ائتلاف نمادی از همکاری با اختلاف سلیقه است
عضو ائتلاف برای پیشرفت با بیان اینکه هر کدام از اعضای این ائتلاف دیدگاه و سلایق متفاوتی دارند گفت: این ائتلاف نمادی است که نشان می دهد، می شود با اختلاف سلایق کار کرد.
به گزارش پارس به نقل از مهر، علی اکبر ولایتی در نشست دانشجویی با موضوع بررسی آخرین تحولات خاورمیانه که امروز بعدازظهر در دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه مذاکرات دولت ترکیه با عبدالله اوجالان که باعث عقب نشینی پ ک ک از ترکیه شد چه تاثیری بر منافع ایران دارد گفت: در ترکیه بالای ۱۲ میلیون کرد وجود دارد و ایران نیز از تامین شدن حقوق شهروندان کرد ترکیه استقبال می کند.
وی با بیان اینکه در ایران میان اقوام کرد و غیر کرد تفاوتی نیست گفت: تا چند سال قبل در ترکیه حتی وجود شهروندان کرد توسط مقامات این کشور انکار می شد در حالی که ۵۰ درصد از کردها در ترکیه هستند.
ولایتی در پاسخ به این سئوال که چرا ایران از معارضین سوری دفاع نمی کند در حالی که از معارضین بحرینی دفاع می کند تصریح کرد: منافع مردم سوریه اقتضا نمی کند که از طرحی که آمریکا پشت آن و القاعده غیرسوری نیز اجرا کننده آن است، حمایت کند.
عضو ائتلاف برای پیشرفت با اشاره به درگیری های بحرین گفت: باید بدانید که مردم بحرین برای چه موضوعی اعتراض می کنند. آنان می خواهند هر کسی در پارلمان یک رایی داشته باشد در حالی که ۷۰ درصد از مردم بحرین را شیعیان تشکیل می دهند اما به ازای هر یک رای اهل تسنن سه رای شیعه اعتبار دارد. بنابراین خودتان قضاوت کنید که کدامیک از اینها حق هستند.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سئوال که حضور یک دیپلمات ارشد در راس دستگاه اجرایی چه تاثیری می تواند در پیشبرد امور کشور داشته باشد گفت: ما امروزه دو مشکل اساسی داریم. یکی در حوزه سیاست و دیگری در حوزه اقتصاد.
وی افزود: اقتصاد و سیاست از باب تفهیم از یکدیگر جدا شده اند اما اقتصاد بدون سیاست معنا ندارد آن هم در شرایطی که اقتصاد، جهانی است. بنابراین اگر کسی زبان بین الملل را بداند و حرف مردم دنیا را بفهمد می تواند در پیشبرد اهداف کشور موثر باشد.
ولایتی تاکید کرد: برای فهمیدن زبان مردم دنیا یک درک متقابل لازم است و اگر کسی این درک متقابل را نداشته باشد هم سیاست و هم اقتصاد دچار مشکل می شود.
وی با بیان اینکه یکی از پایه های اساسی اقتصاد ما حامل های انرژی است گفت: رئیس جمهور باید حامل های انرژی مانند نفت و گاز را بفروشد. برای فروش محصولات پتروشیمی باید با دیگر کشورها تعامل و رایزنی کنیم و تنها این امر با داشتن روابط مناسب با دیگر کشورها حاصل می شود.
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی با اشاره به دیپلماسی فعال و موثری در زمان جنگ گفت: ما ۱۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک با عراق داشتیم و حفط نقطه به نقطه این مرز کار سختی بود و به ازای هر گلوله ای که به سمت ایران شلیک می شد در طول این مرزها ما هم باید یک گلوله آن طرف شلیک می کردیم در حالی که با تحریم های شدیدی مواجه بودیم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: در آن زمان بعد از تلاش ۲ ساله و نفس گیر ما مانع برگزار شدن دو دوره اجلاس عدم تعهد در عراق شدیم و صدام آرزوی آن را به گور برد.
