم که آه و افسوس از نهادمان بر می آید وقتی در این سالن خاطراتمان را مرور می کنیم.
شکوری راد افزود: در زمان استاد شهید مطهری یک دانشجوی مارکسیست اجازه داشت که در کنار استاد مطهری بنشیند و مناظره کند اما امروز رئیس قوه قضائیه کجاست که از کنار دانشگاه ما عبور کند؟ کجاست که بیاید و برای دانشجو سخنرانی کند؟ بر اساس این گزارش دانشجویان در این قسمت از سخنرانی شکوری راد به تشویق مکرر او پرداختند.
وی ادامه داد: حاضر نیستند حتی به سئوال های ساده دانشجویان هم جواب دهند البته دانشجویان ما انسانهای شریفی هستند. جمعی که اینجا هستند علیرغم اینکه از ورود به عرصه سیاسی باز داشته شده اند، در این سالن جمع شده اند تا حرف خود را بزنند.
شکوری راد به جمهیت کم حاضر در سالن اشاره کرد و گفت: صندلی های خالی این سالن به عملکرد آن لعنتی ها بر می گردد که دانشگاه ما را غیر سیاسی کرد و الا همیشه دانشگاه ما برای مناظره ها مملو از جمعیت بود.
وی افزود: در شرایطی در آستانه انتخابات هستیم که هنوز پرونده ظهر قبل از انتخابات بسته نشده و دو نفر از نامزدهای آن دوره در حبس هستند. بسیاری از فرهیختگان دانشگاهی ما در زندان و بسیاری از اساتید بازنشسته شده اند.
چهره اصلاح طلب ادامه داد: در سال ۸۸ اساتید برای حمایت از دانشجویان در مسجد دانشگاه تحصن کردند و رئیس دانشگاه هم برای اینکه کاری کرده باشد به این جمع پیوست ولی بسیاری از گردانندگان آن تحصن به اجبار بازنشسته شدند.
شکوری راد گفت: جا دارد اینجا از اصغر خدایاری یاد کنم که به خاطر دفاع از حق شما اخراج شد و اخراج او در دوره ریاست فعلی دانشگاه بود.
وی گفت: در کشور ما هرگاه حزبی پا گرفت آن را به شکل نامناسبی منحل کردند و بار آن بر دوش دانشجویان افتاد. دانشجویان هم با مشکلاتی که امروز شما مواجه هستید مواجه شده اند.
در ادامه این مناظره بهمن شریف زاده روحانی نزدیک به دولت مورد سئوال مجری قرار گرفت، مجری پرسید: چند سالی است بین دانشجویان مسئله تفکیک جنسیتی مطرح است، در برخی رشته ها اجرا شده و در برخی دانشگاهها دانشجویان را از هم جدا می کنند. معلوم نیست که تصورشان این است که قرار است در دانشگاه چه اتفاقی بیفتد، دانشجویان این کار را توهین تلقی می کنند؛ یا بازنشسته کردن نابهنگام اساتید مثل استاد خدایاری و یا اینکه اسلامی شدن علوم در دانشگاهها به چه معنا است؟
مجری ادامه داد: یکی از نزدیکان دولت یعنی آقای مشایی بحث مکتب ایرانی را مطرح می کند و از سوی دیگر دولت به دنبال اسلامی کردن دانشگاهها است. بالاخره دولت کدام طرفی است؟ چندی پیش از دکتر احمدی نژاد نامه ای منتشر شد که باید برخی اساتید برکنار شوند. چند بعد وزیر علوم گفت قرار نبود این نامه رسانه ای شود و بعد از آن رئیس دانشگاه تهران گفت که من سر جایم هستم. این اختلاف ها چه دلیلی دارد؟
شریف زاده پاسخ داد: ابتدا خرده می گیرم بر گردانندگان این مراسم که ما را از ساعت یک و نیم ما را احضار کرده اند و نگفتند که نزدیک یک ساعت و ربع بیانیه و سخنرانی انجمن اسلامی قرائت می شود البته این بیانیه و سخنرانی حاوی ۸۰ درصد از مطالبات بود.
وی گفت: ابراز خوشبختی می کنم که تمام مطالبات گویای آرمانهای انسانی و بشری است. از مطالبه امنیت تا تکریم شأن دانش و دانشجویان و همچنین حریت و آزادگی در قشر دانشگاهی است و عواملی که این حریت را تحت الشعاع قرار می دهد. شکر خدا مطالبات چیزی است که ما را دلگرم می کند.
شریف زاده ادامه داد: پاسخهای گوناگونی در دولت های مختلف برای تحقق این وعده ها داده شده است؛ دولت آقای خاتمی دولت قانون بود و معتقد بود تثبیت قانون می تواند احقاق حقوق نادیده گرفته شده انسانها را دربر داشته باشد. البته برای آن تلاش های بسیاری هم صورت گرفت یا برخی معتقدند حل این مشکلات نیازمند تشکیل احزاب است اما به عقیده من راه حل این نیست چون همه این راه حل ها در دنیا تجربه شده است.
مدیر مرکز ملی جهانی شدن عنوان کرد: تمام دنیا با چنین مشکلاتی مواجه است و این مشکلات در دنیا حل نشده است، هنوز فضای امنیتی در همه دنیا وجود دارد و اعتراض دانشجویی نیز در هم جا هست. ممکن است در یک کشور شرقی بیشتر از یک کشور غربی باشد اما هیچ کشور شرقی نمی تواند ادعا کند که برای آن راه حلی پیدا کرده است.
وی گفت: باید به این بحث عمیق تر نگاه کرد. متفکران ما باید به این مسئله بهتر بیاندیشند. تمام مشکلات و تدابیری که برای حل آن صدها سال است که اندیشیده شده حول محور نگاه به انسان شکل گرفته است. ما باید انسان را به عنوان عصر نخست بهتر نگاه کنیم.
وی افزود: در دنیا یک دو ضلعی بین انسان و خدا ایجاد کردند و راه حل مورد نیاز رفع تعارض بین انسان و خداست. انسان در پای شریعت نباید ذبح شود بلکه شریعت آمده است بلکه شریعت آمده است که انسان را به سعادت برساند.
شریف زاده درباره اسلامی شدن علوم گفت: این دعوا بین متفکران ما بوده و هنوز هم هست. برخی فیلسوفان ما می گویند علم ماهیت فراملی و فرامذهبی دارد و ما دانش غیر مذهبی و غیر دینی نداریم اما در برابر این تفکر، تفکر دیگری هم است که می گوید علم می تواند به غیر دین متوسل باشد.
وی عنوان کرد: آنچه ما در دانشگاههایمان داریم ترجمه هایی از علوم غربی است که باید آن را اسلامی کنیم. بومی سازی علوم از فرمایشات رهبری بوده و آقای احمدی نژاد هم می گوید علم ذاتش خیر مطلق است از هر کجای دنیا که باشد خیر است اما حقیقت این است که علم یعنی کشف واقعیت و در علوم انسانی بر معیار میزان شناخت انسان سنجیده می شود.
شریف زاده افزود: نگاه آقای احمدی نژاد این است که باید انسان را برگرفته از دنیای انسان بازتعریف کنیم. انسان می تواند بی اندازه بیاموزد. بی اندازه عشق بیافریند و بی اندازه بیافریند. وقتی تعریف بی اندازه مطرح می شود مفهوم علوم بی اندازه می شود.
ارسال نظر