لاریجانی:موضوع برداشت 1.5 میلیارد دلار از صندوق توسعه برای اشتغالزایی روستاها خلاف سیاستهای کلی است
رئیس مجلس با بیان اینکه متولی لایحه برداشت از صندوق توسعه برای توسعه روستاها مشخص نیست، گفت: موضوع برداشت 1.5 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای اشتغالزایی روستاها خلاف سیاستهای کلی نظام بوده و نداشتن اذن رهبری نیز در این لایحه مطرح است.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امروز یکشنبه (20 فروردین ماه 966) در نشست مشترک با اعضای فراکسیون اشتغال و تولید، اظهار داشت: بحث برداشت یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی خلاف سیاستهای کلی نظام است و دولت نیز با فرض اینکه مقام معظم رهبری این موضوع را تأیید کردند که انجام بشود، لایحه را ارائه داد؛ البته چیزی در این زمینه نبود. اگر کار در رابطه با این موضوع به همین وضعیت ادامه یابد با یک اخطار باید این بحث را کنار گذاشت.
وی افزود: باید توجه داشت با ترتیبی که در آییننامه آمده آیا موضوع معادل ریالی یک و نیم میلیارد دلار موضوع لایحه مذکور منجر به آبادانی میشود؟ در بحث بنگاههای زودبازده در حدود 20 هزار میلیارد تومان بانکها تسهیلات ارائه کردند، حال سؤال این است که چه اتفاقی افتاد؟
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم مصرف صحیح منابع برای ایجاد اشتغال در کشور گفت: دلیل نمیشود با توجه به اینکه ایران یک کشور نفتی است، منابع را درست مصرف نکنیم و بعد تبلیغاتی در این رابطه انجام شود.
لاریجانی افزود: متولی لایحه برداشت از صندوق توسعه ملی برای توسعه روستاها مشخص نیست، بنابراین باید مشخص شود کدامیک از وزارتخانه های جهاد کشاورزی، صنعت یا کشور متولی این موضوع هستند و در این موضوع شفافیت ایجاد شود. موضوع بعدی اینکه باید بانک ارائهکننده تسهیلات مذکور نیز مشخص شود.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان تصریح کرد: چگونگی توزیع منابعی که قرار است از صندوق توسعه ملی برداشت شود نیز باید مشخص گردد. تنها اشاره شده موضوع در شوراهای برنامه ریزی مورد بررسی قرار گیرد. بنابراین باید مشخص شود که به طور مثال اگر کسی تقاضای یکصد میلیارد تومان تقاضای وام کرد، به این شخص وام ارائه می شود یا خیر؟
وی گفت: نباید چیزی که در خصوص اشتغالزایی مصوب میشود به نحوی مبهم باشد که بعداً به آن اعتراض شود، بنابراین باید از اول قانون منظم در این رابطه نوشته شود و مقصود کار باید روشن باشد. همچنین وزارتخانه متولی این موضوع باشد مشخص شود تا بعداً پاسخگوی نحوه توزیع منابع باشد، بنابراین جدای از اینکه این لایحه به اذن مقام معظم رهبری نیاز دارد، خود آن نیز با مشکل مواجه است، بنابراین فکر میکنم اگر در این رابطه عجله صورت گیرد، هم موضوع نداشتن اذن مقام معظم رهبری مطرح است و هم ممکن است خودتان در این رابطه به دلیل نتیجه مطلوب نگرفتن، پشیمان شوید.
لاریجانی افزود: باید موضوع نحوه ارائه تسهیلات مذکور مشخص شود که آیا تسهیلات به صورت قرضالحسنه ارائه خواهد شد یا سود بانکی آن به طور مثال کم خواهد بود. در حال حاضر مقرر شده که بازپرداخت پس از یک الی سه سال تنفس صورت خواهد گرفت، بنابراین نباید خودمان اسباب سوءاستفاده از این موضوع را فراهم کنیم.
