پارس؛
اگر مردم گزارش شما را ببینند و بشنوند، نخواهند خندید؟/ حسن روحانی رقیب دولت یازدهم
کسی که درباره کارنامه اش چنین سخن می گوید، فردا اگر بخواهد درباره آینده وعده بدهد، چه انتظاری باید داشت؟
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- کمتر از پنجماه به برگزاری انتخابات و دولت بهجای پاسخگویی در خود انتقادی است روی آورده است. به طوری که این موضوع بیش از گذشته در سخنرانی دیشب تلویزیونی رئیس جمهور مشهود بود.
رییس جمهور گرانی ارز را ناشی از "رونق اقتصادی"، خرید هواپیمای خارجی را ناشی از "علاقه به صرفه جویی در ارز"، بدعهدی پی در پی امریکا را در عین "برد-برد بودن برجام" و فاجعه بیکاری را هم همزمان با "رشد اقتصادی ٧ درصدی" اعلام کرده است. کسی که درباره کارنامه اش چنین سخن می گوید، فردا اگر بخواهد درباره آینده وعده بدهد، چه انتظاری باید داشت؟
در روزهای گذشته نیز موضوع گور خوابها در آرامستان شهریار به بحث داغ شبکههای اجتماعی تبدیل شد. با ورود تعدادی از هنرمندان به این موضوع، دولت مجبور شد بهصورت تمامقد حضور رسانهای داشته باشد، تا جایی که آقایان ربیعی و نهاوندیان به نمایندگی از دولت در شهریار حاضر شدند. اما مهمترین اظهارات در این خصوص را رییسجمهور داشت.
آقای حسن روحانی در نشست تخصصی جامعه نظارت و بازرسی دولت -که در محل سالن اجلاس سران تهران برگزار شد- در خصوص موضوع گورخوابها گفته بود: چه کسی میتواند در جامعهای بزرگ مثل ایران با این عظمت، دین، فرهنگ، عشق به خاندان رسالت زندگی کند و به این مسائل واکنش نشان ندهد. گور خوابی از فقر، برای مردم و دولت قابل تحمل نیست.
البته بیشتر سخنان رییسجمهور رنگ و بوی انتقادی از وضعیت کنونی جامعه دارد. دولتمردان در ماههای پایانی به جای آن که دستاوردهای اقتصادی گشایشهای پسابرجامی خود را معرفی کنند، در فراری رو به جلو ژست منتقدانه به خود گرفتهاند.
البته زاویه ورود رییسجمهور به موضوع گورخوابهای شهریار با واکنش تعدادی از فعالان رسانه روبهرو شده است. آقای محمد رهبر، نویسنده خارجنشین در اینباره معتقد است، لحن روحانی در سخنرانی اخیرش درباره گورخوابها عجیب است؛ گویی او شاکی است و گویی به دولت و ملت توهین شده است؛ در حالی که او مسوول بوده و نباید به زبان مدّعی و شاکی صحبت کند. تنها در تهران 15 هزار بیخانمان وجود دارند. آیا دولت با اینهمه ید بیضائی که در سطح جهان دارد، نمیتواند برای آنها سرپناهی ایجاد کند؟
درجایی دیگر رییسجمهور درباره مقابله با فساد -که یکی از مطالبات امروز جامعه است- میگوید: «در قانون هیچ استثنایی نداریم، در قانون نورچشمی نداریم، در قانون فرد و گروه وابسته و پیوسته به اینجا و آنجا نداریم.» حال آنکه حقوقهای شوم نجومی در همین دولت متولد شد و وزرای دولت وی، بحث حقوقهای نجومی را که نمونهای از فساد اداری است، قانونی میدانند و معتقدند نباید نگران 2 میلیارد پول بود و کشور را برای آن بر هم ریخت.
به نظر میرسد اتخاذ ژست منتقد به یک رویه معمول در دولت اعتدال تبدیل شده است و در ماههای اخیر سایر مقامات ارشد اجرایی دولت یازدهم نیز به کرات از همین رویکرد استفاده کردهاند. بهعنوان مثال جهانگیری نیز آذر ماه سال جاری گفته بود وضعیت بیکاری درکشور نگرانکننده است. نکته اینکه معاون اول رییسجمهور باید برای ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری به مردم گزارش دهد وقتی این مقام ارشد همراه با مردم و رسانهها در جایگاه مطالبهکننده قرار میگیرد مشخص نیست چه کسی باید بهدنبال حل و فصل مشکلات اجرایی کشور باشد.
