ایران موظف به خروج مازاد آب سنگین خود نیست
ایران در نامه ای به آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کرد که برنامه جامع اقدام مشترک، این کشور را ملزم به خروج مازاد آب سنگین خود نمی کند.
ایران در نامه ای به آژانس بین المللی انرژی اتمی خروج مواد حساس مازاد خود از این کشور را در صورتی که از محدوده تعیین شده در توافق هستهای اش با قدرت های جهانی فراتر رود، به چالش کشید.
در این نامه آمده است: هیچ چیزی در این توافق ایران را ملزم به این نمیکند که آب سنگین مازاد خود را از کشور خارج کند. این مواد اکنون در دسترس بازار بین المللی قرار دارد ، اما تاکنون یک خریدار واقعی که بتواند آب سنگین خود را به آن کشور منتقل کند پیدا نکرده است.
به گزارش رویترز، ایران در حالی این نامه را روز پنجشنبه به آژانس بین المللی انژری اتمی ارائه داده است که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پیش از این بارها توافق هستهای را مورد انتقاد قرار داده و تاکنون به روشنی مشخص نکرده است که قصد دارد چه رویکردی در قبال این توافق اتخاذ کند. این اقدام ایران می تواند دورنمای یک اختلاف با دولت جدید آمریکا را تقویت کند.
براساس توافق هستهای ایران و گروه 1+5 که در ژوئیه 2015 میان این کشورها حاصل شد، تهران متعهد شد در ازای لغو تحریمهای بین المللی وضع شده علیه این کشور برنامه هستهای خود را محدود کند که شامل ذخیره آب سنگین این کشور میشود.
در این توافق آمده است که آب سنگین مازاد ایران باید برای فروش در بازار بین المللی طبق قیمتهای جهانی در دسترس خریداران قرار گیرد و به کشور مقصد منتقل شود.
آژانس بین المللی انرژی اتمی در آخرین گزارش خود از اجرای تعهدات مرتبط هستهای ایران طبق برنامه جامع اقدام مشترک اعلام کرد که ذخیره آب سنگین ایران پایینتر از محدوده تعیین شده در این توافق مبنی بر 130 تن قرار دارد، اما دیپلماتهای غربی حاضر در آخرین نشست شورای حکام آژانس میگویند که مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته است، اگر ایران به روند تولید آب سنگین خود ادامه دهد، تا ماه مه به مرز 130 تن خواهد رسید.
ارسال نظر