جزییاتی از «کنفرانس بین المللی امنیتی تهران»
کنفرانس نظم امنیتی منطقه ای در غرب آسیا ۲۱ آذر با حضور مهمانان خارجی در تهران برکزار می شود.
سید جلال دهقانی فیروزآبادی، دبیر علمی کنفرانس نظم امنیتی منطقه ای در غرب آسیا در نشستی خبری درباره این کنفرانس با اشاره به اینکه در سراسر دنیا کنفرانس های امنیتی مختلفی برگزار می شود گفت: در منطقه ما هم از این دست کنفرانسها به شکل سالیانه برگزار میشود که البته از سوی اندیشکده های بین المللی است.
وی با اشاره به اهمیت منطقه خاورمیانه درباره نظم امنیت و نیز نقش برجسته همفکری و هم افزایی اندیشمندان برای تعیین سازوکارهای آن در منطقه افزود: ایران به عنوان یکی از قدرتهای منطقه ای در غرب آسیا از جایگاه بالایی برخوردار است.
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: سیاست ایران مبتنی بر نظم با مشارکت همه کشورهاست، ما معتقدیم امور منطقه توسط کشورهای منطقه ای مدیریت شود و نظام امنیتی باید بومی باشد پس ضرورت علمی و اجرایی در این باره وجود دارد.
وی گفت: این مجمع منطقه ای به ویژه در شرایط کنونی از اهمیت بیشتری برخودار است زیرا منطقه در سالهای اخیر با مسایل جدیدی روبرو است و تحولات بسیاری در آن رخ داده و لازم است نخبگان اجرایی و علمی بیشتر باهم مراوده داشته باشند از این رو تصمیم گرفته شد تا با همکاری اندیشکده های کشور همایشی در این باره برگزار شود.
دبیر علمی کنفرانس نظم امنیتی منطقه ای در غرب آسیا با اشاره به اینکه قرار است کنفرانس امنیتی تهران به شکل سالیانه برگزار شود، تصریح کرد: دبیرخانه آن در مرکز مطالعات بین المللی ابرار معاصر و با مشارکت ۱۳ پژوهشکده و اندیشکده فعال در عرصه سیاست خارجی وروابط بین الملل فعالیت می کند.
دهقانی فیروزآبادی گفت: منظور از غرب آسیا خاورمیانه، شمال آفریقا به همراه پاکستان و افغانستان است و در حقیقت به نوعی فراتر از خاورمیانه محسوب می شود. ما در حقیقت با توجه به تحولات اخیر منطقه ای شاهد بهم پیوستگی میان این مناطق با یکدیگر هستیم.
وی با اشاره به اهداف این همایش افزود: منطقه غرب آسیا در ۴ سطح دچار تحول شده است، بازیگران جدیدی ظهور کردند که ساختار و فرایند منطقه را دچار تحول جدیدی کرده اند.
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: از مهمترین بازیگران غیردولتی داعش است که شکل گرفته و علاوه بر آن ساختار مادی و توزیع قدرت نیز تغییر کرده است که به آن تغییر موازنه قوا میگوییم. در حقیقت شاهد ارزشها و ایدیولوژی جدیدی هستیم که از جمله آنها ایدئولوژیهای خشونت گری است.
وی با اشاره به اینکه الگوهای تعامل میان کشورها تغییر کرده است و در این باره با روند متناقضی روبرو هستیم خاطرنشان کرد: بخشی از کشورها رویکرد تعاملی دارند و بخشی رویکرد ستیزشی و تنش زا دارند که رویکرد دوم بیشتر از رویکرد اول است.
دبیر علمی کنفرانس نظم امنیتی منطقه ای در غرب آسیا خاطرنشان کرد: باید سازوکار و راهکارهایی اندیشید تا در منطقه به هم افزایی بیشتری برسیم.
وی هدف دیگر همایش را تولید ادبیات فکری در حوزه نظم امنیتی منطقه ای دانست و عنوان کرد: اگر سطح کنفرانس به گونه ای ارتقا یابدکه دو سطح نخبگان علمی و اجرایی در آن حاضر باشند، کار مشارکتی در تصمیم سازی صورت خواهد گرفت.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه اقناع سازی منطقه ای از دیگر اهداف این همایش است خاطرنشان کرد: تصویرسازی ها از واقعیت گاهی بیشتر از خود واقعیت مهمتر می شوند. این کنفرانس به درک بهتر از واقعیت کمک میکند.
وی افزود: برخی به نادرست دنبال آن هستند که بگویند ایران به دنبال هژمون منطقه است اما براساس آرمان های انقلاب اسلامی ایران این گونه نیست. ما از ابتدا نظم دسته جمعی را دنبال کرده ایم از این روز بیان واقعیات یکی از اهداف این همایش است.
دبیر علمی کنفرانس نظم امنیتی منطقه ای در غرب آسیا یادآور شد: آینده پژوهی از اهداف این همایش است و ما بدنبال آن هستیم که ببینیم پژوهشگران چه آینده ای را از نظم امنیتی غرب آسیا ارایه میدهند.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اینکه همایش در ۱۰ محور برگزار خواهد شد گفت: براساس این ۱۰ محور، بیش از ۲۵۰ چکیده مقاله دریافت شده که در ارزیابی ها بیش از ۹۰ درصد این مقاله ها پذیرفته شده و حدود ۱۵۰ اصل مقاله دریافت شده که در حال ارزیابی آن هستیم؛ امیدواریم در ۲۱ آذر یعنی روز برگزاری همایش، کتاب چکیده مقاله و دست کم یک جلد از کتاب مقالات منتشر شود.
وی با بیان اینکه سطح کنفرانس بین المللی است و مهمانانی از کشورهای مختلف دنیا خواهیم داشت خاطرنشان کرد: تلاش کردیم از صاحبنظران نظم منطقه ای استفاده شود. تا صاحبنظران بتوانند ضمن گفتگو با یکدیگر از دیدگاه های هم آگاهی یابند،
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اینکه نمایشگاهی از تروریسم در حاشیه این همایش برگزار خواهد شد یادآور شد: تروریسم از معضلات امروز ماست و شرایط امروز نشان داده که نمی توان تروریسم را به خوب و بد تقسیم کرد، کسانی که به دنبال این تقسیم بندی بودند نتیجه معکوسی از تلاشهایشان دریافت کردند.
ارسال نظر