وزیر اقتصاد هم در نشست رونمایی از نقشه استعلامات کشوری با اشاره به رتبه 120 کشور در حوزه سهولت کسب و کار در دنیا گفته بود: «چنین وضعیتی در شأن مردم ایران نیست.»
از سوی دیگر زمانی که آقای ربیعی، وزیر کار در صحن علنی مجلس گزارشی از عملکرد وزارتخانهاش درباره اقتصاد مقاومتی ارائه میدهد، بعد از سه سال از عمر دولت یازدهم باز همه مشکلات را به گردن دولت قبلی میاندازد، موضوعی که واکنش نمایندگان را در پی داشت. آقای علوی نماینده سنندج در صحن علنی مجلس در واکنش به گزارش ربیعی گفته بود: چه کسی باید مشکل بیکاری را در کشور حل کند؟ اگر مردم گزارش شما را بخوانند و بشنوند، نخواهند خندید؟ چقدر توانستهاید در مناطق محروم کار کنید؟
او همچنین خطاب به وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت که «شما دائماً از گذشته انتقاد میکنید، بدین ترتیب آیندگان هم صرفاً از شما انتقاد میکنند.» نماینده مردم سنندج ادامه داده بود: «با ارائه اینگونه گزارشها نمیتوان مملکت را اداره کرد.»
وقتی مدیران ارشد دولتی ژستهای انتقادی میگیرند، معلوم نیست که چه کسی باید در مقابل مشکلات کشور پاسخگو باشد و اقدام به برطرف کردن مشکلات بکند، شاید هم قرار است به قول معروف از مریخ مسوولانی بیایند و مشکلات جامعه را رتق و فتق کنند .
البته شاید باید بابت آن شکرگزاری کرد اینکه مقامات ارشد دولتی بیشتر به خود انتقادی مشغولاند و دائماً از وضعیت جامعه گله دارند اما در سطوح پایینتر اصولاً مشکلات دیده نمیشود. بهعنوان مثال استاندار تهران اساساً وجود کارتنخواب در تهران را به نوعی نفی کرده بود که البته این موضعگیری با واکنش شدید مردم و رسانهها مواجه شد.
جدای از رویکرد جدیدی که دولت در خصوص وظایف خود در پیش گرفته است، نگاهی به وعدههای سال 92 روحانی و مقایسه آن با وضعیت امروز کشور بهترین شاخص برای بررسی عملکرد دولت یازدهم است. قریب به چهار سال است که روحانی نفر نخست اجرایی در کشور است و باید معضلات و مشکلات را حل و فصل کرده باشد اما هماکنون که موعد پاسخگویی است یا از شرایط کشور انتقاد میکند یا میگوید حل برخی مشکلات از توانش خارج است؛ در واقع دولتیها به جای اینکه بعد از سه سال در برابر مشکلات پاسخگو باشند، دست به خودانتقادی زده و از مشکلات کشور مینالند!
درحالیکه رییسجمهور و کابینهاش قریب به چهار سال گذشته را میبایست مشغول پیگیری حل همین معضلات بوده باشند؛ هماکنون -که موعد «پاسخگویی» است- صحیح نیست که در زنگ حساب «انشاء» بخوانند.
روحانی به گونهای از وضعیت موجود انتقاد میکند که گویی کاندیدای انتخابات و رقیب دولت یازدهم است و حالا نوبت اوست که بیاید دولت را دست بگیرد و کشور را نجات دهد.
بر اساس گزارش سایت «روحانیسنج» ۱۹ درصد وعدههای انتخاباتی حسن روحانی تاکنون محقق شده، ۳۵ درصد از وعدههای او در حال پیگیری است، ۸ درصد بهصورت ناقص محقق شده، پیگیری ۸ درصد از وعدهها متوقف و ۱۱ درصد محقق نشده و ۱۹ درصد از وعدههای رییسجمهور ایران نیز از سوی خود او پیگیری نشده است.
شب گذشته نیز رییسجمهور مهمترین مسائل کشور در حوزههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و همچنین موضوعات منطقهای و بینالمللی را در یک گفتوگوی زنده تلویزیونی با مردم در میان گذاشت.
