پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- یک: چندی قبل یکی از سفارت خانه های اروپایی به صورت رسمی فراخوانی با موضوع دعوت از علاقه مندان هنری – فرهنگی جهت شرکت در دوره رایگان بورسیه فرصت مطالعاتی در داخل کشور داد و از آنان خواست تا در صورت تمایل برای شرکت در این دوره رزومه خود را برای این سفارت ارسال کنند. در متن این فراخوان آمده این دوره به صورت منسجم در آن کشور اروپایی برگزار می شد و یک فرصت مطالعاتی برای هنرمندان ایرانی است. این دوره حداقل  سه ماه زمان می برد و اعضا بایستی به صورت پیوسته در دوره شرکت کنند. با بررسی خطوط این نوع فراخوان ها می توان دریافت چه انگیزه ای پشت دعوت از هنرمندان جوان ایرانی است. چندی قبل هم یکی از اعضای این سفارت خانه به همراه دیپلمات دیگر سفارت خانه یکی از کشورهای اروپایی در کردستان ایران دستگیر شد. اتهام این افراد تصویر برداری از مراکز حساس ایران و تردد در مناطق فاقد مجوز بود. به نظر می رسد سفارت خانه های اروپایی در چند ماه اخیر فعالیت خود را برای موضوعات مختلف گسترش داده و در حال حاضر بیش از آنکه یک سفارت خانه باشند، محلی برای تبانی و تجمیع فعالیت علیه منافع جمهوری اسلامی ایران هستند. بعضی از این سفارت خانه ها در ایام فتنه 88 فعال بودند و در دستگیری شبکه های جاسوسی در داخل کشور، گروهی از وابستگان به این سفارت خانه دستگیر شدند. بی توجهی به این موضوعات موجب می شود تا در بلند مدت این سفارت خانه ها به صورت گسترده دست به شبکه سازی نوینی زده و احیای شبکه گذشته خود برای تغییر یا نفوذ بزنند. 

دو: اخیرا در استان های مرزی با همکاری عربستان و دلار های نفتی خاندان آل سعود بخشی از گروه های تروریستی شرق و غرب کشور احیا و عملیات های تروریستی در مرز کشور و گاهی در عمق کشف و شناسایی می شود. این کشف و برخورد که گاهی به هفته ای یک بار نیز می رسد، آنقدر افزایش یافته که می توان با تجمیع داده ها به این نتیجه رسید، انتقال آشوب های منطقه ای به داخل به یک سناریو برنامه ریزی شده برای بحران افرینی در منطقه پر ثباتی به نام ایران اسلامی است. به عبارت بهتر بعد از مذاکرات هسته ای کشور طرف های مذاکره کننده عمدتا برآن شدند بخشی از سرمایه گذاران خارجی که تا قبل از این تمایل نداشتند به خاطر نوع تحریم ها در داخل ایران سرمایه گذاری کنند، این بار با ایجاد پروپاگاندای امنیتی و ترس از نابودی سرمایه در داخل کشور حضور پیدا نکنند. دشمنان انقلاب اسلامی مایل نیستند هر نوع پیشرفتی به کشور وارد شود، گاهی با وضع تحریم ها سعی میکنند سرمایه گذاران را از کشور دور نمایند و گاهی با غیر واقعی نشان دادن تصویر ایران این هدف را دنبال میکنند. 

سه:  اکثر گروه های تروریستی فعال در حوزه مرزی کشور به جای آنکه اهداف خود را به سازندگی و مطالبه اجتماعی مردم هماهنگ کنند بیشترین اهداف عملیاتی خود را بیل مکانیکی یا وسایل جاده سازی قرار می دهند و با نا امن سازی منطقه سعی میکنند از آبادانی نوار مرزی کشور جلوگیری نمایند. عمده فعالیت این گروه های تروریستی ایجاد نارضایتی مرزی و قومیتی و در نهایت موج سواری بر آنها جهت فشار به حاکمیت است. در این زمینه هم می بینیم گروه های تروریستی با ادعای قومیتی و فعالیت های حقوق بشری که خود مرتکب نقض آن هستند، درکشورهای اروپایی تردد می کنند و علیه جمهوری اسلامی ایران اقامه دعوا می نمایند. بارها شاهد بودیم گروه های قومیتی تروریستی همانند کومله و پژاک و یا خلق عرب و الاحوازی که مدعی اقدامات هویتی و قومیتی هستند و جالب آنکه بیشترین هدفشان هم ، همان اقوام مرزی است، تردد آزادانه در قلب اروپا   دارند و از حمایت دولت های اروپایی برخوردار هستند.

هر چه از عمر ارتباط و اعتماد به غرب می گذرد، بیشتر می توان فهمید برای مبارزه با تروریست نمی توان بر روی میز مذاکره پیش رفت و به غربی ها اعتماد کرد. برجام هسته ای نشان داد بدعهدی غربی ها نه تنها تمام نشد بلکه آنها را حریص نمود تا در زمینه های مختلف همچون امنیت ملی کشور توطئه چنینی کنند. بایستی مسئولان سیاست خارجی کشور نسبت به این موضوعات فراتر از زمان و مکان بی اندیشند و در مسیر مذاکرات به این نوع خباثت ها و بی توجهی غربی هوشیار باشند.