سفر اولین رئیسجمهور مستقل بوسنی به تهران
رئیسجمهور بوسنی و هرزگوین نیمه اول آبانماه برای پیگیری توافقات کمیسیونهای مشترک اقتصادی به تهران سفر میکند.
«باقر عزت بگوویچ» رئیسجمهور بوسنی و هرزگوین نیمه اول آبانماه به تهران سفر میکند.
دیدار و گفتگو با مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران، مباحث دوجانبه، پیگیری توافقات کمیسیونهای مشترک اقتصادی، رایزنی درباره مسائل منطقهای و بینالمللی از عمده برنامههای رئیس جمهور بوسنی و هرزگوین در تهران است.
رئیس جمهور کشورمان(2 اردیبهشت 1393) در دیدار با سفیر جدید کشور بوسنی و هرزگوین با ابراز امیدواری از گسترش روابط دو کشور در دوره سفیر جدید کشور بوسنی و هرزگوین، گفت: سطح روابط اقتصادی، فرهنگی و گردشگری دو کشور در حد مطلوب نیست و ما در جمهوری اسلامی آمادگی توسعه روابط با بوسنی و هرزگوین را داریم.
روحانی با اشاره به وجود تنوع قومیتی و مذهبی در بوسنی و هرزگوین، گفت: امیدوارم شرایط به گونهای باشد که مسلمانان بتوانند هویت فرهنگی خود را در این کشور حفظ کنند.
رییس جمهوری به دوران جنگ در بوسنی و هرزگوین اشاره کرد و افزود: مردم بوسنی در آن دوران رنج فراوانی کشیدند و مردم ایران که از این شرایط ناراحت بودند، به آنها کمک کردند.
در این دیدار رئیسجمهور بوسنی و هرزگوین روابط دو کشور را در سطح خوبی برشمرد و گفت: اگرچه در دوران تحریم ها از حجم اقتصادی آن تا حدودی کاسته شد ولی با رفع تحریم ها چشم انداز بسیار روشنی پیش روی روابط دو کشور قرار گرفته است.
وی گفت: دولت بوسنی و هرزگوین لایحه لغو تحریم های ایران را به تصویب رسانده و به دنبال رفع موانع برای توسعه مناسبات همه جانبه با ایران است.
بگوویچ تاکید کرد: اشتراکات تاریخی دو ملت و ظرفیت های متقابل گردشگری دو کشور در سطح بالایی است، از سال گذشته و بعد از برجام حضور گردشگران ایران در بوسنی و هرزگوین افزایش داشته و زمینه برای توسعه هر چه بیشتر روابط گردشگری میان دو کشور فراهم است.
وی از اجرای برنامه فرهنگی ایرانی در بوسنی و هرزگوین استقبال کرد و سطح آن را خوب ارزیابی و خواستار توسعه هرچه بیشتر مناسبات فرهنگی دو کشور شد.
همچنین در روز 15 مهر سال جاری سفیر جدید ایران در سارایوو طی مراسم اعطای استوار نامه خود به باقر عزت بگوویچ رئیس شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین دعوتنامه رئیس جمهور کشورمان برای سفر رئیس شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین به کشورمان را به وی تقدیم کرد.
محمود حیدری تاکید کرد: اراده سیاسی دو دولت در کنار علائق تاریخی، اشتراکات فرهنگی و ظرفیت های فراوان اقتصادی دو ملت آیندهای امید بخش را در مناسبات دو کشور نوید میدهد.
وی تصریح کرد: نام بوسنی و هرزگوین برای مردم ایران نامی آشنا است و ایران جزو اولین کشورهایی بود که استقلال بوسنی و هرزگوین را به رسمیت شناخت و از همان ابتدا با حمایت از ملت بوسنی، مدافع استقلال، تمامیت ارضی و همزیستی مسالمت آمیز همه اقوام در این کشور بوده است.
سفیر کشورمان در ادامه گفت: ظرفیت های اقتصادی دو کشور بسیار بیشتر از سطح کنونی بوده و فرصت های زیادی پیش روی دو کشور در عرصه اقتصادی خصوصا در حوزه های انرژی، پتروشیمی، کشاورزی و گردشگری وجود دارد.
وی با بیان اینکه ایران جزو کشورهای پیشرو در برخی فناوری های نوین است، گفت: آماده تبادل و انتقال دانش و تجربیات به کشور دوست خود بوسنی و هرزگوین هستیم
چراکه فعالیت های رایزنی فرهنگی ایران در بوسنی و هرزگوین بر توسعه روابط فرهنگی، هنری، دانشگاهی تبادل استاد و دانشجو تاثیرگذار است.
همچنین در روز 18 ابان سال گذشته وزیر تجارت خارجی و روابط اقتصادی بوسنی و هرزگوین با وزیر اقتصاد کشورمان دیدار و بر توسعه و گسترش روابط تجاری و اقتصادی دو کشور تاکید کردند.
در این دیدار علی طیب نیا وزیر اقتصاد و امور دارایی کشورمان گفت: امیدوارم برگزاری دومین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی، زمینه گسترش همکاری های دو کشور ایران و بوسنی و هرزگوین را فراهم کند، کشورمان از اولین کشورهایی بود که استقلال بوسنی و هرزگوین را به رسمیت شناخت و در دوران جنگ همه تلاشها را برای برقراری صلح و کمکهای بشردوستانه انجام داد.
وزیر اقتصاد کشورمان تاکید کرد: با توجه به روابط سیاسی مثبت، شایسته است روابط و مناسبات اقتصادی را همسطح روابط سیاسی، ارتقاء دهیم.
طیب نیا با اشاره به حضور هیات های متعدد از نقاط مختلف دنیا به ایران تصریح کرد: ایران برای روابط با کشور بوسنی اهمیت ویژه و ممتازی قائل است و دو کشور قابلیت ها و استعدادهای قابل توجهی برای توسعه حجم روابط تجاری دارند، برگزاری منظم و مستمر اجلاس مشترک دو کشور می تواند به رفع موانع و گسترش همکاری های ایران و بوسنی و هرزگوین کمک کند.
وزیر اقتصاد کشورمان با اشاره به نقش مهم برقراری روابط کارگزاری و ایجاد شعب بانکهای دو کشور در جهت توسعه روابط گفت:همکاری های بانکی و بیمه ای شرط لازم برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری است.
در ادامه این دیدار میرکوشاروویچ، وزیر تجارت خارجی و روابط اقتصادی بوسنی و هرزگوین نیز با ابراز خرسندی از برگزاری این دیدار گفت: در این سفر نمایندگان شرکتهای مختلف و اتاق بازرگانی بوسنی و هرزگوین مذاکرات خوبی با طرف های ایرانی داشتند.
وی تاکید کرد: دو کشور پتانسیل های بسیار خوبی برای همکاری و سرمایه گذاری دارند و می توانند ظرفیت های اقتصادی و تجاری را افزایش دهند،بوسنی در شرایط و موقعیت خوبی قرار دارد و امیدواریم در آینده نزدیک در خواست نامزدی عضویت در اتحادیه اروپا را بدهیم.
با اجرایی شدن برجام، لغو تحریمها و افزایش رفتوآمدهای سیاسی امید میرود که گامهای موثری در جهت رشد، توسعه اقتصادی و دیپلماتیک برداشته شود تا کشورمان بتواند ظرفیتهای خود را در همه زمینهها در عرصه بینالملل بهتر به نمایش گذارد.
ارسال نظر