میتوان گفت بهترین ریس جمهور تاریخ ایران بوده وهست چار جونم در دولت قبل جرات چنین مبحثی را داشتی ؟نه.....
شما یا ایران را نمیشناسی یا تاریخ را بلد نیستی یا هر دو را. مرد حسابی روی حرفی که میزنی فکر کن. شأن ایران و ایرانی را اینقدر پایین نیاور. این آدم و رفقای او در حد و اندازه ایران سرافراز نیستند. از حرف خودت هم استغفار کن.
مردم راخرکرد گفتش کلید دست منه واقعن هم کلید گرونی دست روحانی
شکم سیر کی خبر ازشکم گرسنه داردوضع بیکاری روببین اوضاع مردم رو هم ببین روز. به روز داره بدتر میشه
اشتباهی منفی دادم
با هاله نور که نمیشه بحث کرد،
اووووووووووووووووووووووف اره چه رئیس جمهوری
گرونی در هیچ دروه ای به اندازه الان بوده؟
4 سال ریاست جمهوری
هیچ دوره ای این همهههههههههههههه کار انجام نشده
بسته شدن راکتورها
بیکاری
فقر و بدبختی و گرونی
گند زدن به سیاست خارجی و بی اعتبار شدنمون
دلار داره پرواز می کنه
ارزونی و بیمه و ... ماشاا.... همه چی فراوونی
اجناس خارجی اصلا تو بازار نیست تولید داخلی کشاورزی 100% حمایت شده دمش گرم
پروند آقا زاده ها فساد اقتصادی و اختلاس و .... کلا همه کارایی که دولت قبل و قبلترش نکردن و یکم کردن این دوره کامل شد
مسکن مهر هم که اصلا به درد نمیخورد کلی بدبخت بیچاره رو صاب خونه کرد اصلا کلا خلاف بود د ستشون درد نکنه جلوشو گرفتن
4 سال تمام شد
یکی لیست کنه چه کارهایی که گفته بود انجام نشده؟؟
ریاست جمهوری فقط دوره شهید رجایی و آیت الله خامنه ای و دور اول دکتر احمدی نژاد خوب بود بقیش همه مصیبت بودند: فساد در جامعه افزایش یافت. فقیر فقیرتر و ثروتمند ثروتمندتر شد.
دراین موضوع مقام معظم رهبری نباید از رئیس قوه قضائیه درمقابل رئیس جمهور یکطرفه دفاع میکرند؟ بله حسابهای شخصی آقای لاریجانی جای سئوال دارد و شفاف سازی بحث دیگر اگر واقعا حسابهای شخصی رئیس قوه قضائیه صحت داشته باشد زیاد جالب نیست؟ ما درهیچ کدام از سازمانها و نهادهای دولتی حسابی بنام حساب شخصی نداریم که وجه دولتی درآن واریز شود؟ دفاع معظم اله از آقای لاریجانی صدرصد جایز نبود؟ هرکسی درهر سمتی مرتکب خلافی شودباید بدون تعارف بررسی شود اما قبل از رسیدگی و اظهار نظرکردن سریع یعنی اتمام حجت در عدم رسیدگی به این پرونده؟!
روحانی رقیب ندارد وباید مسئولین ومردم تمنا کنند که روحانی دوباره کاندید شود چون سایه جنگ را ازسرکشوردورکرد خدا حفظش کند.
