سردار جلالی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان یزد اظهار داشت: در 12 سال گذشته ما در زمینه تولیدات شیمیایی توسعه زیادی دادیم و در حال تبدیل شدن به یکی از کشورهای توسعه یافته شیمیایی هستیم.

وی با اشاره به اینکه پنج استان کشور به عنوان استان‌های هسته‌ای شناخته می‌شوند، گفت: همچنین در حوزه زیستی و بیولوژیک به لحاظ شرایط جغرافیایی کشور که در محل تردد بخش زیادی از مردم در کشورمان هستیم و تنوع زیستی بالایی داریم.

جلالی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در این سه حوزه گسترش پیدا کرده، بخش‌های زیادی برای توجه به پیشگیری از آسیب‌ها تشکیل شده و قرارگاه‌های پدافند هسته‌ای، پدافند شیمیایی و پدافند زیستی را ایجاد کردیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه استانداران، فرماندهان این قرارگاه‌ها در استان‌ها هستند، گفت: تقسیم‌بندی بین دستگاه‌های مختلف صورت گرفته تا اگر در این حوزه‌ها مشکلاتی ایجاد شد، بتوانیم اقدامات لازم را انجام دهیم.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه در کشور با این سه حوزه روبه‌رو هستیم، باید تهدیدات آنها را در کشور بشناسیم و اطلاعات لازم در زمینه آسیب‌های احتمالی و همچنین راه‌های مقابله با آن را در اختیار داشته باشیم.

جلالی با تاکید بر اینکه متاسفانه ما در زمینه امنیت و ایمنی در حوزه صنایع شیمیایی، نسبت به توسعه‌ای که در این حوزه به دست آوردیم، ضعیف عمل کرده‌ایم، گفت: طرح‌های مرتبط با هر پنج استان هسته‌ای کشور تهیه و در هر استان حداقل یک مرتبه مانور انجام شده است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه همین کار را در حوزه شیمیایی انجام دادیم، گفت: رزمایش مرتبط با صنایع شیمیایی و زیستی را هم در نقاط مختلف از جمله ماهشهر، عسلویه و قم برگزار کردیم.

وی خاطرنشان کرد: در بیمارستان بقیه‌الله، مجهزترین اورژانس درمان مصدومیت‌های شیمیایی را طراحی و اجرا کردیم و الان ظرفیت پذیرش مصدومیت‌های شیمیایی را به صورت گسترده داریم.

جلالی افزود: در استان‌های بوشهر و خوزستان که مجموعه‌های شیمیایی داریم، مراکز و مردم زیادی در ارتباط با محصولات شیمیایی هستند و باید مراکزی وجود داشته باشد که در صورت وجود مشکل به آن مراجعه کنند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه بیمارستان‌ها در کشور اطلاعات دقیق در ارتباط با نوع و نحوه درمان مصدومیت‌های شیمیایی ندارند، گفت: برای رفع این مشکل در استان یزد این مرکز را راه‌اندازی کردیم که آموزش افراد و مراکزی که مرتبط با صنایع شیمیایی هستند را در اولویت اول و سایر افراد را در اولویت‌های بعدی انجام دهیم.

وی با اشاره به اینکه در حوزه هسته‌ای هم لازم است که توجه ویژه‌ای در کشور وجود داشته باشد، گفت: تلاش زیادی در حوزه درمان مصدومیت‌های هسته‌ای به کار بستیم و بیمارستان شهید چمران اهواز به این بخش اختصاص پیدا کرده است.

جلالی عنوان کرد: حوزه بیولوژیک یک سفره بازی در کشور است که باید در این زمینه هم اقدامات لازم را انجام دهیم و باید پله به پله در این حوزه عمل کنیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: بزرگ‌ترین ضعف ما در حوزه بیولوژیک و شیمیایی آزمایشگاه‌ها هستند، گفت: باید این حوزه به حدی تقویت شود که ما هر آسیب در حوزه‌های مختلف را بتوانیم خودمان کشف کنیم و وابسته به دیگران نباشیم.

وی با بیان اینکه در طبقه‌بندی چند حوزه داریم که رسانه‌ها نباید آن را بیان کنند، گفت: نخستین موضوع ضعف‌هایی است که اگر بیان شود، به درد دشمن می‌خورد تا بتواند از این اطلاعات سوء استفاده کند.

جلالی اظهار داشت: رسانه‌ها نباید اشکالات درونی کشور را برای دشمن باز کنند ولی در حوزه آموزش و آگاهی‌رسانی به مردم لازم است که رسانه‌ها وارد عمل شوند و فرهنگ‌سازی و آموزش انجام دهند.

رئیس سازمان پدافندغیرعامل کشور با اشاره به اینکه در آموزش به مردم خیلی عقب هستیم، گفت: در حوزه سایبری به حدی سطح کشور قوی است که پیچیده‌ترین سامانه‌های سایبری را می‌توانیم در کشور و به همت متخصصان داخلی تولید کنیم.

وی عنوان کرد: در حوزه تهدید زیستی با سه لایه روبه‌رو هستیم که همه جای دنیا این سه لایه ایمنی، امینت و دفاع وجود دارد و باید در هر سه حوزه به صورت جدی آمادگی داشته باشیم.