وی تصریح کرد: همچنین شورای امنیت بند شش قطعنامه را به نفع ایران اعلام کرد و تمام کشورها نیز با آن موافقت کردند و این طور نبود که این موفقیت ها تنها با برگزاری یک جلسه صورت بگیرد و طرفهای غربی راضی شوند. ما برای گرفتن حقوق ایران سالها و ساعت ها مذاکره کردیم و در نهایت سازمان ملل عراق را کشور متجاوز شناخت.
وی تاکید کرد: در شرایط سخت سیاسی اقتصادی هم می توان با دیپلماسی درست کشور را اداره کرد.
ولایتی در ادامه این نشست در پاسخ به این سئوال که توجیه شما برای قرار گرفتن در ائتلاف برای پیشرفت چیست اضافه کرد: کشور ما ۷۰ میلیون نفر جمعیت دارد و هر کدام از این آدمها تفکرات و سلایق مختلفی دارند. بنابراین دو نفر که با هم کار می کنند هم سلیقه نیستند.
وی افزود: راه درست این است که با سعه صدر با حداقل اشتراکات که آن حداقل ها هم اعتقاد به قانون اساسی و حفظ چارچوب های نظام است کار را جلو ببریم و اگر این هنر را داشته باشیم که سلایق مختلف را برای کم کردن اختلاف ها دور هم جمع کنیم این کار ناپسندی نیست.
وی همچنین در پاسخ به اینکه گفته شده است شما خروجی این ائتلاف هستید و قالیباف معاون اول شما گفت: شما به این شایعات توجهی نکنید.
ولایتی در پاسخ به سئوال دانشجوی دیگری که پرسید نسخه عملیاتی شما برای دردهای امروز جامعه چیست، گفت: این دردها یک رابطه مرکب و معادله چند مجهولی است و باید فهمید که منظور شما از این دردهای جامعه مربوط به کدامیک از بخش ها می شود. اقتصاد، سیاست، کشاورزی، بهداشت، صنعت و غیره.
وی با بیان اینکه مشکلات را باید به سه دسته، تقسیم و اولویت بندی کنیم، گفت: برخی از مشکلات راه حل های کوتاه مدت می طلبد، برخی دراز مدت و برخی میان مدت که باید دردهای فوری را طیب وار مرهم بگذاریم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری همچنین در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به سابقه شما در سیاست و همچنین با توجه به مشکلاتی که امروز گریبانگیر آن هستیم آیا بهتر نبود که شما به صورت مستقل وارد انتخابات می شدید، گفت: اتفاقا همین ائتلافی که انجام داده ایم نشان می دهد که کابینه ای که در آینده خواهیم داشت متشکل از افراد مخلتف با سلایق مختلف است.
وی تاکید کرد: این ائتلاف نمادی است که نشان می دهد، می شود با اختلاف سلایق کار کرد و ما به این اعتقاد داریم که همه چیز را همگان می دانند. مهم این است که کار را بشناسیم و به دست کاردان بسپاریم.
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی همچنین در پایان این نشست در پاسخ به این سئوال که چه تدبیری باید اندیشید که رئیس جمهور آینده رفتاری همچون رئیس جمهور گذشته پیش نگیرد، خاطرنشان کرد: اگر کسی می آید کار کند حتما باید برای انجام تکلیف باشد و انجام چنین کاری تبعاتی هم دارد و افراد باید خودشان را برای کار سخت آماده کنند.
ولایتی تاکید کرد: همیشه نیازها، سرعتش از امکانات بیشتر است و کم افرادی پیدا می شود که رای شان در آخر دوره خدمتشان مانند اول باشد. مانند خانم تاچر که در اول دولت خود رای همه محافظه کاران را درو کرد ولی در آخر کار که با مشکلات زیادی مواجه شد دولت را به شخص دیگری واگذار کرد و رفت.
ارسال نظر