آیا انتخاب ترامپ پایان آمریکاست؟
ترامپ و کلینتون هر دو دشمن جمهوری اسلامی ایران محسوب میشدند اما اگر کلینتون به عنوان رئیسجمهور آمریکا انتخاب میشد گزینه بدتری برای کشورمان بود زیرا هیلاری کلینتون در ایجاد اجماع علیه ایران در آمریکا موفقتر بود.
فواد ایزدی کارشناس مسائل سیاست خارجی درباره انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا و اینکه این موضوع چه تاثیری بر رابطه ایران و آمریکا خواهد داشت اظهارکرد: ترامپ و کلینتون هر دو دشمن جمهوری اسلامی ایران محسوب میشدند اما اگر کلینتون به عنوان رئیسجمهور آمریکا انتخاب میشد گزینه بدتری برای کشورمان بود زیرا هیلاری کلینتون در ایجاد اجماع علیه ایران در آمریکا موفقتر بود.
وی افزود: ترامپ تا به امروز نتوانسته است در درون حزب جمهوری خواه اجماعی را ایجاد کند از این رو اقدامات وی علیه ایران بدون شک به دلیل عدم همراهی مقامات آمریکایی به کندی پیش میرفت.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه هر کدام از دو گزینه ترامپ و کلینتون رئیسجمهور آمریکا میشدند نقش کنگره این کشور در مدیریت فعالیتهای ضد ایرانی افزایش پیدا میکرد تصریح کرد: کلینتون در صورت کسب پست ریاستجمهوری نقش کنگره آمریکا را علیه ایران افزایش میداد زیرا دموکراتها با ایران مذاکره کرده بودند و کلینتون علاقمند به فشار بیشتر بر ایران بود ولی دوست نداشت این مقوله از سوی وی صورت گیرد از این رو دست کنگره را باز میگذاشت.
ایزدی تاکیدکرد: ترامپ نیز بدون شک رویه کلینتون را در قبال ایران اتخاذ خواهد کرد و دست کنگره را باز میگذارد زیرا تیم سیاست خارجی ترامپ هنوز خیلی شکل نگرفته است لذا این امر سبب خواهد شد تا افراد مخالف ایران در درون کنگره از این فرصت استفاده کنند و طرحهای ضدایرانی را علیه کشور ما تصویب کنند.
ایزدی با بیان اینکه ما با دو دشمن در انتخابات آمریکا روبرو بودیم گفت: برای ما فرقی نداشت که ترامپ یا کلینتون رئیسجمهور شود زیرا هر کدام از این دو گزینه رئیسجمهور آمریکا میشدند فشارها بر ایران افزایش پیدا میکرد اما در این راستا ترامپ در زمینه اجماع علیه ایران ضغیفتر بود.
وی درباره احتمال تشکیل ائتلاف روسیه و آمریکا با توجه به علاقه ترامپ به برقراری رابطه با روسها گفت: بنده فکر نمیکنم که ساختار آمریکا اجازه بدهد که ترامپ به روسها نزدیک شود ولی وی در مقایسه با کلینتون بدون شک با روسها رابطه بسیار خوبی خواهد داشت ولی درصد این موضوع بسیار زیاد نیست.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی خاطرنشان کرد: در آمریکا سیستم به گونهای نیست که رئیسجمهور در همه موارد نظرات خود را اعمال کند و حد خاصی برای وی در نظر گرفته شده است از این رو افراد زیادی در آمریکا مانع برقراری روابط نزدیک ترامپ با روسها خواهد شد.
ایزدی درباره مخالفت ترامپ و طرفدارانش با مسلمانان اظهارکرد: اتخاذ سیاستهای اسلام هراسانه مختص به ترامپ نبوده و نیست بلکه تمامی دولتمردان آمریکایی این خط مشی ذهنی و رفتاری را دنبال میکنند.
وی خاطرنشان کرد: دولت اوباما به صورت صریح و روشن در اعمال سیاستهای ضداسلامی فعال بوده اما اوباما هیچ موقع به صورت لفظی و زبانی این موضوع را اعلام نمیکرد روندی که امروز ترامپ آن را عملی و به طور صریح اعلام میکند.
این کارشناس مسائل خارجی در پایان تصریح کرد: همه دولتمردان آمریکا ضد ایران و اسلام است و این موضوعی است که نمیتوان آن را انکار کرد.
ارسال نظر