به دنبال ردپای روابط ترامپ و کرملین در اقیانوس هند
شرکت «بلک واتر» بطور غیرمستقیم دیدار موسس خود با نماینده ای از جانب رئیس جمهوری روسیه را تایید کرده، ولی محتوای این مذاکرات برای هیچکس مشخص نیست.
روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» می نویسد: بر اساس اطلاعات روزنامه «واشنگتن پست»، سازمان اف بی آی تحقیقاتی را در مورد ملاقات احتمالی "اریک پرینس" موسس شرکت نظامی «بلک واتر» با یکی از افراد نزدیک به "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه در ماه ژانویه آغاز کرده است. ظاهرا این مذاکره در جزایر "سیشل" واقع در اقیانوس هند و با میانجیگری امارات متحده عربی صورت گرفته که طبق ادعای این روزنامه، بخشی از تلاشهای دولت جدید آمریکا برای برقراری تماس با کاخ کرملین است.
این اطلاعات مشخص نکرده است که دقیقا چه شخصی از طرف روسیه با پرینس دیدار کرده است و دستورکار این مذاکره نیز معلوم نیست، ولی این روزنامه آمریکایی معتقد است که امارات متحده عربی نقش میانجی را داشته تا روشن شود آیا روسیه قصد دارد از مشارکت خود با ایران دست بردارد یا خیر. برای اینکه واشنگتن بسیار مایل است تا مسکو را در این خصوص متقاعد سازد.
همانطور که "نیکی هیلی" نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد در نشست ماه آوریل شورای امنیت گفته است، دولت ایالات متحده طور تلاش جدی را برای مقابله با نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه که واشنگتن اصلا آن را سازنده و موثر نمی داند را آغاز کرده است.
"دمیتری پسکوف" سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه اخبار رسانه های آمریکایی در مورد دیدار نماینده ای از سوی ولادیمیر پوتین با اریک پرینس را «کاملا مزخرف» نامیده است. "شوون اسپایسر" سخنگوی کاخ سفید نیز اعلام کرد که دولت "دونالد ترامپ" هیچ اطلاعی از چنین ملاقاتی نداشته و "اریک پرینس" هیچ نقشی در تیم ریاست جمهوری ندارد.
این در حالی است که دفتر مطبوعاتی شرکت «بلکواتر» بصورت غیرمستقیم چنین ملاقاتی را مورد تایید قرار داده و اعلام کرده است: «این ملاقات هیچ ارتباطی با رئیس جمهور ترامپ نداشته است. چرا جامعه اطلاعاتی ما در حال جاسوسی از شهروندان آمریکایی است، در حالیکه آنها باید روی شکار تروریستها متمرکز باشند؟»
استفاده ترامپ از نظرات پرینس در امور امنیتی
تحلیلگران غربی بر این عقیده هستند که بدون تردید ارتباط نزدیکی بین ترامپ و پرینس وجود دارد. "جرمی اسکاهیل" مدیرعامل مجله اینترنتی «اینترسرت» و نویسنده کتاب معروف «بلک واتر» به نقل از منابع خبری خود در ماه ژانویه سال جاری خبر داده بود که اریک پرینس یکی از مشاورین رئیس جمهوری منتخب در مسائل مربوط به امنیت و امور دفاعی است. به گفته وی، موارد مشورتی موسس بزرگترین شرکت نظامی در جهان حتی در مورد انتخاب نامزدهای مناسب برای سمت وزارت امور خارجه و دفاع آمریکا نیز بوده است. بر اساس این اطلاعات، پرینس دارای روابط خوبی با "استیو بنون" مشاور دونالد ترامپ است. ضمن اینکه پرنیس بارها گفته است که دونالد ترامپ بهترین گزینه برای مبارزه قاطع با اسلام گرایان افراطی است.
جالب توجه است که اریک پرینس حتی از موضع گیری ترامپ در مورد لزوم همکاری با روسیه در مبارزه با گروه تروریستی داعش حمایت کرده و در مصاحبه ای گفته بود: «فقط اگر در نظر گرفت که فرانکلین روزولت روابط خوبی با استالین برقرار کرد تا دو کشور بتوانند در زمان جنگ جهانی دوم بر فاشیسم آلمانی پیروز شوند، مسلما اگر آمریکا با پوتین نیز همکاری داشته باشد، در این صورت ما بر فاشیسم اسلامی هم پیروز می شدیم. مسلما ما نباید در بسیاری از موارد با روسها به توافق برسیم، ولی حداقل می توانیم با آنها در یک مسئله که آنهم نابودی داعش است، توافق داشته باشیم.»
حدس و گمانها در مورد محتوای مذاکرات در سیشل
"آنتون مارداسوف" مدیر بخش تحقیقات مناقشات خاورمیانه در موسسه توسعه نوآورانه روسیه به «نیزاویسیمایا گازیتا» گفته است: «اینکه گفته می شود امارات در انجام ملاقات پرینس و نماینده ای از جانب پوتین نقش میانجی داشته، کاملا ممکن است، برای اینکه امارات متحده عربی دارای روابط کاری و ارتباط طولانی مدتی با اریک پرینس است.»
این کارشناس در رابطه با مطرح بودن «مسئله ایران» در این مذاکرات معتقد است: «این مسئله بعید نیست، برای اینکه همه می دانند که پرینس از لحاظ داشتن دیدگاه منفی در قبال تهران معروف است. به همین دلیل هم شرکت بلک واتر همکاری نزدیکی با سازمان سیای آمریکا داشته و مامورین آن اقداماتی را در این رابطه در عراق انجام داده و ظاهرا با نیروهای سپاه پاسداران ایران نیز درگیر شده اند.»
مارداسوف همچنین یادآور شد که بیخود نیست که مقامات تهران شرکت بلک واتر را به حمایت از سازمان چپگرا و تندوری «مجاهدین خلق» متهم می کنند که از سوی دولت ایران و عراق، سازمانی تروریستی شناخته شده است.
این کارشناس روس در مورد صحت انجام ملاقات بین اریک پرینس و یکی از افراد نزدیک به رئیس جمهوری روسیه ابراز تردید کرده، ولی توضیح داده است: «اگر چنین دیداری واقعا صورت گرفته باشد، به احتمال زیاد در رابطه با روند اوضاع در لیبی بوده که کشور امارات نیز به این مسئله علاقه مند است. وی معتقد است: «در رابطه با اوضاع لیبی، روسیه و آمریکا دارای مواضعی نسبتا مشابه هستند و امکان همکاری در این زمینه را دارند.»
ارسال نظر