قدرتعلی حشمیتان رئیس خانه احزاب ایران با ارسال نامه ای خطاب به استانداران سراسر کشور آیین‌نامه تشکیل، شرح وظایف، اختیارات و نحوه اداره دفتر نمایندگی خانه احزاب ایران در استانها را ارائه کرد.

متن این نامه به شرح زیر است:

استانداران محترم سراسر کشور

پیرو شماره نامه 133/خ/د: مورخه 1395/6/21

با سلام و احترام

در پی نشست دوشنبه مورخه 1395/9/29 جلسه مشترک شورای مرکزی خانه احزاب ایران با وزیر محترم کشور و مسئولین مربوطه در آن وزارتخانه که مقام عالی وزارت به صراحت اعلام فرمودند که «قرار نیست استانداران، خانه احزاب ایجاد کنند»، بدین وسیله آیین‌نامه تشکیل، شرح وظایف، اختیارات و نحوه اداره خانه احزاب ایران در استانها که طی سه جلسه متوالی در چهارده ماده و پنج تبصره و در نهایت در سی و یکمین جلسه شورای مرکزی خانه احزاب ایران در روز دوشنبه مورخه 1395/10/13 به تصویب رسیده، به پیوست تقدیم می‌گردد: خواهشمند است مقرر فرمایید با برنامه‌ریزی دقیق، احزاب مستقر در هر استان از هر سه جریان اصولگرایان، اصلاح‌طلبان، مستقلین و اعتدالگرایان را به جلسه‌ای دعوت و اعلام فرمایید تا اینجانب با یکی از اعضای محترم شورای مرکزی خانه احزاب ایران، در خدمت نماینده محترم مقام عالی وزارت کشور و استاندار محترم در رابطه با افتتاح دفتر نمایندگی خانه احزاب در آن استان، اقدام نماییم. بدیهی است در راستای توجه دولت تبدیر و امید به تحزب در کشور، برابر دستور مقام عالی وزارت، محل دفتر خانه احزاب استانها و تامین امکانات به عهده استانداران محترم خواهد بود.

توضیح اینکه استانهایی که تاکنون به طریقی خودجوش در مورد تشکیل دفتر نمایندگی خانه احزاب در استانها اقدام نموده‌اند، بایستی تمام موارد انجام شده را با آیین‌نامه پیوستی مطابقت و از هرگونه بی‌نظیمی و تفرقه پرهیز گردد تا انشاءالله بتوانیم دفاتر نمایندگی خانه احزاب در استانها را همسو و همسان با سیاستهای کلی خانه احزاب ایران در سطح کشور در اسرع وقت با کمک شما بزرگواران راه‌اندازی نماییم.

قدرت‌علی حشمتیان

رئیس خانه احزاب ایران

آیین‌نامه تشکیل، شرح وظایف، اختیارات و نحوه اداره دفتر نمایندگی خانه احزاب ایران در استانها به شرح زیر است:

ماده 1- در اجرای بند 11 ماده 20 اساسنامه خانه احزاب ایران می‌تواند بنا به درخواست مقامات حداقل 5 تشکل سیاسی عضو خانه احزاب که رسما در استان فعالیت دارند «دفتر نمایندگی خانه احزاب ایران» را در استانها تاسیس نماید.

ماده 2- «دفتر نمایندگی خانه احزاب ایران» در مراکز استانهایی تاسیس می‌شود که حداقل 15 حزب و تشکل سیاسی رسمی عضو خانه احزاب ایران در آن استان، دفتر فعال داشته باشند.

ماده 3- اعضای شورای اجرایی «دفتر نمایندگی خانه احزاب» ترکیبی از 9 عضو اصلی و 3 عضو علی‌البدل می‌باشند که به طور مساوی از میان نمایندگان تام‌الاختیار از سه گرایش اصولگرایان، اصلاح‌طلبان، مستقلین و اعتدالگرایان تا پایان دوره انتخابات خانه احزاب ایران، در استانها با رای نسبی مجمع نمایندگان احزاب و تشکلهای سیاسی در استان انتخاب می‌شوند.

ماده 4- مجمع استانی «دفتر نمایندگی خانه احزاب ایران» بنا به اعلام رسمی هیئت رئیسه خانه احزاب ایران به استانداری مربوطه، تشکیل و نسبت به انتخاب اعضای شورای اجرایی دفتر نمایندگی خانه احزاب استان و یک نفر بازرس اصلی و یک نفر علی البدل اقدام می‌نماید.

