حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در نشست خبری خود با اشاره به اقدامات قوه قضاییه در مورد طرح کاداستر عنوان کرد: همه نیروهای سازمان ثبت در زمینه طرح کاداستر تلاش می‌کنند اما این طرح نیاز به بودجه دارد، ما معتقدیم اگر این طرح در کل کشور تکمیل شود، یقینا در جهت جلوگیری از تصرفات امروزه و مشکلاتی که برای مردم و دستگاه قضایی ایجاد می‌شود، تاثیرگذار است.

او افزود: یکی از مسائل مورد توجه قوه قضاییه ارتباط بیشتر با مردم است که به اشکال مختلف برقرار می‌شود یک مورد آن تماس‌های تلفنی یا از طرف وب است در بهمن ماه حدود ۲۰۰ هزار نفر از طریق تلفن گویا و وب با قوه قضاییه در ارتباط بودند. بیش از ۸۰ هزار مورد در مورد مشاوره‌های قضایی این تماس‌ها را برقرار کردند البته ما معتقدیم این ظرفیت کم است و باید به آن اضافه شود.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه بحث معاضدت قضایی باید تقویت شود، گفت: حدود ۱۳۰۰ مورد هم پیشنهاد و انتقاد به قوه قضاییه مطرح بوده است که فهرست آن را دیدم و معتقدم این موارد هم خیلی مفید و موثر است و ما از انتقادات و پیشنهادات استفاده می‌کنیم. در این بین موارد تازه و بدیعی در مورد چگونگی رسیدگی‌ها و ارتباط با نیروی انتظامی و دادسراها وجود دارد و از مردم خواهش می‌کنیم این ارتباط را همچنان داشته باشید و آن را توسعه دهید.

از اول سال تا پایان سال ۳۲۸ مورد از حق قصاص منصرف شدند

او یادآور شد: در نیمه دوم دی ماه ۲۸ نفر از کسانی که حق قصاص داشتند از حق قصاص خود صرف‌نظر کردند و افرادی از قصاص نجات پیدا کردند. این امر مطلوبی است که بارها هم سفارش شده است.

معاون اول قوه قضاییه تاکید کرد: از اول سال تا پایان سال ۳۲۸ مورد از حق قصاص منصرف شدند. توصیه ما هم این است آنجا که می‌شود از حق قصاص صرف‌نظر کنند.

واکنش اژه‌ای به نامه احمدی‌نژاد به ترامپ

سخنگوی قوه‌قضاییه در پاسخ به سوالی درباره نامه احمدی‌نژاد به ترامپ و اینکه مقام معظم رهبری تاکید کردند ما تنها درباره مسائل هسته‌ای با آمریکا مذاکره می‌کنیم، آیا این نامه‌نگاری درست است، گفت: بحث قضایی نیست که من جواب دهم. همانطور که می‌دانیم  و رهبر انقلاب نیز بارها تاکید کردند، سران این نظام سلطه‌گر و طاغوتی آمریکا  قابل اعتماد و اصلاح نیستند.

اژه‌ای ادامه داد: به هر تقدیر کسانی که به انحای مختلف می‌خواهند ارتباط برقرار کنند باید با توجه به اینکه شیطان بزرگ است و  قابل اعتماد نیست با او برخورد کنند.

ای‌کاش دولت در زمینه ریزگرد‌ها تلاش های خود را زودتر آغاز می‌کرد

او گفت: در هفته درخت‌کاری هستیم و امیدواریم همان‌طور که رهبری بر تکثیر درخت و حفاظت از محیط زیست تاکید داشتند مسئولان نیز به این مساله توجه و اهتمام بورزند.

سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه در هفته‌های اخیر شاهد تلاش‌های دولت برای جلوگیری از آلودگی محیط‌زیست و مساله ریزگرد‌ها بودیم، گفت: ای کاش دولت این تلاش‌ها را زودتر آغاز کرده بود و ما شاهد این اتفاقات در استان خوزستان نبودیم.

پرونده بقایی همچنان مفتوح و در حال رسیدگی است

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی در مورد کاندیداتوری بقایی و اینکه آیا ادعای او درباره اینکه مقام معظم رهبری دستور آزادی ایشان را صادر کردند، صحت دارد، گفت: اسم افرادی که برده می‌شود به دلیل اینکه هنوز پرونده آنها مفتوح و در حال رسیدگی است اشتباه است و من نمی‌توانم راجع به آن مطلبی بگویم.  فقط در این حد که پرونده او مفتوح و در حال رسیدگی است.

از دستور رهبری برای آزادی بقایی اطلاعی ندارم

او در مورد تایید صلاحیت بقایی در شورای نگهبان هم گفت: الزاما داشتن یا نداشتن پرونده باعث احراز یا رد صلاحیت افراد در شورای نگهبان نمی‌شود ممکن است کسی پرونده‌ای داشته باشد اما صلاحیتش تایید شود یا عکس آن.

سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: داشتن یا نداشتن پرونده الزاما باعث رد یا تایید صلاحیت نیست. البته برخی محکومیت‌ها باعث ردصلاحیت می‌شود. اینکه رهبری دستور آزادی او را داده است به قوه قضاییه مربوط نیست و من در این مورد اطلاع ندارم باید خود ایشان حرفی را که زده است برایش دلیل بیاورد.

