پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- جعفر قنادباشی گفت: همچون دوران اوباما، عربستان مهم‌ترین متحد امریکا در منطقه غرب آسیا(خاورمیانه) خواهد ماند و مهم‌ترین موضوع ریاض در شرایط کنونی، باتلاقی است که هم‌اکنون آنها در یمن گرفتار شده‌اند.

جعفر قنادباشی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» با اشاره به اینکه دولت جدید آمریکا بیشتر از همه تمرکز خود را بر موضوع یمن قرار داده اظهار داشت: دولت امریکا در رویکرد جدیدی که دونالد ترامپ، رییس‌جمهور جدید این کشور دنبال می‌کند، درصدد است تا با استفاده از مناقشات موجود در منطقه خاورمیانه و از جمله بحران یمن، به این جنگ نیابتی دامن زده و فشارها را نسبت به جمهوری اسلامی ایران افزایش دهد 

وی افزود: ترامپ از این طریق بهانه‌ای برای پیشبرد خواسته‌های خود، احیای متحدان منطقه‌ای‌اش از جمله عربستان سعودی و منزوی ساختن ایران کسب کند. 

وی اضافه کرد: ما می‌دانیم که عمده فشارها به ایران به بهانه مسائل منطقه‌ای تا پیش از مطرح شدن یمن در روزهای اخیر، ادعای حضور نظامی ایران در سوریه بوده است اما اینک به نظر می‌آید با توجه به توافقاتی صورت گرفته درخصوص سوریه با محوریت ایران، ترکیه و روسیه و تمایل واشنگتن برای نزدیکی به مسکو و علاقه‌مندی و تمایل ترامپ برای همکاری با پوتین در مبارزه با تروریسم، موضوع سوریه موضوع جذابی برای دولت جدید امریکا نباشد. 

این کارشناس مسائل غرب آسیا به اهداف سعودی در حمله به یمن اشاره کرد و گفت: عربستان در 22 ماه گذشته، هرچند خسارت‌های فراوانی را به ملت مظلوم یمن وارد کرده ولی در دستیابی به اهدافش که مورد حمایت امریکا هم بوده است، شکست خورده است.

قنادباشی افزود: در مقابل، حوثی‌ها که تقریبا دست خالی بوده‌اند، توانستند ریاض از سر تا پا مسلح را به شکست وادار کنند و قطعا این مساله، مطلوب امریکا و رژیم صهیونیستی نیست.

وی اضافه کرد: پیروزی حوثی‌ها و شکست خوردن ائتلاف سعودی معنایی جز قدرت‌گیری و گسترش دامنه اثرگذاری جبهه مقاومت ندارد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا بحران یمن را دامن گیر حکومت سعودی دانست و گفت: این بحران موجب شده است تا عربستان که زمانی ادعای قدرت نخست بودن میان اعراب را داشت، از بین برود چراکه 22 ماه است که ثروتمندترین کشور عربی در مقابل فقیرترین کشور عربی دستاوردی نداشته است و موجب شده تا ریاض با باتلاقی از مشکلات داخلی، اقتصادی، نظامی و... روبه‌رو شده و موقعیت منطقه‌ای آنها را از هر زمان دیگری ضعیف‌تر سازد.

قنادباشی افزود: البته لندن به رهبری ترزا می ‌در ماه‌های اخیر کوشیده است که جرات را به عربستان و دیگر اقمارش بازگرداند و با دامن زدن به پروژه ایران‌هراسی زمینه فروش تسلیحات‌شان را مهیا سازد. 

این کارشناس مسائل غرب آسیا توانمندی موشکی ارتش یمن را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان ساخت: توانمندی‌های اخیر یمنی‌ها در رویارویی‌های موشکی و مسلح شدن آنها به موشک‌های دوربرد، نگرانی‌هایی را ایجاد کرده و این در حالی است که یمن در دو، سه سال گذشته در حصر کامل ائتلاف سعودی بوده است. 

قنادباشی افزود: مجموعه این دلایل، موجب شده است تا آنها بخواهند فشارهای‌شان را به یمن افزایش دهند. 

وی اضافه کرد: البته از دید امریکا و عربستان، هر اقدامی که با منافع آنها همسو نباشد، نشات گرفته از ایران است و به همین خاطر نیز آنها توانمندی‌های مردم یمن و مقاومت آنها در برابر فشارها را به ایران پیونده می‌زنند و می‌گویند ایران در این کشور دخالت می‌کند.