رایزنی فانی با طراحان استیضاح
یک ماه و نیم قبل موضوع استیضاح علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مطرح شد؛کاهش راندمان آموزشی و پرورشی،عدم توجه به شعاراقتصاد مقاومتی، بیتوجهی به مدارس روستایی،اجرایی نشدن نظام هماهنگ پرداخت حقوق و نگاه جناحی و باندی در عزل و نصب مدیریتها از جمله مهم ترین سرفصل های طرح استیضاح فانی بود.
روز چهارشنبه هفته گذشته بود که علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به تذکر نماینده محلات در خصوص تعیین و تکلیف استیضاح وزیر آموزش و پرورش گفت: متن استیضاح وزیر نیم ساعت قبل تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد و اگر امضاهای آن به نصاب قانونی رسیده باشد و کسی انصراف ندهد اعلام وصول خواهد شد.
در همان روز، خبر رسید که علیرغم اصرار و پافشاری اعضای کمیسیون آموزش مجلس برای استیضاح فانی، با میانجیگری زاهدی رئیس این کمیسیون، نامهای تقدیم هیئت رئیسه مجلس شده مبنی بر اینکه اعلام وصول طرح استیضاح فانی به تاخیر بیفتد تا شاید استمرار رایزنیهای وزیر و نمایندگان مخالفش، تعداد 29 امضای طرح استیضاح وزیر 62 ساله آموزش و پرورش را کاهش دهد؛ این در حالی بود که در همان روز چهارشنبه هفته گذشته، محمد علی وکیلی یکی از اعضای هیئت رئیسه مجلس طی مصاحبهای با خبرگزاری ایسنا، اعلام کرد که تعداد امضاهای استیضاح فانی کم شده است و استیضاح کنندگان خواستهاند برای بررسیهای بیشتر تا روز یکشنبه(امروز) اعلام وصول به تأخیر بیفتد.
رایزنی فانی با طراحان استیضاح
اما بعدازظهر دیروز(شنبه) به سیاق مالوف همه استیضاحها، رایزنیهای وزیر مربوطه و اطرافیانش با متقاضیان طرح استیضاح در پارلمان برگزار شد؛ پیش از برگزاری جلسه فانی با طراحان استیضاحش، علی اصغر یوسفنژاد عضو هیات رئیسه مجلس طی مصاحبه ای با خبرگزاری مهر، اعلام کرد: "رایزنیها ادامه دارد اما به نظر میرسد، استیضاح آقای فانی فردا(یکشنبه) اعلام وصول شود".
این گمانه زنی یوسف نژاد تحقق نیافت و جلسه دیشب فانی با 20 نفر از طراحان طرح استیضاحش کار خود را کرد و موجبات منتفی شدن اعلام وصول استیضاح فانی در مقطع فعلی را فراهم آورد.
تشکیل کمیته میانجیگری
از جلسه دیشب فانی با طراحان طرح استیضاحش که برخی از اعضای هیئت رئیسه هم در آن حضور داشتند خبر رسید که کمیتهای به منظور میانجیگری مرکب از دوعضو ارشد وزات آموزش و پرورش و یک نماینده خواهان استیضاح و یک عضو هیئت رئیسه مجلس تشکیل شده تا موضوعات مورد اختلاف را بررسی کنند و در موعد مقرر نتیجه را اعلام دارند.
در همین رابطه، اکبر رنجبرزاده عضو هیأت رئیسه مجلس که در جلسه دیشب فانی و استیضاح کنندگان، حضور داشت طی مصاحبهای با خبرگزاری فارس، گفت: در این جلسه مقرر شد یک کمیته میانجیگری با حضور بنده از سوی هیأت رئیسه مجلس و همچنین آقای قاضیزاده هاشمی از سوی نمایندگان امضاکننده طرح استیضاح وزیر و همچنین دو نفر از وزارت آموزشوپرورش تشکیل شود تا مسائل و مشکلاتی که منطقی و قانونی باشد و همچنین چالشی در حوزه کاری نمایندگان مجلس محسوب شود، پس از بحث و بررسی و با قضاوت و تشخیص این کمیته، رفع شوند.
رنجبرزاده این را هم گفت که نمیتوان استیضاح فانی را منتفی دانست، اما فعلاً "مراعا" مانده است و این استیضاح بدون پس گرفتن امضاهای آن توسط نمایندگان، فعلاً پیگیری نمیشود.
سرفصلهای طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش
شایان ذکر است، یک ماه و نیم قبل موضوع استیضاح علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مطرح شد؛کاهش راندمان آموزشی و پرورشی،عدم توجه به شعاراقتصاد مقاومتی، بیتوجهی به مدارس روستایی،اجرایی نشدن نظام هماهنگ پرداخت حقوق و نگاه جناحی و باندی در عزل و نصب مدیریتها از جمله مهم ترین سرفصل های طرح استیضاح فانی بود.
اوایل شهریورماه بود که برخی سایتهای خبری از اتمام بررسی موارد استیضاح فانی در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و ارائه گزارش آن با ۶۷ امضا به هیئت رئیسه خبر دادند؛ موضوعی که از سوی دبیرکل دفتر امور مجلس وزارت آموزش و پرورش قویا تکذیب شد و در همان زمان اعلام شد که بسیاری از نمایندگان استیضاح کننده با استماع صحبتهای وزیر آموزش وپرورش و معاونان وی، امضاهای خود را از طرح استیضاح پس گرفتهاند.
باید منتظر ماند و دید که آیا کمیته میانجی تشکیل شده میتواند وزیر آموزش و پرورش و استیضاح کنندگان را به تفاهم برساند یا اینکه تیغه استیضاح بهارستان نشینان، فانی را در آخرین سال دولت یازدهم با دردسر مواجه میسازد؛ البته نفر شماره یک عریض و طویلترین وزارتخانه کشور در طی روزها و ماههای اخیر کم به دردسر نیفتاده است؛ از ترافیک کاری روزهای نخستین مهر که بگذریم، ماجرای تخلف در صندوق ذخیره فرهنگیان و اعتراض نسبت به محتوای کتب درسی در روزهای اخیر ذهن این وزیر 62 ساله را به شدت مشغول کرده است.
ارسال نظر