پارس؛
فرامین اجرایی ترامپ برای مقابله تجاری با چین/ تقویت روابط فامیلی در ساختار قدرت آمریکا
این دو دستور اجرایی نقطه عطفی در روابط تجاری آمریکا با شرکای بینالمللی آن بهویژه چین (با بیشترین میزان کسری تراز تجاری با آمریکا) است. ناظران پیشبینی میکنند که امضای این فرامین به احتمال زیاد روابط پکن و واشنگتن را بهطور جدی تحتالشعاع خود قرار خواهد داد.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- آرمان افتخاری- دونالد ترامپ رییسجمهور آمریکا در تازهترین اظهارنظرهای خود در زمینه سیاستخارجی از قصد خود برای اقدام یکجانبه علیه کرهشمالی در راستای محدودساختن برنامه سلاحهای هستهای این کشور در صورت عدم همکاری چین سخن گفت.
به گزارش شبکه خبری «سیانان» رییسجمهور جنجالی ایالاتمتحده در مصاحبه خود با نشریه «فایننشال تایمز»، گفت: «چین ممکن است تصمیم بگیرد به ما در این زمینه کمک کند یا نکند. چنانچه کمک کنند، این فوقالعاده به نفع چین خواهد بود و اگر کمک نکنند بهضرر همه است.»
دولت ترامپ همواره بر نگرانی شدید خود از تهدید هستهای کرهشمالی تأکید کرده است. «رکس تیلرسون» وزیرخارجه آمریکا ماه گذشته میلادی به چین سفر کرد تا پکن را برای کمک به محدودکردن تهدیدات پیونگیانگ تحتفشار قرار دهد. همچنین قرار است هفته جاری ترامپ در خاک ایالاتمتحده میزبان «ژی جینپینگ» رییسجمهور چین باشد و در آنجا بر سر این موضوع با وی بحث و گفتوگو کند.
اگرچه مقامات چینی تاکنون دراینباره اظهارنظر نکردهاند، با انتشار بیانیهای از تماس تلفنی تیلرسون با «یانگ جیچی»، دیپلماتهای ارشد خود برای هماهنگی دیدار ژی از واشنگتن خبر دادهاند. طبق بیانیه مذکور، یانگ تأکید کرده که این دیدار برای روابط دو کشور بسیار حائز اهمیت است.
ترامپ چه در جریان کارزارهای انتخاباتی خود و چه زمانی که وارد کاخسفید شد، چین را مسوول تداوم برنامه هستهای کرهشمالی برشمرده است. وی به فایننشال تایمز گفته که قصد دارد درباره شرایط جاری با ژی گفتوگو کند و از تجارت بهعنوان «مشوق» برای مذاکره با پکن برای حل این موضوع بهره گیرد.
سکاندار جدید سیاست واشنگتن بارها بر اتخاذ اقدامات مقابلهجویانه علیه چین بهمنظور کاهش کسری موازنه تجاری با این کشور سخن به میان آورده است. با این وجود، وی تأکید کرده در صورت عدم حصول به نتایج مطلوب خود در گفتوگو با جینپینگ، ایالاتمتحده بهطور یکجانبه دست به عمل خواهد زد. این میلیاردر نیویورکی گفته کاملاً ایمان دارد که واشنگتن قادر است بدون چین نیز مسأله کرهشمالی را حلوفصل کند.
«نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در مصاحبه با شبکه خبری «ایبیسی» روز یکشنبه اظهار داشت، ایالاتمتحده بیش از این بهانههای چین درباره نگرانی آنها را نخواهد پذیرفت. وی در اینباره افزود: «آنها باید نشان دهند که تا چه میزان نگرانند. آنها تنها کشوری هستند که میتوانند کرهشمالی را متوقف کنند و بهخوبی به این موضوع واقفند.» کاخسفید معتقد است چین تاکنون خواهان اعمال واقعی فشارهای اقتصادی بر پیونگیانگ نبوده است. چین تنها متحد واقعی کرهشمالی محسوب شده و 70 درصد تجارت این کشور تنها با چین صورت میگیرد. چین نیز در پاسخ ادعا میکند که درباره نفوذش بر رهبران کرهشمالی غلوآمیز برخورد میشود و ایالاتمتحده و کرهجنوبی باید اقدامات تحریکآمیز خود را علیه پیونگیانگ، بهواسطه اجرای مانورهای سالانه متوقف کنند. هماکنون هزاران نفر از نیروهای نظامی آمریکا و کرهجنوبی درحال اجرای مانور «جوجه عقاب» هستند که قرار است سیام آوریل پایان پذیرد.
«هوآ چونیینگ» سخنگوی وزارتخارجه چین در همین رابطه در کنفرانس خبری خود در چهاردهم مارس گفت: «از یک سو کرهشمالی قطعنامه شورای امنیت مبنی بر ممنوعیت شلیک موشکهای بالستیک را نقض کرده و از سوی دیگر کرهجنوبی و ایالاتمتحده و اکنون ژاپن- بر اجرای مانورهای عظیم نظامی اصرار دارند. این چرخهای شیطانی است که ممکن است از کنترل خارج شود که در اینصورت تمامی طرفها متضرر خواهند شد.»
