حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی یکی از مشکلات کشور را کم‌تحرکی مدیران دانست و افزود: کم تحرکی مدیران کشور موجب کندی در اجرای سیاست‌گذاری‌ها و قوانین می‌شود.

وی با انتقاد از عدم واگذاری مسئولیت‌ها به نیروی جوان کشور اظهار کرد: متاسفانه در فضای کنونی کشور همچنان مسئولیت‌ها به افرادی واگذار می‌شود که به زعم مدیران بالادستی از تجربه بیشتری برخوردار بوده و غالبا در سنین میانسالی یا پیری هستند در حالی که این نیروی جوان کشور است که از تحرک، نشاط و پویایی بیشتری نسبت به سایر افراد برخوردار است.

وی تاکید کرد: چطور هشت سال جنگ و دوران دفاع مقدس توسط نیروهای جوان کشور اداره شد و همین جوان‌های ما بودند که در فناوری هسته‌ای و موشکی خوش درخشیدند، اما در تصدی سمت‌های مدیریتی کشور به آنان اعتماد نمی‌شود و این اشتباه بسیار بزرگی است.

نماینده مردم محلات و دلیجان در خانه ملت، مدیریت پرتحرک در سال 96 را انتظار جدی مقام‌معظم‌رهبری از مسئولان کشور دانست و افزود: براین اساس اگر بخواهیم مدیریت کشور را پرتحرک کنیم باید از ظرفیت جوانان در اداره کشور بهره‌برداری کرد و عرصه را برای جوانان خالی کرد.

وی با تاکید بر اینکه باید شعار جوان‌گرایی در کشور به معنی واقعی کلمه محقق شود، ادامه داد: اگر به شیوه مدیریتی سال‌های گذشته بنگریم شاهد حضور نیروهای جوان در سطوح بالادستی هستیم. بسیاری از وزرای دولت در سنین 20 تا 30 سال بودند. حضور نیروهای جوانی نظیر شهید تندگویان و شهید رجایی بیانگر اعتماد کشور به ظرفیت نیروی جوان بود.

وی به مدیریت انقلابی همسو با بهره‌مندی از ظرفیت نیروی جوان کشور اشاره کرد و گفت: استفاده از ظرفیت جوانان و نهادینه کردن تفکر انقلابی در جامعه موجب خواهد شد تا درب‌های بسته به روی کشور باز شود و نتیجه آن عدم عقب‌نشینی از آرمان‌های انقلاب خواهد شد.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی، اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید را گفتمان غالب کشور در سال جاری دانست و افزود: نگاه راهبردی رهبری معظم انقلاب به مسائل کشور، مشکلات را اولویت‌بندی کرده و منویات ایشان نقشه راهی در پیش راه مسئولان است.

وی نخستین مولفه در تحقق منویات رهبری را مبارزه جدی با قاچاق کالا دانست و گفت: باید قاچاق کالا را به معنی واقعی کلمه کنترل کنیم.

وی گفت: قاچاق کالا به عنوان معضلی بزرگ فراروی تولید قرار گرفته است و اگر مبارزه جدی با این پدیده شوم صورت نگیرد، میلیون‌ها فرصت شغلی را در کشور از دست خواهیم داد. منظور از مبارزه جدی با قاچاق کالا مبارزه از طریق مبادی رسمی ورودی و سازمان یافته است و ملاک، مبارزه با قاچاق چمدانی و کول‌برها نیست.

سلیمی مبارزه با قاچاق کالا را گامی برای حمایت از تولید و اشتغال دانست و افزود: در حوزه اشتغال به عنوان نقطه کلیدی اقتصاد کشور به مرز بحران رسیده‌ایم و بیشترین مراجعات مردمی به مسئولان برای ایجاد شغل فرزندان یا سرپرستان خانوار است.

وی با تاکید بر پرهیز از سیاست‌زدگی توسط مسئولان و معطوف کردن فکر و جلسات برای حل مشکلات معیشتی و اقتصادی کشور اظهار کرد: سیاست‌زدگی مانعی بزرگ برای تدبیر و برنامه ریزی در مسیر اشتغال‌زایی است.

وی در ادامه خواستار برطرف شدن موانع تولید به عنوان اولویت دیگر کشور در حوزه اقتصادی سال 96 شد و گفت: بروکراسی اداری حاکم در کشور کمر تولید کننده را شکسته است و مانعی بر سر راه تولید است از این رو باید تمهیدات لازم برای حفظ امنیت سرمایه‌گذاری اندیشیده شود.

سلیمی خاطرنشان کرد: برای تقویت تولید و اشتغال که در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و عنوان سال جاری است نیازی به تشکیل ستاد خاصی نیست بلکه باید عمل کرد تا بتوان زمینه‌های اشتغال را بارور ساخت.

وی فرهنگ‌سازی مردم به استفاده از کالای ایرانی، توسعه صادرات غیرنفتی و کیفیت بخشی به تولید داخل را مورد تاکید قرار داد و گفت: تحقق این مطالبات با شعار حاصل نمی‌شود، بلکه باید رفتاری، عمل صورت گیرد.

نماینده مردم محلات و دلیجان در ادامه اصلاح سیستم بانکی را مورد تاکید قرار داد و افزود: شیوه فعلی سیستم بانکی با سودهای بالا به هیچ وجه کمک‌کننده به تولید نیست و سودهای کذایی کمر تولید را شکسته است. از طرفی تسهیلات به ذینفعان واقعی تعلق نمی‌گیرد. آنچه نیاز است اصلاح سیستم بانکی است تا با کاهش سود بانکی رونق به تولید برگردد و تولیدکننده با امید به آینده تلاش کند.

وی اصلاح سیستم گمرکی و مالیاتی را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: سیستم مالیاتی و گمرکی کشور نیازمند بازنگری است از این رو توجه مسئولان به این امر از اهمیت خاصی برخوردار است.

سلیمی با اشاره به روند روبه‌رشد تولید علم در کشور نیز گفت: با تلاش جوانان ایرانی شاهد برداشتن گام‌های بزرگی در تولید علم هستیم، اما در تبدیل علوم به فناوری نتوانستیم موفق عمل کنیم.

وی تاکید کرد: نتیجه تلاش دانشمندان جوان ایرانی توسط دیگران به سرقت می‌رود در حالی که باید روزنه‌های جدیدی در فناوری و علم به روی دانشمندان گشوده شود تا به چشم‌انداز واقعی دست یابیم.

به گفته سلیمی مهم‌ترین مشکل استان مرکزی در حوزه اقتصادی نیز رکود است که این معضل بیشتر دست و پای صنایع استان را گرفته است، از این رو لازم است تا برای خروج از رکود ضمن تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به تولید و اشتغال بیشتر روی آورد.