بی‌اطلاعی از وصول گزارش سازمان بازرسی در مورد پرونده املاک شهرداری به دادسرا

اژه‌ای در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوالی در مورد گزارش سازمان بازرسی کل کشور درباره تخلفات شهرداری و اینکه گفته شده ۳۰۰ نفر از پرسنل مترو منتسب به برخی مسئولان هستند، گفت: سازمان بازرسی کل کشور به صورت روتین و برنامه‌ریزی‌ای که در طول سال دارد مشخص می‌کند که از همه دستگاه‌هایی که صلاحیت بازرسی آنها  را دارد، بازرسی کند. گزارشی که تهیه می‌شود دو گونه است. یک وقت تخلف را احراز و آن را به مسئولان عالی آن دستگاه ارسال می‌کند تا آنها طبق ضوابطی که دارند با آن برخورد کنند.

سخنگوی قوه‌قضاییه ادامه داد:  رییس سازمان بازرسی کل کشور مکرر به معاون اول رییس جمهور و یا شهرداری نامه می‌نویسد و تخلفات را گزارش می‌دهد. اما اگر جرمی واقع شده باشد، سازمان بازرسی موضوع را به دادسرا اعلام می‌کند. اما این موارد به معنای اثبات جرم نیست و ممکن است موردی تخلف تشخیص داده شود ولی احراز نشود و یا اینکه ممکن است دستگاه قضایی آن را جرم ندارند یا عنوان را مشابه هم تشخیص ندهد.

معاون اول قوه‌قضاییه اظهار کرد: در مورد گزارش سازمان بازرسی در مورد تخلفات شهرداری اطلاعی ندارم که این گزارش به دادسرا واصل شده است یا خیر.

یکی از مراجع قم وساطت و منتظری آزاد شد

او در پاسخ به سوال دیگری در مورد دلیل تعلیق حکم احمد منتظری گفت: این مربوط به دادسرا ویژه روحانیت است. اما اجمالا یکی از مراجع قم وساطت کرد و این آقا هم تعهدی داده و فعلا بیرون هست اما از جزییات آن اطلاعی ندارم.

توضیحات سخنگوی قوه قضاییه در مورد پرونده یاسین رامین

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی درباره آزادی یاسین رامین فرزند معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد دولت دهم اظهار کرد:  ایشان با قرار وثیقه بعد از پنج ماه بازداشت آزاد شد. من این را مکرر گفته‌ام افرادی که تحت تعقیب قرار می‌گیرند برخی الزام به بازداشت موقت هستند و برخی نیستند. در این قانون جدید موارد الزام به بازداشت کمتر شده است و قاضی اختیار دارد. آنهایی که می‌تواند بازداشت موقت کند در جایی است که بیم تبانی یا امحای آثار جرم و متواری شدن متهم وجود دارد.

او افزود: در اینجا قاضی متهم را بازداشت موقت می‌کند که البته فرد می‌تواند اعتراض کند. اگر اعتراض کرد و دادگاه اعتراض او را رد کرد و بازداشت موقت تایید شد، سقف مدت بازداشت در قانون مشخص شده اما کف آن مشخص نیست و بستگی به علت بازداشت دارد. اگر بیم تبانی می رود و شریک جرمی دارد و اگر شریک را بگیرند ممکن است تبانی تمام شود یا بیم امحای آثار جرم دارد و اگر اسناد گرفته شود، رفع موجبات بازداشت موقت می شود

معاون اول قوه‌قضاییه با بیان اینکه یکی از علت های بازداشت نیز عدم تودیع وثیقه است، گفت: گاهی برای فرد قرار وثیقه صادر می‌شود اما او نمی‌تواند این میزان را تامین کند. به طور مثال برای کسی یک میلیارد قرار صادر شده و تا زمانی که وثیقه تامین شود او بازداشت موقت است. ایشان هم با قرار وثیقه آزاد شده است. ابتدا قرار  وثیقه بالاتر بود و با تحقیقات این قرار تغییر کرد و در هفته های اخیر هم آزاد شد. البته پرونده در دادگاه مطرح خواهد شد.

تعیین تکلیف بیش از ۹۹ درصد سپرده‌گذاران موسسه ثامن الحجج

اژه‌ای در پاسخ به سوالی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده موسسه ثامن الحجج گفت: در این خصوص هیات تسویه تشکیل شده است که یک نماینده از بانک مرکزی و یک نماینده از دادستان کل کشور در آن حضو دارند سیستم‌های اطلاعاتی و دادستانی تهران نیز در این امر نظارت دارند تاکنون بیش از ۹۹ درصد سپرده‌گذاران تعیین و تکلیف شدند.

او افزود: یک درصد باقیمانده بالاترین میزان سپرده‌ها را در اختیار دارد به گونه‌ای که از مجموع ۱۳ هزار میلیارد ۲ هزار میلیارد از آن متعلق به همین یک درصد از سپرده‌گذاران است. تلاش مضاعف ما این است که ضمن رسیدگی به اتهامات متهمان این پرونده، تکلیف سپرده‌گذاران را هم مشخص کنیم.

اژه‌ای تصریح کرد: ما در رابطه با کارشناسی املاک و اموال این پرونده با مشکل روبرو هستیم و همین هم کمی کار مار را کند کرده است. همچنین رکورد بازار علی‌الخصوص بازار مسکن باعث شده است در این زمینه با گرفتاری‌هایی مواجه شویم البته تاکنون برخی از طلبکاران و بدهکاران این بانک با هم تهاتر کردند که زیر نظر دادستانی این امر صورت گرفته است.