رویترز: بعید است ایران پشت ماجرای حمله به ناوهای آمریکایی باشد
در پی ادعای برخی مقامات آمریکایی مبنی بر حمایت ایران از حملات علیه کشتیهای آمریکایی در سواحل یمن، خبرگزاری رویترز گزارش داد: بعید است ایران پشت این ماجرا باشد.
جنگ یمن در حال شدت یافتن است. نیروی دریایی آمریکا به تازگی در پاسخ به حملات موشکی علیه کشتیهای آمریکایی در سواحل یمن به سایتهای راداری که در کنترل نیروهای حوثی قرار دارد، موشک کروز پرتاب کرد. گفته میشود ایران نیز ناوهای خود را به منطقه فرستاده است. این تحرکات میتوانست خطر یک رویارویی میان ایران و آمریکا و متحدش عربستان سعودی را ایجاد کند اما هر چند ایران یک فرصت آسیب زدن به رقیب منطقهییاش عربستان را از دست نخواهد داد، اما جمهوری اسلامی خواهان یک جنگ آشکارا با آمریکا در یمن نیست.
این اقدام آمریکا پس از آن انجام شد که کشتیهای این کشور در نزدیکی باب المندب هدف دو حمله جداگانه موشکی قرار گرفتند. هیچ یک از این موشکها به هدف اصابت نکرد و تحقیقات دربارهی سومین حمله نیز در حال انجام شدن است. به گفتهی مقامات پنتاگون این حمله از سمت مناطق تحت کنترل حوثیها در یمن صورت گرفت اما مشخص نیست که چه کسی آن را انجام داده است. حوثیها دست داشتن در این حملات را رد کردهاند.
خبر ارسال ناوهای ایرانی به منطقه نیز همزمان با این حملات منتشر شد و این گمانهزنیها را به وجود آورد که ایران در واکنش به حملات تلافیجویانه آمریکا دست به چنین کاری زده است اما اینطور نیست.
اولین دلیل این است که ناوهای جنگی الوند و بوشهر ایران برای گشتزنی در خلیج عدن که از مهمترین مسیرهای کشتیرانی جهان است فرستاده شد تا سپس به سومالی برود و یک گشتزنی علیه دزدان دریایی انجام دهند.
به طور کلی، تهران که مرتبا از آمریکا میخواهد منطقه را ترک کند از هرگونه درگیری مستقیم با نیروهای آمریکایی پرهیز میکند، هر چند موضعگیری سپاه و اظهارات تندروها در ایران بر توانایی و قدرت این کشور برای مقابله با آمریکا تاکید میکند.
به گزارش رویترز، واشنگتن نیز در حال بازبینی حمایتهای خود از ریاض پس از آن است که سعودیها در هشتم اکتبر به یک مراسم ختم در یمن حمله کردند که بیش از 140 کشته بر جای گذاشت. منوط به این که بررسیهای واشنگتن چه نتیجهای در پی داشته باشد این کار میتواند به مداخله کمتر آمریکا در این جنگ منجر شود، چیزی که تهران نیز خواهان آن است.
علاوه بر این، ایران این روزها نگرانی بیشتری نسبت به عراق و سوریه دارد و حمایت تهران از حوثیها روشن نیست. واشنگتن نیز به نظر میآید که مایل است خود را از گیر حمایت از سعودیها در جنگی که پایانی برای آن مشاهده نمیشود، رها کند. آمریکا حضور ایران در درگیریهای یمن را نیز نمیخواهد.
رویترز در پایان گزارش داد: با این حال، علیرغم درخواستهای مکرر برای آتشبس، جنگ یمن ادامه دارد و تهران و واشنگتن از هرگونه درگیری در این جنگ پرهیز کردهاند. بنابراین،نباید اجازه داده شود که حملات موشکی انجام شده به تشدید تنشها منجر شود چرا که هیچ یک از این دو کشور خواهان مداخله نیستند.
ارسال نظر