وی با اشاره به لزوم هماهنگی برای ارائه تسهیلات به بانکهای کشور ادامه داد: میتوان در این رابطه از روشهایی استفاده کرد تا گستره ارائه تسهیلات بیشتر شود. ضمناً باید کار به طور شفاف و کارشناسی در رابطه با موضوع لایحه اشتغالزایی روستاییان صورت گیرد.
لاریجانی افزود: باید درخصوص لایحه برداشت از صندوق توسعه ملی برای اشتغالزایی در روستاها، کار بیشتری صورت گیرد تا این موضوع پخته شود.
وی در خصوص فعالیت رایزنهای اقتصادی گفت: در قانون برنامه ششم به بحث فعالیت رایزنهای اقتصادی اشاره شد، اما این موضوع مربوط به وزارت خارجه نیست و باید وزارت صنعت، رایزنهای اقتصادی را معرفی و وزارت امور خارجه برای آنها جانمایی کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نظرات اعضای فراکسیون اشتغال و تولید مجلس بیان کرد: نکات مهمی در این جلسه برای رونق اشتغالزایی بیان شد، اما باید وقت بیشتری در این رابطه صرف شود و ایدههای خود را در خصوص مسئله ای مانند اصلاح قوانین مالیاتی به کمیسیون اقتصادی ارائه دهید و این فراکسیون بیشتر در بخش اشتغالزایی متمرکز شود.
لاریجانی تصریح کرد: در زمینه اشتغالزایی باید در کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت برنامه داشت و در کوتاه مدت باید کارهایی انجام شود که زود به نتیجه برسد، مانند اشتغال خانگی و روستایی و در این رابطه باید از تکنولوژیهای جدید استفاده شود، مانند همین کاری که در بحث تاکسیها صورت گرفت و با ایجاد اشتغال نرخ کرایهها نیز مناسب شد. البته بحثهایی مانند صنایع دستی نیز باید دنبال شود.
وی توضیح داد: وزارت تعاون در خصوص اشتغال روستاییان طرحی دارد، همچنین وزارت صنعت نیز پیشنهادی به دولت داده و احتمالاً وزارت جهاد کشاورزی نیز در این زمینه کارهایی انجام داده باشد. اما پیشنهاد می دهم کارگروههای تخصصی در این فراکسیون کارها را پیگیری کند و با کمک متخصصان و مرکز پژوهش های مجلس طرح مشخصی در این رابطه آماده شود.
* اشتغالزایی در بلندمدت به سرمایه گذاری های ثروتزا نیاز دارد
لاریجانی با بیان اینکه روشهای اشتغالزایی در کوتاهمدت با بلندمدت تفاوت دارد، افزود: برای اشتغالزایی در بلندمدت به سرمایهگذاریهای ثروتزا نیاز است و باید صادرات تقویت شود. البته در این رابطه باید از دولت کمک گرفته شود.
وی با تأکید بر توجه به کارآفرینی در کشور بیان کرد: ممکن است در این موضوع نیازی به قانون جدید نباشد و تنها با هماهنگی، کارها تسهیل شود.
لاریجانی گفت: بحث کارآفرینی دارای ابعادی مانند آموزشی، رسانهای و پژوهشی است و خوشبختانه در این زمینه دانشکدههایی در کشور وجود دارد، البته به صدا و سیما نیز توصیه کردم که در این زمینه کار کند تا مسئله کارآفرینی در کشور ترویج شود.
وی ادامه داد: باید آموزشهای فنی و حرفهای در کشور برجسته شود، بنابراین باید کمیته در فراکسیون مجلس روی بحث کارآفرینی کار کند و از ظرفیت کمیسیونهای مختلف مجلس و بخشهای دانشگاهی و پژوهشی استفاده کند تا زمینه برای توسعه کشور فراهم شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در خصوص طرح اشتغالزایی روستاییان اگر نظراتی وجود دارد، باید ارائه شود و موضوع اخذ اذن از مقام معظم رهبری در این رابطه نیز پیگیری خواهد شد، اما بهتر است در این رابطه عجله نشود و کار پختهای صورت گیرد.
ارسال نظر