تبصره) رئیس و یا یک نفر به نمایندگی از شورای مرکزی خانه احزاب ایران و نماینده وزارت کشور بر نحوه برگزاری انتخاب اعضای شورای اجرایی دفتر نمایندگی خانه احزاب ایران نظارت خواهند داشت.

ماده 5- احکام منتخبین دفتر نمایندگی خانه احزاب استان توسط رئیس خانه احزاب ایران صادر می‌شود.

ماده 6- شورای اجرایی دفتر نمایندگی خانه احزاب ایران در استان، در اولین جلسه خود پس از انتخاب شدن، یک نفر را به عنوان رئیس و دو نفر را به عنوان نایب رئیس اول و دوم و یک نفر را به عنوان خزانه‌دار و یک نفر را هم به عنوان منشی برای دوره یک ساله همانند خانه احزاب ایران به صورت چرخشی انتخاب خواهند کرد.

ماده 7- جلسات شورای اجرایی دفتر نمایندگی خانه احزاب ایران در استان با حضور حداقل نصف به اضافه یک رسمیت یافته و تصمیمات متخذه با رای اکثریت معتبر خواهد بود.

ماده 8- اداره جلسات، ابلاغ مصوبات، عضویت در شورای اجرایی استان، شرکت در مجامع و جلساتی که از دفتر نمایندگی خانه احزاب ایران در استان دعوت به عمل می‌آید، مکاتبه با مراجع اداری و دستگاههای مختلف به عهده رئیس دفتر نمایندگی و در غیاب وی به ترتیب به عهده نواب رئیس خواهد بود.

تبصره 1- اداره امور مالی و نظارت بر حسابها و دفاتر و اسناد (هزینه و درآمد) برعهده خزانه‌دار می‌باشد.

تبصره 2- ثبت و ضبط مذاکرات و تنظیم صورت جلسات و حضور و غیاب اعضا برعهده منشی می‌باشد.

ماده 9- دفتر نمایندگی خانه احزاب استان می‌تواند حسب ضرورت واحدهایی را متناظر با کمیته‌های خانه احزاب ایران، تشکیل و با هماهنگی کمیته‌ها فعالیت نمایند. نحوه تشکیل و شرح وظایف و اختیارات واحدها را شورای اجرایی دفتر نمایندگی خانه احزاب استان، متناسب با کمیته‌های شورای مرکزی و با اهداف استانی تدوین و به مرحله اجرا در می‌آورد.

ماده 10- دفتر نمایندگی خانه احزاب استان می‌تواند یک حساب بانکی غیر جاری در یکی از بانکهای مرکزی استان داشته باشد برداشت از حساب مذکور با امضای ثابت مسئول امور مالی دفتر و یکی از دو امضا مسئولی دفتر یا نواب رئیس و مهر دفتر نمایندگی امکانپذیر است.

تبصره 1) اعتبار مورد نیاز دفتر از محل حق عضویت، کمکهای اشخاص خیر و نیکوکار و کمکهای مالی احزاب عضو خانه احزاب و کمکهای استانداری و شورای مرکزی خانه احزاب ایران تامین می‌شود.

تبصره 2) مسئول امور مالی دفتر موظف است گزارش عملکرد فصلی مالی (درآمد هزینه) دفتر را هر فصل از طریق خزانه داری کل در مرکز به اطلاع شورای مرکزی خانه احزاب ایران برساند.

ماده 11- در صورت وصول گزارشات مبنی بر بروز تخلف در دفتر یا عدول از خط مشی‌های ابلاغ شده، شورای مرکز خانه احزاب ایران، پس از اخذ گزارش بازرسان خانه احزاب و بررسیهای لازم بر مبنای ایین‌نامه انضباطی تصمیمات لازم اتخاذ می‌نماید.

ماده 12- حل و فصل اختلافات احتمالی مطروحه در دفتر نمایندگی، در صلاحیت کمیته حقوقی و داوری خانه احزاب ایران می‌باشد.

ماده 13- موضوعاتی که در این آیین‌نامه پیش‌بینی نشده، تابع مقررات مندرج در اساسنامه خانه احزاب ایران می‌باشد.

ماده 14- این آیین‌نامه در 14 ماده و 5 تبصره در سی و یکمین جلسه شورای مرکزی دوره ششم خانه احزاب ایران در روز دوشنبه مورخه دوشنبه 1395/10/13 به تصویب شورای مرکزی خانه احزاب ایران رسیده و برای تمامی احزاب عضو خانه احزاب ایران در سطح کشور لازم‌الاجرا می‌باشد.