خط و نشان رئیس سابق کمیته هستهای مجلس برای غرب
ابراهیم کارخانه ای گفت: در فاصله روز توافق (23 مهر 94) و روز اجرا (26 دی 94) حدود سه ماه، دو طرف فرصت داشتند که تمام موانعی را که بر سر راه اجرای برجام وجود دارد، از میان بردارند و به تعهدات خود عمل کنند.
ابراهیم کارخانه ای رئیس کمیته هسته ای مجلس نهم در خصوص چگونگی روند اجرای برجام طی یک سال اخیر و همچنین نقض عهدهای طرف مقابل، با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بدون استثنا تمام تعهدت خود را در روز اجرای توافق یعنی بیست و ششم دی ماه 94 انجام داد اظهار کرد: قاعدتا بر اساس آنچه که رئیس جمهور قبلا اعلام کرده بود و بر اساس آنچه که در برجام وجود داشت، باید طرف مقابل هم در همان روز تمام تعهدات خود را انجام می داد.
وی افزود: در فاصله روز توافق (23 مهر 94) و روز اجرا (26 دی 94) حدود سه ماه، دو طرف فرصت داشتند که تمام موانعی را که بر سر راه اجرای برجام وجود دارد، از میان بردارند و به تعهدات خود عمل کنند.
رئیس کمیته هسته ای مجلس نهم ادامه داد: بر اساس بند 7 ضمیمه 5 برجام، به صراحت آورده شده که ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا باید تمامی موانع بر سر راه اجرای برجام را تا روز اجرا از سر راه بردارند ولی متاسفانه با تعامل بیش از حدی که صورت گرفت و قاطعیتی که انجام نشد، شاهد بودیم که دولت بسیار عجولانه تمام تعهدات خود را انجام داد.
کارخانه ای با بیان اینکه دولت باید در آن سه ماه پیگیری می کرد که طرف مقابل تمام موانع را از سر راه بردارد و مرتفع کند تا بتواند به تعهدات خودش عمل کند، تصریح کرد: طرف مقابل برخی از تعهدات خود را انجام داده اما آن تعهدات اساسی و پایه ای که محکمات تحریم ها محسوب می شوند، همچنان به قوت خود باقی هستند.
وی با بیان اینکه انجام ندادن تعهدات از سوی 5+1 بر خلاف مصوبه 19 مهر ماه سال 94 مجلس شورای اسلامی است افزود: در آنجا آمده بود که اگر طرف مقابل به تعهدات خودش عمل نکند باید اقدام متقابل از سوی ما صورت بگیرد و جمهوری اسلامی ایران فعالیتهای خود را از سر بگیرد به گونه ای که میزان غنی سازی ما بعد از دو سال به 190 هزار سو برسد.
ارسال نظر