باسلام عزیزان من نمیخوام بگم روحانی کارش بیست بود ولی انصافادوره احمدی نژاددلار۱۲۰۰رفت تا۳۶۰۰وتورم رابردبه ۴۶ درصدوخزاین کاملاخالی و،،،،،حال کسی آمده دلاررابه همان مبلغ نگه داشته تورم راآورده پایین باخزینه خالی ودست وپنجه نرم کرده بامشکلات دولت قبل ،،بذاریک مثال بذنم که راحتتردرک موضوع بشه دولت دهم مستاجری بودکه خانه ملت رانابودکردوطول ۴ سال تمام راه آبها وفازلاب وکولروزیرساخت خانه ای که مستاجرش بودبه نابودی کشاندحال مستاجربعدی به نام دولت روحانی سرکارآمده بعدازچندماه صاحب خانه میبینه فازلاب مسدودشده،کولرخراب شده،زیرساخت خانهترک برداشته وخیلی اتفاقهای دیگه الان چه کسی جواب گوبایدباشدمعلومه،کسی که داردداخل آن خانه زندگی میکنددیگه صاحب خانه کاری نداردکه مستاجرقبلی این خانه رانابودکرده ومیگویدتوداری درحال حاضرزندگی میکنی اینه که عزیزان گندکاریهایی که قبلابه وجودآمده سالهاطول میکشدتاکمی حل شوند
خیانت شاخ و دم داره؟
دزدی چطور؟
این دوره هم مث دوره های قبلی
اگه کسی لال باشه همه دوره لاله ربطی نداره
عقل هم خوب چیزیه
احمدی هر چی بود دیونه بود زشت بود هر چی بود شرف داشت به این آدم ترسو
چکار کرد 4 سال گذشت
حاجی هامون قتل عام شدن تا مقام عظمی حرف نزده بود کی دهنش باز شد؟
مصلحت نظام؟ ریاست جمهوری؟ مجلس؟
حرف کی اجساد حاجی هامون رو برگردوند؟
اقا برا دوسات صحبت تو اون خراب شده حاضر نشد برگرده وقتی همه مردم عزادار شده بودن
واحب بود سخنرانی ؟ یه بیسواد می فهمه برا اعتراض هم که شده باید برمی گشت احترام میزاشت به این همه مردمم که عزادار شدن انگار نه انگار برا کی موند اونجا؟ برا مردم؟
چرا اون بابایی که پرونده این آقا کلید ساز رو رو کرد نزاشتن حرفشو بزنه؟
چرا اون کتاب 598 رو نزاشتن مطرح بشه معلوم شه کی داره خیانت می کنه و کرده؟
مملکت رو خوردن
فروختن
چی داری میگی انگار تو ایران نیستی
بدبختی مردم و بلایی که داره سرمون میاد نمی بینین؟
گور بابای حزب و حزب بازیشون کردن
همه چیو دارن فدا می کنن
اقتصادی که اینهمه رانت و اختلاس توش هست و وابسته به نفت بوده و هست هیچ وقت درست بشو نیست . با هشتصد میلیارد دلاری که درآمد مملکت فقط از نفت بود تو اون هشت سال چکار کردند که امروز دارند راست راست تو این مملکت می گردند و کسی را هم حتی کک و پشه ای هم نمیگزه لااقل اینو محاکمه کنند .
به نظر من روحاني بهترين و عاقلترين رييس جمهور بوده و خدا حفظش كند ايران ما را در دنيا نگه داشت .
خاک بر سر یه همچین رییس جمهوری کنه که ایران رو به خاک سیاه نشوند خاهشا آقایون شیکم سیر نظر ندهند چون طرفداری از این جانور به مثال طرفداری از ظالم هست که در اون دنیا مطمئن باشند خیر نخواهند دید وسلام
روحانی رقیب راحتی برای رئیس جمهور آینده خواهد بود و ما نگرانی از روحانی نداریم و کاندیدمان رای خواهد آورد
رئیس جمهور در این مملکت چکاره است که از او گله مند هستید یک پست تشریفاتی به انداز مسعود بارزانی قدرت ندارد قانون اساسی مشکل داره پس به چسبید به سپاه که حلقه زده دور ثروت قدرت مملکت بیخودی طلب کار دیگران نباشبد
نمیگیم روحانی خوبه. اصلا توقع خوب بودن تو کشوری که تمام مسئولینش مدتهاست دارن دزدی اختلاص می کنن مگه میشه. ولی بهتر از احمدی نژاد و دار و دسته اون بود. اونقدر که باید قوی عمل نکرد ولی یادمون باشه اقتصاد مملکت 70درصدش دست کسایی هست که نه به کسی حساب پس میدن و نه جلوی دوربین هستن. کشور از پایبست ویرانه. وقتی همه دزدن خوب معلومه یکخورده به هم میپرن و بعدش تو خلوت میشینن با هم صلح میکنن تا کثافت کاریهای همدیگه رو رو نکنن. روحانی خوب نیست ولی با این رد صلاحیت ها مگه چاره دیگه ایی بود؟ همش بشینیم غر بزنیم که نمیشه . اونایی که میگن روحانی خوب نیست بهتره بگین خوب جای روحانی چیکار میکردیم؟ کدومه بهتر از این بود