پکن برای کاهش تنشها راهکار «لغو دوجانبه» را پیشنهاد داده که پیونگیانگ برنامه هستهای خود را لغو میکند و در عوض واشنگتن و سئول نیز اجرای رزمایشهای مشترک خود را متوقف خواهند کرد. البته «مارک تونر» سخنگوی وزارتخارجه ایالاتمتحده این طرح را رد کرد. کرهشمالی طی هفتههای اخیر پیشرانههای موشکی را آزمایش کرده که به عقیده تحلیلگران در تسلیحات قدرتمند دوربرد قابل استفاده است.
در سپتامبر سال گذشته، پیونگیانگ ادعا کرد کلاهک هستهای را آزمایش کرده که به گفته مسوولان کرهجنوبی قدرت انفجاری آن برابر با ده کیلوتن تیانتی یا دوسوم قدرت بمبی است که آمریکا در جنگجهانی دوم بر هیروشیما انداخت. همچنین کارشناسان اطلاعاتی با بررسی فروش مازاد لیتیوم کرهشمالی از طریق واسطهای در چین، ارزیابی میکنند این کشور تا حد بسیار زیادی به تولید سلاح هیدروژنی که قدرت تخریبی حتی تا هزار برابر بیشتر از تسلیحات اتمی دارد، نزدیک شده است. با اینهمه، تیلرسون طی دیدار ماه گذشته خود از کرهجنوبی هشدار داد ایالاتمتحده ممکن است کاربرد گزینه نظامی را علیه کرهشمالی مدنظر قرار دهد.
فرامین اجرایی ترامپ برای مقابله تجاری با چین
رییس جمهوری آمریکا روز جمعه دو فرمان اجرایی برای کاهش کسری تجاری این کشور امضا کرد که ظاهراً هدف آن پشتیبانی از تولید ملی این کشور و جلوگیری از ورود کالاهای ارزان قیمت خارجی به آمریکا بود. ترامپ در همان زمان با اشاره به چین گفت: «ازاین به بعد ما تعرفههای سنگینی برای واردکنندگان خارجی که قصد تقلب داشته باشند وضع خواهیم کرد. هر کس این قانون را بشکند با وی بهشدت برخورد خواهد شد.»
به گفته کارشناسان، این دو دستور اجرایی نقطه عطفی در روابط تجاری آمریکا با شرکای بینالمللی آن بهویژه چین (با بیشترین میزان کسری تراز تجاری با آمریکا) است. ناظران پیشبینی میکنند که امضای این فرامین به احتمال زیاد روابط پکن و واشنگتن را بهطور جدی تحتالشعاع خود قرار خواهد داد.
تقویت روابط فامیلی در ساختار قدرت آمریکا
از سوی دیگر رسانههای آمریکایی دوشنبه دیروز به نقل از «گرگ هیکز» معاون «جوزف دانفورد» رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا، گزارش کردند که «جرد کوشنر» داماد یهودی ترامپ (که بهمحض بهقدرت رسیدن پدرزنش به سمت مشاور ارشد وی در امور خاورمیانه، مکزیک و کانادا برگزیده شد) به همراه دانفورد و «توماس بوسرت» دستیار رییسجمهور آمریکا در زمینه امنیت و مبارزه با تروریسم به عراق سفر کرده است.
هدف از این سفر نیز حمایت از دولت عراق و ارزیابی شرایط واقعی در عراق از سوی کوشنر اعلام شده است. در روزهای اخیر مسوولیت نوسازی اداری دولت آمریکا نیز به دیگر مسوولیتهای کوشنر اضافه شده است. اگرچه داماد سی و شش ساله ترامپ فاقد هرگونه تجربه دیپلماتیک است، اما چهل و پنجمین رییسجمهور آمریکا امیدوار است با هدایت وی دوطرف صهیونیست/فلسطینی به توافقنامه صلح دست یابند. بهنظر میرسد کوشنر در دیدار میان ژی پینگ و ترامپ در استراحتگاه زمستانی ترامپ در «پالم بیچ» ایالت فلوریدا نقشی اساسی ایفا کند.
علاوه براین، کاخسفید هفته گذشته رسماً اعلام کرد که «ایوانکا ترامپ» بزرگترین دختر ترامپ، بهعنوان «دستیار» پدرش در دولت آمریکا مشغول خدمت خواهد بود. پیشتر نیز ایوانکا در چندین دیدار رسمی دولتی در کنار پدرش حاضر شده بود. سیاسیون واشنگتن از انتصاب ایوانکا ترامپ به سمتهای دولتی انتقاد کرده و آن را در تعارض با فعالیتهای اقتصادی وی دانستهاند. به هر روی، ورود اعضای خانواده ترامپ به کاخسفید شائبه فامیلیبودن قدرت سیاسی-اقتصادی در آمریکا را بیش از پیش تقویت کرده است.
امریکا و اروپا در حال نابودی هستند ، تمام بازارهای کشورهای اروپایی و آمریکا رو چین قبضه کرده
اینا هم فقط با اختلاف در خاورمیانه دارن سلاح میفروشن تا اقتصادشون رو زنده نگه دارند، در هر حال این هم نمی تونه کمکی بکنه
اسکاتلند، کاتالان، بلژیک، چندین ایلات غربی آمریکا مثل کالیفرنیا و ... در حال جدایی هستند
رویاهای اروپایی تمام شد، آمریکا تمام شد
آینده از آن اتحاد چین و و هند و روسیه و ایران هست