هومان  لیاقتی با بیان اینکه صندوق ملی محیط زیست بر اساس قانون برنامه چهارم توسعه کشور و تصویب مجلس شورای اسلامی شکل گرفته است، اظهار کرد: البته راه‌اندازی صندوق تا آغاز به کار دولت یازدهم به تعویق افتاده بود.

 وی افزود: در دولت یازدهم با توجه به نقش قانونی صندوق ملی محیط زیست، اصلاحاتی در اساسنامه آن صورت گرفت و در نهایت با تصویب اساسنامه صندوق توسط هیئت وزیران، اعضأ هیئت مدیره صندوق برای مدت دو سال انتخاب و منصوب شدند.

مدیرعامل صندوق ملی محیط زیست ضمن تاکید بر اینکه  «صفدر حسینی؛ رئیس هیات مدیره صندوق ملی محیط زیست» عضو غیرموظف هیئت مدیره بود و در مدت عضویت در هیئت مدیره هیچگونه دریافتی از آن  نداشته است، تصریح کرد: وی تنها به دلیل کمک به راه‌اندازی صندوق این مسئولیت را پذیرفت.

لیاقتی ادامه داد: با توجه به اتمام دوره دو ساله هیئت مدیره صندوق ملی محیط زیست همچنین با توجه به اینکه  صفدر حسینی رسالت خود در صندوق ملی محیط زیست را کمک به راه‌اندازی آن می‌دانست، از پذیرش مسئولیت در هیئت مدیره آتی صندوق عذرخواهی کرد.

وی خاطرنشان کرد: به رغم اینکه با توجه به قانون بودجه سالهای گذشته، ردیف اعتباری برای صندوق در نظر گرفته شده بود، به دلیل مشکلات تخصیصی، هیچ مبلغی از سوی دولت به صندوق ملی محیط زیست پرداخت نشده است.

مدیرعامل صندوق ملی محیط زیست گفت: امیدواریم با توجه به نقش موثر صندوق ملی محیط زیست در نیل به اقتصاد سبز همچنین بهبود وضعیت محیط زیست کشور، توجه لازم به این صندوق صورت پذیرد.

باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا» روز گذشته بر اساس مستندات از حضور سید صفدر حسینی یکی از مدیران نجومی‌بگیر در ریاست هیئت مدیره صندوق ملی محیط زیست خبر داد.

صفدر حسینی در ریاست صندوق توسعه ملی طبق اسناد و مدارک از فروردین تا اسفند سال 94 به‌طور میانگین، ماهانه 57 میلیون و 400 هزار تومان بابت حقوق آن هم فقط از این صندوق دریافت کرد.

به‌عبارت دیگر سید صفدر حسینی در سال گذشته جمعاً حدود 686 میلیون تومان بابت حقوق از صندوق توسعه ملی گرفت و مزایای عجیبی در فیش حقوقی وی شامل حق تلفن همراه (3600 هزار تومان)، ایاب و ذهاب (جالب اینکه مدیران ما خودروی دولتی به‌همراه راننده دارند)، هزینه پزشکی، هزینه‌های دندانپزشکی، یک‌سی‌ام پرداختی، اعیاد (بر اساس فیش‌های حقوقی موجود، تقریباً در بیشتر ماه‌های سال آقای رئیس بابت اعیاد، دریافتی داشته است و این غیر از دریافتی‌های عید نوروز است)، بهره‌وری سه‌ماهه، کمک‌هزینه اوقات فراغت فرزندان، کمک‌هزینه خرید لباس، کمک‌هزینه خرید کتاب، کمک‌هزینه سفر، کمک‌هزینه ورزش، کمک‌هزینه تحصیلی اذهان عمومی را به حیرت واداشته است.

وی در تیرماه امسال به‌ همراه جمعی از اعضای هیئت مدیره و پس از یک ماه از افشا شدن فیش حقوقی‌اش مجبور به استعفا شد و صندوق توسعه ملی را  ترک کرد.

اما بعد از استعفای این مدیر نجومی‌بگیر از صندوق توسعه ملی، مشخص شد که وی در صندوق ملی محیط زیست نیز به فعالیت مشغول است و در این نهاد زیر مجموعه سازمان محیط زیست از سوی مجمع عمومی به عنوان رئیس هیئت مدیره انتخاب شده است.

مجمع عمومی این صندوق را افرادی همچون معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد و دارایی، محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی و حمید چیت‌چیان وزیر نیرو تشکیل می‌دهند.

مروری بر اساسنامه و برخی بندهای اساسنامه نشان می‌دهد که درآمد این صندوق از کمکهای دولتی در چارچوب قوانین و مقررات، کمکها و هدایای اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی داخلی، کمکها و هدایای خارجی و بین المللی، درآمد ناشی از گردش مالی و فعالیتهای صندوق و واحدهای تابع بعد از وضع هزینه‌های قانونی و سایر درآمدها و منابع مالی در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط تشکیل می‌شود.

پس از افشای حضور صفدر حسینی در رأس هیئت مدیره صندوق ملی محیط زیست، جمعی از نمایندگان مردم نیز به این مسئله واکنش نشان دادند و حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه روز گذشته تاکید کرد: از آقای صفدر حسینی می‌خواهیم که میزان حقوقش در ریاست هیئت مدیره «صندوق ملی محیط زیست» را اعلام کند، باید مشخص شود که وی چقدر حقوق می‌گیرد و اگر حقوقش همچنان نجومی باشد، آن را پیگیری می‌کنیم.