پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- «اسماعیل ولد الشیخ احمد» فرستاده سازمان ملل در پرونده یمن، در گفت‌وگو با شبکه اسکای نیوز تاکید کرد که تصمیم گرفتیم ساز و کار جدیدی را برای برقراری آتش بس در یمن آماده کنیم. فرستاده سازمان ملل در امور یمن افزود: طرح‌های پیشنهادی که در مذاکرات کویت ارائه شده است، اساس نقشه راهی است که امروز مطرح شده است. بر اساس اعلام ولد شیخ نشست بررسی ساز و کار برای برقراری آتش بس در اردن برگزار خواهد شد

از طرفی طی چند روز اخیر جان کری وزیر خارجه آمریکا به ریاض سفر کرده و با مقامات آل سعود دیدار کرده است. وی همچنین جلسه‌ای با وزرای خارجه انگلیس، امارات و عربستان با حضور ولد شیخ برگزار نموده است.

1- برگزاری نشست فنی کمیته‌ هماهنگ‌سازی توقف درگیری‌ها و آتش‌بس در اردن نشان از تلاش سازمان ملل برای درگیر کردن تعداد بیشتری از کشورها در بحران یمن و وجهه‌ی بین‌المللی بخشیدن به آن است. اکنون کشورهایی چون کویت، عمان، عربستان، امارات، انگلیس، آمریکا و اردن به طور مستقیم یا غیر مستقیم به بحران یمن ورود کرده‌اند. این موضوع فضاسازی و اجماع‌سازی بین‌المللی را افزایش داده و طرف‌های درگیر را از طریق فشار، مجبور به پذیرش طرح سازمان ملل می‌کند.

2- مبنای از سر گیری و احیای مذاکرات طرح اخیر ولد شیخ است که برکناری «عبدربه منصورهادی» از قدرت و معرفی معاون رئیس‌جمهور توافقی را در دستور کار قرار دارد. این معاون توافقی موظف است ظرف یک ماه نخست‌وزیر جدید تعیین نماید. تمامی طرف‌ها جز عربستان و منصورهادی طرح اخیر را طرحی منطقی و قابل مذاکره داسته‌اند. اما مخالفت عربستان و عبدربه منصور هادی، هم آتش‌بس توافق شده و هم از سر گیری مذاکرات را به شکست کشاند.

3- به نظر می‌رسد تنها هدف سفر جان کری به عربستان که آن را سفر آخر خود نامیده، تلاش برای اقناع ریاض و منصور هادی برای پذیرش طرح و نقشه راه پیشنهادی ولد شیخ است. چراکه جان کری برای جلب رضایت سعودی‌ها از «قابل بررسی و تغییر بودن» طرح سخن گفته است. به طوری که سعودی‌ها اطمینان حاصل کرده و بر سر میز مذاکره حاضر شوند.

4- عربستان سعودی نسبت به دولت اوباما به شدت بدبین بوده و با محاسباتی اشتباه بر این گمان است که واشنگتن با تهران بر سر مسائل منطقه‌ای به توافق رسیده‌اند. لذا طرح جدید نیز حاصل این توافق است که شکست و تحقیر ریاض را دنبال می‌کند. به همین خاطر عربستان که پرونده‌های فی مابین خود و ایران را یکی پس از دیگری به تهران واگذار کرده است، حاضر نیست پرونده یمن را به دلیل اهمیت راهبردی و مسائل هیثیتی به ایران واگذار کند. لذا به نظر می‌رسد عربستان در یمن منتظر نگاه و کنش ترامپ به بحران یمن است. در مقابل دولت اومابا تلاش می‌کند حل و خاتمه دادن به بحران یمن را در کارنامه موفقیت‌های دموکرات‌ها ثبت کند.