حقشناس: ترکش دستور لغو روادید آمریکا را هم زخمی خواهد کرد
کارشناس سیاسی گفت: ترکش دستور لغو روادید برای 7 کشور اسلامی فقط دامن ایران و 6 کشور اسلامی دیگر را دربرنمیگیرد، بلکه آمریکا نیز از این دستور زخمی خواهد شد.
محمدجواد حقشناس عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، درباره لغو روادید و ویزای 7 کشور اسلامی توسط رئیسجمهور آمریکا اظهار داشت: آمدن آقای ترامپ در جایگاه رئیسجمهور آمریکا باید به عنوان یکی از پدیدههای قابل مطالعه و با اثرات جانبی و حاشیهای خاص خود ارزیابی کنیم.
وی افزود: قطعاً حضور آقای ترامپ با ویژگیهای فردی و پیشینهای که دارد و نوع نگرش وی در عرصه سیاست، به نظر میرسد که دوره جدیدی در رابطه آمریکا و دیگر کشورهای جهان و حتی رابطه دولت و ملت آمریکا را به دنبال خواهد داشت.
حقشناس با بیان اینکه ترامپ مسائلی که امروز عملی میکند را در تبلیغات انتخاباتی وعده داده بود، گفت: تبلیغات وی و شعارهایی که این کاندیدای ریاستجمهوری آمریکا وعده میداد، به اعتقاد بنده در نوع خود بیسابقه بود، چرا که «لحن»، «شیوه تهاجمی»، «استفاده از کمپینهای انتخاباتی» و «حرکات و رفتار» به گونهای بود که نخبگان جمهوریخواه نیز وی را همراهی نمیکردند.
وی ادامه داد: دست گذاشتن بر روی طبقه متوسط جامعه آمریکا که بعد از مشکلاتی که ناشی از بحران اقتصادی بود، سرخورده بودند و کمپانیهای بزرگ اقتصادی به دلیل فرار از مالیات آسیای شرقی را محل فعالیت خود قرار داده بودند، موجب وضعیت اقتصادی بحرانی برای طبقات متوسط و پایین آمریکا شده بود و آقای ترامپ توانست با استفاده از این موج، وارد کاخ سفید شود.
رئیس کمیته حقوقی خانه احزاب ایران، تأکید کرد: ترکش دستور لغو روادید و ویزا برای 7 کشور اسلامی فقط دامن ایران و 6 کشور اسلامی را دربرنمیگیرد، بلکه خود آمریکا نیز از این دستور، زخمی خواهد شد.
حقشناس به دستور دیگر ترامپ برای دیوارکشی بین ایالات متحده و مکزیک اشاره و بیان کرد: مکزیکیها نیز آمریکایی، مسیحی و همجوار آمریکا هستند، بنابراین برای ترامپ فرقی بین مکزیک و سومالی وجود ندارد، بلکه وی دارد یک فرهنگ و نگرش خاص را دنبال میکند که به اعتقاد من، افراطگرایی جدی و ناسیونالیسم جدید آمریکایی است که در حال متولد شدن است.
حقشناس در همین زمینه اضافه کرد: حرکات ترامپ یادآور اقدامات اولیه در حوزه فاشیسم و نازیسم در اروپا در قبل از جنگ جهانی دوم شکل گرفت، است و نمادهایی مثل هیتلر داشت و آنها بسیار در میان ملتهای خود محبوب بودند؛ این رویکرد فقط مقابله با برجام توسط ترامپ نیست، بلکه وی حضور آمریکا را در اتحادیههایی که آمریکا در آنها عضو است را زیر سؤال میبرد، حتی ناتو. آقای ترامپ میگوید به چه دلیل ایالات متحده آمریکا در ناتو عضویت داشته باشد و هزینه امنیت اروپا را پرداخت کند؟ رو در رویی وی با کشورهای اروپایی به گونهای است که آنها را برای خروج از اتحادیه اروپا تشویق میکند.
به گفته این کارشناس مسائل سیاسی، تلاش ترامپ برای متقاعد کردن برخی کشورهای اروپایی برای خروج از اتحادیه اروپا سبب شده تا اولاند رئیسجمهوری فرانسه به عنوان یکی از چهرههای شاخص اتحادیه اروپا از اعضای اتحادیه برای مقابله با این دیدگاه دعوت کند و اروپا امروز در مقابل برخی مواضع آمریکا موضع صریح، شفاف و مشخص اتخاذ کند.
وی بر این باور است که لغو روادید و ویزا از 7 کشور اسلامی به آمریکا فقط ایران را هدف قرار نداده است، بلکه ترامپ مرکزیتی را برای آمریکا قائل است، اما نه برای همه آمریکا.
وی تأکید کرد: آقای ترامپ فردای همان روز که در کاخ سفید مستقر شد، زبان اسپانیولی را از رده زبان دوم کاخ سفید حذف کرد، در حالی که 50 میلیون اسپانیولی زبان در آمریکا وجود دارد،عملاً زبان دوم آمریکاییها در حوزه جنوبی و جنوب شرق این کشور اسپانیولی است و این زبان در اکثر ایالتهای آمریکا وجود دارد، اما ترامپ با خود مردم آمریکا هم شوخی ندارد.
وی ادامه داد: علیالقاعده با وجود رویکرد تهاجمی آقای ترامپ انتظار میرود توسط نهادهای مستقر در آمریکا کنترل، اما روزها و ماههای اول ممکن است چنین تصمیماتی را در آمریکا شاهد باشیم، اما شما میدانید که پس از رسمی شدن ریاستجمهوری ترامپ در آمریکا، هزاران نفر از آمریکاییها در واشنگتن به تظاهرات پرداختند، بنابراین واکنشها در خود آمریکا به اقدامات ترامپ شدیدترین واکنشها است که البته نمونه آن در کشورهای دیگر وجود دارد.
رئیس کمیته حقوقی خانه احزاب ایران تأکید کرد: باید نسبت به آمریکای بعد از اوباما بسیار با هوشیاری و دقت عمل کنیم و تمرکز در سیاست خارجی در نوع مواجهه با این کشور صورت گیرد؛ یکی از پاشنه آشیلهای ما در کشور این است که هر کس به خود اجازه میدهد در مورد سیاست خارجه حرف بزند، پس از 37 سال باید یاد گرفته باشیم که مواضع جمهوری اسلامی را نهادهای تخصصی در وزارت امور خارجه بیان کند.
ارسال نظر