«جبران باسیل» رئیس حزب «التیار الوطنی الحر» (جریان ملی آزاد) امروز (دوشنبه) طرح جدید خود برای انتخابات پارلمانی لبنان را ارائه داد.

به گفته باسیل، این طرح تمامی گروه‌های سیاسی را در نظر می‌گیرد و قرار است طرف‌های مختلف لبنانی دو روز دیگر نظرات نهایی خود در خصوص این طرح را اعلام کنند.

باسیل طی دو روز گذشته احزاب سیاسی را در جریان طرحش قرار داده و عکس‌العمل‌های منفی اولیه را دریافت کرده و به نظر می‌رسد سرنوشت این طرح نیز مانند طرح‌های قبلی باشد.

بر اساس گزارش روزنامه «الجمهوریه»، حزب «المستقبل» نیز ملاحظات بسیار خود درباره این طرح را اعلام خواهد کرد؛ موضع «ولید جنبلاط» نیز مشابه المستقبل خواهد بود؛ حزب‌الله نیز مخالفت خود را با این طرح اعلام خواهد کرد.

این روزنامه در ادامه نوشت: اما نکته مهم این است که حزب‌الله که در طول هفته‌های گذشته تقریبا خود را در این جریانات دخالت نداده، به نظر می‌رسد اکنون تصمیم گرفته مستقیم در این جدل انتخاباتی وارد شود؛ حزب الله در موضع مخالف خود بر دو اصل اساسی متمرکز خواهد شد:

اول: حزب‌الله به شکلی ثابت و نهایی بر یک طرح انتخاباتی تأکید خواهد کرد که نقش جدی برای این جنبش و متحدانش از طیف‌های مختلف را منعکس کند و حزب‌الله فقط این موضوع را در [طرح] «نسبیت» می‌بیند و نهایتا بدان معناست که این جنبش با هر طرح دیگری مخالف است.

دوم: تأکید کامل حزب‌الله بر ضرورت برگزاری انتخابات در موعد قانونی یا با تأخیر حداکثر دو یا سه ماهه و این بدان معناست که سپتامبر (شهریور 96) «خط قرمز» زمانی برای این موضوع است.

در ادامه این گزارش آمده است: در پشت پرده ، برخی میانجی‌ها، راه‌حل‌هایی را به حزب‌الله پیشنهاد داده‌اند تا اجازه برگزاری انتخابات بر اساس قانون فعلی را بدهد و محتوای این سخن آن است که «نقدینگی انتخابات» در مرحله فعلی نزد هر دو گروه (شیعه و سنی) ممکن نیست: اول به دلیل شرایط اقتصادی و دوم به دلیل مسائل جنگ در سوریه.

الجمهوریه در ادامه افزود: به نظر می‌رسد حزب‌الله بر برگزاری انتخابات تا آخر سپتامبر اصرار دارد و آن را آخرین فرصت می‌داند ؛ حزب‌الله گفته با «میشل عون» رئیس جمهور بر حتمیت برگزاری انتخابات در این تابستان موافق است؛ با شرایط آن هر چه باشد.

روزنامه مذکور سپس نوشت: در میان این محاسبات، تناقضات و تعارض شدیدی در محاسبات میان دو حزب «التیار الوطنی الحر» (جریان ملی آزاد) و «القوات اللبنانیة» (نیروهای لبنانی) در دایره انتخاباتی «بترون» دیده می‌شود و حزب القوات قصد دارد «فادی سعد» را به عنوان نامزد معرفی کند. به نظر می‌رسد هفته‌های آینده نقاط اختلاف پررنگتر شود.

از سوی دیگر «ایلی الفرزلی» نائب رئیس سابق پارلمان لبنان امروز (دوشنبه) به شبکه «المنار» گفت انتخاباتی بر اساس قانون «ستین» (60) وجود نخواهد داشت، تمدیدی برای زمان برگزاری انتخابات و نیز موضوعی به نام «خلأ و مصلحت سیاسی» وجود نخواهد داشت که منجر به قانون جدید در انتخابات شود.

این اختلافات و رقابت‌ها در صحنه انتخابات پارلمانی لبنان موضوع جدیدی نیست و در دوره‌های قبل نیز به همین شکل بوده است.