در این وضعیت اگر دولت افغانستان اقدام به قطع کردن برق کند باعث تحریک خشم و نارضایتی مردمی که چندان احساس قرابتی با دولت ندارند خواهد شد. اما اگر دولت برق را قطع نکند همچنان طالبان افغانستان می‌توانند از قبض‌های برق برای خود کسب درآمد کند و این موجب تقویت این دشمنان دولت می‌شود.

شبه نظامیان طالبان که سال‌هاست در حال جنگ با دولت افغانستان و نیروهای ائتلاف نظامی بین‌المللی هستند راه‌های مختلفی را برای کسب درآمد از جمله از طریق تجارت مواد مخدر، استخراج غیرقانونی از معادن و کسب کمک از جانب حامیان به ویژه در کشورهای حوزه خلیج‌فارس داشته‌اند.

بنابه صحبت‌های مقامات و فرماندهان طالبان و همچنین ساکنان محلی، شبه نظامیان اقدام به اخاذی از طریق اعمال مالیات‌های جدید در مناطق تحت کنترل خود، جمع‌آوری قبض‌های برق هزاران خانه در استان‌هایی نظیر هلمند و قندوز، اعمال مالیات بر محصولات کشاورزی و آسیاب‌های گندم و همچنین حقوق معلمین و مراسم‌های ازدواج و سوخت و محموله‌های سبزی و میوه در حال عبور از ایستهای و بازرسی‌، می‌کنند.

این دست اقدامات که هر چه بیشتر باعث تقویت طالبان شده نگرانی‌های دولت مرکزی افغانستان را از بر هم خوردن تعادل جنگ در این کشور در سال جاری میلادی افزایش داده است و این شبه نظامیان هر چه بیشتر نشان داده‌اند که در حال اداره یک دولت خودخوانده در بخش‌هایی از افغانستان هستند.

تیمور شاران یک تحلیلگر امور افغانستان در گروه بحران بین‌الملل، گفت: این وضعیت اساسا نشان می‌دهد که گروه طالبان هر چه بیشتر در کسب مالیات در مناطق تحت کنترلش موثرتر عمل می‌کند. کارآمدی اخذ مالیات از سوی آنها تاثیر بسیاری در تقویت این گروه برای زمانی طولانی خواهد داشت.

همزمان طالبان به کسب درآمد از راه‌های قبلی ادامه می‌دهد و سازمان ملل اخیرا در گزارشی گفته: موادمخدر و استخراج غیرقانونی معدن و اعطای پول‌ها از جانب حامیان خارجی همچنان جریان اصلی درآمد این شبه نظامیان به شمار می‌رود اما سازمان ملل نیز به مساله تنوع راه‌های کسب درآمد طالبان اشاره کرده و تصدیق کرده که این گروه جریان‌های درآمدی مختلفی دارد.